Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Υψηλό… σκορ πέτυχε η αλυσίδα Cosmos Sport

Σημαντική βελτίωση μεγεθών για τη χρήση του 2022 παρουσίασε η εταιρεία Cosmos Sport, με το omnichannel μοντέλο της στην αγορά αθλητικών ειδών σε Ελλάδα και Κύπρο.

Η εταιρεία η οποία εξαγοράστηκε το 2021 από τον βρετανικό όμιλο JD Sports, μετέβαλε τη διάρκεια της οικονομικής χρήσης της προκειμένου να εναρμονιστεί με τη μητρική της, πλέον, εταιρεία και ως εκ τούτου τα μεγέθη της περιλαμβάνουν τα δεδομένα της περιόδου 01/02/2022 – 31/01/2023.

Παρά το γεγονός του ότι δεν υφίσταται απόλυτη σύγκριση -παρά ένα μήνα- εν τούτοις είναι προφανής η ανάπτυξη μεγεθών και η βελτίωση βασικών δεικτών της εταιρείας. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις της ανήλθαν σε 102,31 εκατ. ευρώ στην τελευταία χρήση της όταν το 2021 στα 82 εκατ. ευρώ συν 5 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2022.

Τα μικτά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 44,78 εκατ. ευρώ (και το μικτό περιθώριο κέρδους στο 43,8%), τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 17,53 εκατ. ευρώ, ενώ τα προ φόρων κέρδη, στη χρήση 2022 διαμορφώθηκαν σε 7,47 εκατ. ευρώ.

Το 2022 η εταιρεία απασχόλησε περισσότερους από 1.000 εργαζόμενους ενώ μέσα στη χρονιά πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 250 προσλήψεις σε κεντρικά γραφεία, λιανική και αποθήκες και άνοιξαν 10 νέα καταστήματα στην Ελλάδα.

Η εταιρεία ελέγχει σήμερα 73 φυσικά καταστήματα και έξι εμπορικές επωνυμίες (Cosmos Sport, Sneaker10, Sportsfactory, Slamdunk, Rundome, JD) και τα αντίστοιχα ηλεκτρονικά sites τους (www.cosmossport.gr, www.sneaker10.gr, www.sportsfactory.gr, www.slamdunk.gr, www.jdsports.gr, www.rundome.gr).

Από τον Απρίλιο του 2021 διαθέτει παρουσία και στην Κύπρο με 7 φυσικά καταστήματα και με τις εμπορικές επωνυμίες (Cosmos Sport, Sneaker10, JD), τα αντίστοιχα ηλεκτρονικά sites τους (www.cosmossport.cy, www.sneaker10.cy, www. jdsports.cy) καθώς και ένα σύγχρονο κέντρο αποθήκευσης και διανομής.

Related posts

Ιδρυμα Vodafone: Άρχισαν τα δωρεάν Online Classrooms για εκπαιδευτικούς

admin

Επεκτείνεται στην Κρήτη η υπηρεσία παραλαβής δεμάτων Box Now

admin

Διάκριση για την ισότητα των φύλων στην ΑΒ Βασιλόπουλος

admin

Αύξηση τζίρου και κερδών το 2022 για την R Energy 1

admin

Wizz Air: Τρία νέα δρομολόγια από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

admin

Νέα προγράμματα ασφάλισης αυτοκινήτου από την Ergo

admin

Uni Systems: Τελικό εργαστήριο αξιολόγησης για το έργο inGOV

admin

Τα πρώτα φορτία LNG από τη Ρεβυθούσα προμηθεύτηκε η Blue Grid

admin

ΔΕΗ: Δέσμευση στο Science Based Targets initiative για την κλιματική κρίση

admin