Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φερχάτ Οζγκιούρ: Βασανιστική η απόφαση αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ

Για την απόφασή του να αποχωρήσει από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για τα επόμενα βήματά του μίλησε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Φερχάτ Οζγκιούρ, στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ.

«Ήταν μία ιδιαίτερη και δύσκολη μέρα. Έδωσα μία εικοσαετία, προσωπικά, στον χώρο και στο κόμμα. Αναγκάστηκα να πάρω μια απόφαση η οποία ήταν βασανιστική και δύσκολη», τόνισε ο κ. Οζγκιούρ.

«Αλλάξανε πολλά, άλλαξαν τα χαρακτηριστικά του ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε λίγους μήνες. Γι’ αυτό δεν φταίει μόνο ο κ. Κασσελάκης, φταίμε και εμείς και τα ηγετικά στελέχη. Έπρεπε να έχουμε δικλίδες ασφαλείας ως κόμμα και δεν εννοώ την εκλογή του κ. Κασσελάκη, δεν την αμφισβητώ. Το θέμα μας είναι οι πολιτικοί λόγοι διαφωνίας και αποχώρησης. Αλίμονο αν δεν σεβόμασταν τις διαδικασίες στις οποίες συμμετείχαμε. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα, το σεβαστήκαμε αλλά δεν μας βγήκε στην πορεία», πρόσθεσε.

«Στο τέλος η διαδρομή θα αξίζει και θα μας δικαιώσει»

«Δεν είναι εύκολο να αφήσει κανείς το ασφαλές πολιτικό του σπίτι και να μετακομίσει σε έναν χώρο ο οποίος προφανώς έχει τις δυσκολίες του, προφανώς θα αντιμετωπίσουμε πάρα πολλά αλλά πιστεύω στο τέλος η διαδρομή θα αξίζει και θα μας δικαιώσει», σημείωσε.

Η νέα κοινοβουλευτική ομάδα

Σε ερώτηση για τη συγκρότηση νέας κοινοβουλευτικής ομάδας, ο κ. Οζγκιούρ εκτίμησε ότι θα υπάρξουν κι άλλοι βουλευτές που θα προστεθούν στους έντεκα.

«Κατά την ταπεινή μου γνώμη και άποψη και άλλοι σύντροφοι, συνάδελφοι θα εισχωρήσουν στο νέο σχήμα στο Κοινοβούλιο. Υπάρχει πολύ μεγάλη ανησυχία εντός των συναδέλφων λόγω του ότι αυτή τη στιγμή μέσα στο Κοινοβούλιο υπάρχει μεγάλο κενό από την αριστερά μέχρι το κέντρο», σημείωσε.

Όσον αφορά το εάν ο Αλέξης Χαρίτσης θα είναι επικεφαλής της ομάδας, ο κ. Οζγκιούρ απέφυγε να απαντήσει, αλλά τόνισε ότι είναι από τα πιο αξιόλογα στελέχη και από τους καλύτερους υπουργούς της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.

«Ό,τι έχουμε στο χέρι για να υπερηφανευόμαστε ότι κάναμε καλά σε αυτή τη χώρα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε αυτή την ομάδα όπως και η κυρία Αχτσιόγλου», δήλωσε.

Παράλληλα, χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα έντιμο και καθαρό άνθρωπο που αγκάλιασε ολόκληρη την κοινωνία και τον αγκάλιασε και αυτή.

«Τον θεωρώ τον φυσικό ηγέτη του χώρου. Ίσως είναι ο μοναδικός πολιτικός που θα μπορούσε να νικήσει τη δεξιά του κ. Μητσοτάκη», είπε ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής.

Related posts

Το κώλυμα

admin

Μητσοτάκης για επιστολική ψήφο: Οι ευρωεκλογές είναι μια δοκιμή να δούμε πως θα «δουλέψει» στις εθνικές

admin

ΕΚ ΧΑΝΙΩΝ

admin

Τι ζητάει ο Ερντογάν από το Κάιρο και τι περιμένει η Αθήνα

admin

Αποστολάκης για εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης έδωσε νέο ενδιαφέρον – Ο κόσμος έχει ελπίδες από το κόμμα

admin

Μαρία Σπυράκη: Ζητώ την άρση της ασυλίας μου

admin

Θεσσαλονίκη: Επιστολή των γονιών της αδικοχαμένης 21χρονης Εμμας στον πρωθυπουργό

admin

ΚΚΕ για επιστολική ψήφο: Η ΝΔ θέτει σε κίνδυνο τη μυστικότητα και το αδιάβλητο των εκλογών

admin

Νοσοκομείο Παπανικολάου: Η επίσκεψη Μητσοτάκη στην πνευμονολογική κλινική

admin