Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Χαμάς: Δεν υπάρχει “καμία απόδειξη” ότι οι όμηροι κρατούνταν στο υπόγειο του παιδιατρικού νοσοκομείου Αλ Ραντίσι

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς έκανε λόγο για “κακοσκηνοθετημένο έργο”, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού ότι έχει “ενδείξεις” πως η οργάνωση κρατούσε ομήρους σε ένα παιδιατρικό νοσοκομείο της Γάζας.

Την Δευτέρα, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι εμφανίστηκσε σε ένα βίντεο δηλώνοντας ότι βρίσκεται στο παιδιατρικό νοσοκομείο Αλ Ραντίσι, στην Πόλη της Γάζας, όπου, όπως είπε, βρέθηκαν “ενδείξεις” της παρουσίας ομήρων, όπως ένα μπιμπερό ή ένα κομμάτι σχοινί κοντά σε μια καρέκλα. Έδειξε επίσης ένα χαρτί κρεμασμένο σε έναν τοίχο λέγοντας ότι ήταν το “πρόγραμμα” των “δεσμοφυλάκων” των ομήρων.

“Δεν υπάρχει ούτε μια απόδειξη” σε αυτό το βίντεο, απάντησε το υπουργείο Υγείας της Γάζας, κάνοντας λόγο για “κακή σκηνοθεσία”. “Ο κατακτητής (σ.σ. το Ισραήλ) πιστεύει ότι η παρουσία βρεφικών κρεβατιών σε ένα παιδιατρικό νοσοκομείο αποτελεί ασυνήθιστη απόδειξη, κοροϊδεύει τον κόσμο”, πρόσθεσε.

Το Αλ Ραντίσι έχει εκκενωθεί –”υπό την απειλή των όπλων”, σύμφωνα με τη Χαμάς– και είναι πλέον άδειο.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι εντόπισε “μια υποδομή της Χαμάς στο υπόγειο” του νοσοκομείου αυτού, σύμφωνα με τον Χαγκάρι, ο οποίος εμφανίζεται να κάνει αυτοψία στον χώρο.

“Το υπόγειο εμφανίζεται στα αρχικά σχέδια του νοσοκομείου ως χώρος αποθήκευσης και οι εκτοπισμένοι κατέφυγαν εκεί” για να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς, απάντησε η Χαμάς. Εάν το χρησιμοποιούσε η οργάνωση “γιατί δεν συνέλαβαν κανέναν μαχητή εκεί;” διερωτάται στην ανακοίνωσή της.

Related posts

Η Κίνα άρχισε έρευνα αντιντάμπινγκ για τα αποστάγματα κρασιού που παράγονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση

admin

Ο Λευκός Οίκος ζητά από τον νέο πρωθυπουργό της Παλαιστινιακής Αρχής “αξιόπιστες” μεταρρυθμίσεις

admin

Λίβανος: Πέντε μαχητές της Χεζμπολάχ και συμμάχων της σκοτώθηκαν από ισραηλινούς βομβαρδισμούς

admin

Μ. Βέμπερ: Υπέροχα νέα από την Ελλάδα – Μεγάλη νίκη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

admin

Σόλτς: Αναγνώρισε την αποκλιμάκωση στης σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας

admin

Η Κομισιόν απειλεί με κυρώσεις την Σλοβακία

admin

Η Γαλλία ελπίζει ότι τα έσοδα από τον τουρισμό θα ανέλθουν στα 67 δισ. ευρώ το 2023

admin

Δυνάμεις των ΗΠΑ στο Ιράκ και στη Συρία υπέστησαν 23 επιθέσεις σε δύο εβδομάδες

admin

Πρωθυπουργός ιρακινού Κουρδιστάν: Το Ιράν επιτίθεται σε πολίτες, αβάσιμες οι κατηγορίες για “αρχηγείο” της Μοσάντ στην περιοχή

admin