Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Φωτοβολταϊκά στις δυο μονάδες του εγκαθιστά ο όμιλος Ηρακλής

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ προχωρά στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων για ιδιοπαραγωγή και ιδιοκατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στα δύο εργοστάσια του, στο Βόλο και το Μηλάκι Ευβοίας. Η κίνηση στοχεύει στη σημαντική περαιτέρω μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του Ομίλου και συμβάλλει στην εθνική προσπάθεια για εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας μέσω της υψηλότερης διείσδυσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (-) στο ενεργειακό μίγμα της χώρας.

Οπως αναφέρει ο όμιλος, η επένδυση αφορά στην εγκατάσταση και λειτουργία φωτοβολταϊκών συστημάτων, συνολικής επιφάνειας 118 στρεμμάτων και συνολικής ισχύος 10.2 MW με στόχο την παραγωγή περίπου 14.000 MWh, που αντιστοιχούν στην κάλυψη αναγκών περίπου 3500 νοικοκυριών. Τη μελέτη, το σχεδιασμό, την προμήθεια και εγκατάσταση των υλικών, καθώς και την κατασκευή των φωτοβολταϊκών πάρκων ανέλαβε η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΑΒΕΤΕ.

Πρόκειται για μία από τις πρώτες εγκαταστάσεις - στη χώρα για την υψηλή τάση χωρίς ενεργειακό συμψηφισμό, που θα καλύπτει το 5% των ετήσιων αναγκών του Ομίλου σε ηλεκτρική ενέργεια από τον Ιανουάριο του 2025, βελτιώνοντας παράλληλα την ποιότητα ηλεκτρικής ισχύος.

Ο κ. Δημήτριος Χανής, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, δήλωσε σχετικά: «Διατηρώντας πάντα τα υψηλότερα πρότυπα για την προστασία του περιβάλλοντος, συμβάλλουμε με την πρωτοβουλία αυτή στην εθνική προσπάθεια που γίνεται για την ανάπτυξη των -. Συνεχίζουμε να υλοποιούμε το επενδυτικό μας πρόγραμμα προσηλωμένοι στη στρατηγική μας να ηγηθούμε της μετάβασης σε καινοτόμες και αειφόρες κατασκευές».

Related posts

Mevaco: Αύξηση 53% στα EBITDA το 3ο τρίμηνο

admin

Mytilineοs: Πώς διαβάζουν οι αναλυτές αποτελέσματα και dual listing

admin

Gastrade: Τελική επενδυτική απόφαση για το FSRU Αλεξανδρούπολης

admin

Robert Gauci: Αναξιοποίητος θησαυρός η Εθνική Ασφαλιστική

admin

Τέρνα Ενεργειακή: Αναβλήθηκε η συνέλευση των ομολογιούχων

admin

Helleniq Energy: Πτώση συγκρίσιμων κερδών στα 26 εκατ. το Q2

admin

Νέο εσωτερικό portal CNP Cyprus από Team Candi και Ralliton

admin

Eurolife FFH: Ξεκίνησε προκαταβολές στη Θεσσαλία, καλύπτει το κόστος βιολογικού καθαρισμού στα ΙΧ

admin

Στο δόκανο της ΕΛ.ΑΣ. παράνομο καζίνο στην Αθήνα

admin