Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: Συγκάλυψη στα Τέμπη τέλος, το δίκιο θα νικήσει – Η κυβέρνηση πρέπει να φύγει

Στην αποκάλυψη της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» εκτοξεύοντας μύδρους κατά της κυβέρνησης αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης και ο υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού του κόμματος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Όπως σημείωσε ο Αλέξης Χαρίτσης, «το σημερινό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα» για το έγκλημα των Τεμπών είναι αποκαλυπτικό: το ηχητικό των διαλόγων μεταξύ σταθμάρχη και μηχανοδηγού που διέρρευσε στα ΜΜΕ είναι παραποιημένο. Είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Νέας Αριστεράς, «αποδεικνύεται πλέον ότι από τις πρώτες κιόλας ώρες η κυβέρνηση έστησε μια τερατώδη επιχείρηση επικοινωνιακής συγκάλυψης και παραπληροφόρησης της ελληνικής κοινωνίας.  Επιχείρηση που συνεχίζεται και σήμερα, έναν χρόνο μετά. Δεν υπάρχει πια περιθώριο ανοχής».

Ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε πως «η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει να φύγει άμεσα», τονίζοντας ότι «η παραμονή της είναι όνειδος για την κοινωνία, τη δημοκρατία, τη χώρα».

Καταληκτικά ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς υποστήριξε πως «συγκάλυψη τέλος. Το δίκιο θα νικήσει».

Σακελλαρίδης: Tυπικά βήματα των επικοινωνιακών εγχειριδίων περί gaslighting

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού της Νέας Αριστεράς Γαβριήλ Σακελλαρίδης υπογράμμισε για την αποκάλυψη της εφημερίδας πως «έχει ξεκινήσει από χτες βράδυ μία επιχείρηση αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα κυβερνητικά στελέχη με δηλώσεις και διαρροές».

Παράλληλα έθεσε τρία ερωτήματα για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών που πρέπει, σύμφωνα με τον ίδιο, να απαντήσει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αναλυτικά η δήλωση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη:

«Η συγκάλυψη που επιχειρεί η κυβέρνηση για το έγκλημα των Τεμπών έχει περάσει σε άλλο επίπεδο.

Το σημερινό δημοσίευμα του Βήματος για την κοπτοραπτική στις απομαγνητοφωνήσεις του σταθμάρχη της Λάρισας με οδηγούς διαφορετικών τρένων, ώστε να ενισχυθεί το επικοινωνιακό αφήγημα της κυβέρνησης περί αποκλειστικά «ανθρώπινου λάθους», σοκάρει.

Πρόκειται για απύθμενο θράσος.

Παράλληλα έχει ξεκινήσει από χτες βράδυ μία επιχείρηση αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα κυβερνητικά στελέχη με δηλώσεις και διαρροές, ακολουθώντας τα τυπικά βήματα των επικοινωνιακών εγχειριδίων περί gaslighting.

Η μονταρισμένη συνομιλία δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα την 1η Μαρτίου του 2023 και ώρα 22:11. Η αστυνομία παρέλαβε τις συνομιλίες την επόμενη μέρα.

Τα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη είναι:

1) Ποιος είχε πρόσβαση στα ηχογραφημένα αρχεία;

2) Ποιος έκανε το μοντάζ των ηχογραφημένων συνομιλιών την επόμενη μέρα από το δυστύχημα (1/3/2023);

3) Ποιος διέρρευσε σε ιστοσελίδα το παραποιημένο ηχητικό;

Συγκάλυψη τέλος. Το δίκιο θα νικήσει».

Related posts

Απόφαση για Συνέδριο στις 23-25 Φεβρουαρίου

admin

Γιάννης Οικονόμου: Συμφωνία με την Αίγυπτο για εργάτες γης

admin

Με στρατηγική «τριγωνοποίησης» στο ΕΛΚ

admin

Το παρασκήνιο που έφερε τη συσπείρωση στα έδρανα της αντιπολίτευσης

admin

Προεξοφλούν εμφύλιο διαρκείας

admin

Τουρκολιβυκό μνημόνιο: Η πρώτη αντίδραση της προσωρινής κυβέρνησης της Λιβύης μετά τη δικαστική απόφαση για αναστολή του

admin

Πόλεμος και για το «σκοτεινό Διαδίκτυο» του ΣΥΡΙΖΑ

admin

Η νέα «βιτρίνα» του ΣΥΡΙΖΑ

admin

Μητσοτάκης: Νέο κύμα κοροναϊού το φθινόπωρο – Το σχέδιο μας για το ΕΣΥ την επόμενη 4ετία

admin