Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Το FBI ανησυχεί για την πιθανότητα οργανωμένης τρομοκρατικής επίθεσης στις ΗΠΑ

Το FBI ανησυχεί για την πιθανότητα οργανωμένης επίθεσης στις ΗΠΑ, παρόμοιας με εκείνη που σημειώθηκε τον περασμένο μήνα σε συναυλιακό χώρο στη Ρωσία και στοίχισε τη ζωή σε πολλές δεκάδες ανθρώπους.

Την ανησυχία αυτή αναμένεται να εκφράσει σήμερα ενώπιον επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων ο διευθυντής της υπηρεσίας.

“Κοιτάζοντας πίσω στην καριέρα μου στον χώρο της επιβολής του νόμου, θα δυσκολευόμουν να βρω μια περίοδο με τόσο αυξημένο τον κίνδυνο τόσο για τη δημόσια όσο και για την εθνική ασφάλεια. Αλλά έτσι είναι σήμερα η κατάσταση”, αναφέρει ο Κρίστοφερ Ρέι..

Η επίθεση της 22ας Μαρτίου σε συναυλιακό χώρο κοντά στη Μόσχα στοίχισε τη ζωή σε 144 ανθρώπους και ήταν η πλέον αιματηρή που έχει σημειωθεί στη Ρωσία τα τελευταία 20 χρόνια.

Το FBI ανησυχεί για την πιθανότητα οργανωμένης επίθεσης στις ΗΠΑ παρόμοιας με εκείνη που σημειώθηκε τον περασμένο μήνα σε συναυλιακό χώρο στη Ρωσία και στοίχισε τη ζωή σε πολλές δεκάδες ανθρώπους, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ενώπιον επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων ο διευθυντής της υπηρεσίας.

“Κοιτάζοντας πίσω στην καριέρα μου στον χώρο της επιβολής του νόμου θα δυσκολευόμουν να βρω μια περίοδο με τόσο αυξημένο τον κίνδυνο ταυτόχρονα για τη δημόσια και την εθνική ασφάλεια. Αλλά έτσι είναι σήμερα η κατάσταση”, πρόκειται να πει ο Κρίστοφερ Ρέι στους βουλευτές στη διάρκεια συνεδρίασης για τον προϋπολογισμό.

Η επίθεση της 22ας Μαρτίου σε συναυλιακό χώρο κοντά στη Μόσχα στοίχισε τη ζωή σε 144 ανθρώπους και ήταν η πλέον αιματηρή που έχει σημειωθεί στη Ρωσία τα τελευταία 20 χρόνια.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε ένα παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους, αλλά ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, χωρίς να επικαλεστεί αποδεικτικά στοιχεία, επιχείρησε να κατηγορήσει την Ουκρανία.

Αμερικανοί αξιωματούχοι εκφράζουν ανησυχίες για την πιθανότητα κάποιο άτομο ή ολιγομελής οργάνωση να πραγματοποιήσει επίθεση έχοντας εμπνευστεί από τον πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και στη Χαμάς στη Γάζα.

Το FBI ωστόσο φαίνεται να ανησυχεί όλο και περισσότερο για μια πιο συντονισμένη επίθεση.

Ο Ρέι αναμένεται να ασκήσει πίεση στους βουλευτές να ανανεώσουν το αμερικανικό πρόγραμμα παρακολούθησης, που εκπνέει στο τέλος του μήνα, χαρακτηρίζοντάς το απαραίτητο εργαλείο κατά των εχθρών των ΗΠΑ.

Αμερικανοί αξιωματούχοι εκφράζουν ανησυχίες για την πιθανότητα κάποιο άτομο ή ολιγομελής οργάνωση να πραγματοποιήσει επίθεση έχοντας εμπνευστεί από τον πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς στη Γάζα.

Αλλά το FBI ανησυχεί όλο και περισσότερο για μια πιο συντονισμένη επίθεση έπειτα από εκείνη στη Ρωσία, αναμένεται να πει ο Ρέι.

Ο Ρέι αναμένεται επίσης να ασκήσει πίεση στους βουλευτές να ανανεώσουν αμερικανικό πρόγραμμα παρακολούθησης που πρόκειται να λήξει αυτό τον μήνα, χαρακτηρίζοντάς το απαραίτητο εργαλείο κατά των εχθρών των ΗΠΑ.

Related posts

Τουρκία: Βουλευτής έπαθε καρδιακή προσβολή μέσα στο κοινοβούλιο και κατέρρευσε

admin

Βραζιλία: Εννέα νεκροί από πυρκαγιά σε καταυλισμό του κινήματος ακτημόνων

admin

Αζερμπαϊτζάν: Ο πρόεδρος Αλίεφ ύψωσε τη σημαία της χώρας στην πρωτεύουσα του Ναγκόρνο Καραμπάχ

admin

Η Χαμάς δηλώνει ότι Ισραηλινός όμηρος πέθανε λόγω έλλειψης φαρμάκων και τροφίμων

admin

Οι επικεφαλής του εμπορίου των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας συμφωνούν να αναπτύξουν τσιπ επόμενης γενιάς

admin

Ιαπωνία: Ο Ζελένσκι θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής της G7 διαδικτυακά

admin

Πακιστάν: 11 νεκροί σε επιθέσεις στην Μπαλουτσιστάν

admin

Σλοβακία: Κόρτσοκ και Πελεγκρίνι θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών

admin

Συμβούλιο υπουργών Περιβάλλοντος: Συμφωνία στο κείμενο της Πρότασης για Συσκευασίες και Απόβλητα Συσκευασίας

admin