Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσακαλώτος: Ο «αποκεφαλισμός» δεν περιλαμβάνεται στην κουλτούρα της Αριστεράς

Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία βρίσκεται ολοένα και πιο κοντά στη διάσπαση, με τον νέο πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη να διαγράφει τα στελέχη που «κάνουν εσωκομματική αντιπολίτευση», ήρθε η παρέμβαση του Ευκλείδη Τσακαλώτου να προκαλέσει νέες συζητήσεις για την ενότητα στην Κουμουνδούρου.

Το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και υποψήφιος για την προεδρία στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές υπογράμμισε ότι «στην κουλτούρα της Αριστεράς δεν περιλαμβάνεται ο αποκεφαλισμός».

Παράλληλα, άφησε αιχμές για τις κινήσεις του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος παραμένει στις Ηνωμένες Πολιτείες, λέγοντας πως οι κινήσεις αυτές δεν είναι επιτρεπτές «εξ αποστάσεως».

«Όπως είπα στην Πολιτική Γραμματεία είναι κατανοητή μια ειλικρινής αγωνία για ενότητα αλλά με τέτοιες πρακτικές δεν είμαι σίγουρος ότι είναι εφικτή» συμπλήρωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην ανάρτησή του.

Δείτε την ανάρτηση:

«Θέτουν τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ»

Η τοποθέτηση Τσακαλώτου γίνεται σε μία κρίσιμη για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στιγμή, καθώς οι διαγραφές ιστορικών στελεχών έχουν φέρει τριγμούς στην ενότητα του κόμματος, λίγες μόλις ημέρες μετά την ανάδειξη νέου προέδρου.

Φίλης, Σκουρλέτης και Βίτσας βρέθηκαν στο στόχαστρο της ηγεσίας, όπως συνέβη λίγες ημέρες νωρίτερα με τον Στέφανο Τζουμάκα, με τη διαγραφή των τεσσάρων στελεχών να έχει δρομολογηθεί.

Την ίδια ώρα, πηγές της Κουμουνδούρου στέλνουν μήνυμα προς τους διαφωνούντες, τονίζοντας ότι με τη στάση τους θέτουν εαυτό εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

«Κι ενώ οι τομείς του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μετά τον διορισμό των νεών τομεαρχών εργάζονται πυρετωδώς και παράγουν πολιτική προς όφελος της κοινωνίας, δυστυχώς κάποιοι εντός του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ προτιμούν όχι να αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, αλλά το ίδιο τους το κόμμα και τον νεοεκλεγέντα πρόεδρό τους» αναφέρουν και συμπληρώνουν πως «αυτό που συμβαίνει δεν είναι απλώς μια υπονόμευση του νέου προέδρου μας, Στέφανου Κασσελάκη, αλλά υπονόμευση του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και του κόσμου που συμμετείχε στις εκλογές μας. Δεν υπάρχει σεβασμός και αναγνώριση του εσωκομματικού εκλογικού αποτελέσματος, ούτε της ετυμηγορίας του κόσμου».

Related posts

Ελληνοτουρκικά: Νέο κλίμα και με μηδενικές παραβιάσεις

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Ανοίγουν τα χαρτιά των υποψηφίων, τα σενάρια που κυκλοφορούν – Πρώτες τοποθετήσεις απέναντι στον Κασσελάκη

admin

Ο Δένδιας ενημέρωσε την Μπέρμποκ για την όξυνση της τουρκικής προκλητικότητας

admin

Γάλλος πρέσβης από Αλεξανδρούπολη: Στηρίζουμε τον σύνθετο ρόλο της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο

admin

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μεταβαίνει στο Λονδίνο για τριήμερη επίσκεψη

admin

Επίσημη ομολογία για τη… Eurovision!

admin

Power Pass: Επεκτείνεται και για τον Ιούνιο – Επίδομα επικινδυνότητας στους πυροσβέστες

admin

Ζαχαριάδης: Θεωρώ ότι θα υπάρξουν υποψήφιοι στις εσωκομματικές εκλογές

admin

Εσωκομματικοί τριγμοί σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τα ομόφυλα ζευγάρια

admin