Image default
ALPHA BANK TOP STORIES

ΤΧΣ: Στα 1,39 ευρώ/μετοχή η πώληση του 9% της Alpha Bank

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ανακοίνωσε ότι συμφώνησε την πώληση του συνόλου της συμμετοχής του στην Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε., ήτοι 211.138.299 κοινών ονομαστικών μετοχών, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 8,9781% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Alpha, στην UniCredit S.p.A (η «UniCredit»), σύμφωνα με τους όρους του συμφωνητικού αγοραπωλησίας μετοχών που συνήφθη μεταξύ του ΤΧΣ και της UniCredit στις 12 Νοεμβρίου 2023.

Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε μετά από την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας που εκκίνησε το ΤΧΣ στις 30 Οκτωβρίου 2023, κατόπιν της δεσμευτικής προσφοράς της UniCredit για την απόκτηση των μετοχών, που ελήφθη από το ΤΧΣ την 23η Οκτωβρίου 2023.

Η UniCredit αγόρασε το σύνολο των μετοχών έναντι ποσού 1,39 ευρώ ανά μετοχή, που αντιστοιχεί σε αυξημένη τιμή (premium) κατά 9,4% σε σχέση με την ανεπηρέαστη (undisturbed) τιμή κλεισίματος της Μετοχής στο Χρηματιστήριο Αθηνών στις 20 Οκτωβρίου 2023, που ήταν η τελευταία εργάσιμη ημέρα πριν από την λήψη της Προσφοράς, και σε μειωμένη τιμή (discount) κατά 0,4% στην τιμή κλεισίματος της Μετοχής στο Χρηματιστήριο Αθηνών στις 10 Νοεμβρίου 2023.

Στο πλαίσιο της συναλλαγής, η Lazard Frères SAS ενήργησε ως Σύμβουλος Διάθεσης και η Rothschild & Co ενήργησε ως Σύμβουλος Στρατηγικής Αποεπένδυσης. Η δικηγορική εταιρεία Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom (UK) LLP και η δικηγορική εταιρεία ‘Κυριακίδης Γεωργόπουλος’ ενήργησαν ως εξωτερικοί νομικοί σύμβουλοι του ΤΧΣ.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες σήμερα ανοίγει το βιβλίο προσφορών για την Εθνική Τράπεζα.

Related posts

H Ευρώπη ρίχνεται στη μάχη για τις επιχειρήσεις του Λονδίνου

admin

Ο ιταλικός προϋπολογισμός είναι πρόβλημα της Ευρώπης

admin

Τα πλεονεκτήματα της ιδιωτικοποίησης πρέπει να τονιστούν

admin

«Ψήφος εμπιστοσύνης» στην Alpha Bank από τους οίκους αξιολόγησης

admin

Πώς θα αλλάξουν στο μέλλον οι συναλλαγές με την κυριαρχία του ψηφιακού χρήματος

admin

Eurobank: Πώς εξηγείται η ιστορική επιδείνωση του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών

admin

Σάλλας: Η χώρα θα πάει μπροστά με υγιείς δυνάμεις

NEWSROOM

Χρηματιστήριο: Οι 5+3 εισηγμένες που βγήκαν… χαμένες από τον Μάρτιο

ad

Διαφορετική χώρα της Ευρώπης, διαφορετική οπτική της οικονομικής κρίσης

admin