Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Το Βερολίνο ζήτησε από το Ισραήλ να “προστατεύσει” τους Παλαιστινίους στη Δυτική Όχθη από “ακραίους εποίκους”

Η γερμανική κυβέρνηση κάλεσε σήμερα το Ισραήλ να “προστατεύσει” τους Παλαιστίνιους από “ακραίους εποίκους” και να “ζητήσει να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι”, έπειτα από τους φόνους και τον εκτοπισμό Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Ερωτηθείς για το θέμα στη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης Τύπου ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Σεμπάστιαν Φίσερ δήλωσε ότι “καταδικάζουμε ξεκάθαρα τις βιαιότητες που οδήγησαν στον θάνατο πολλών αμάχων”.

“Ως δύναμη κατοχής στη Δυτική Όχθη, το Ισραήλ έχει ευθύνη να εγγυάται την ασφάλεια και την ακεραιότητα του παλαιστινιακού πληθυσμού”, πρόσθεσε.

“Πρέπει να διασφαλιστεί ότι οι παλαιστινιακές οικογένειες θα μπορέσουν να μείνουν εκεί όπου είναι εγκατεστημένες εδώ και δεκαετίες και ότι δεν θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις πατρογονικές τους οικίες φοβούμενες για τη ζωή και τη σωματική τους ακεραιότητα”, σημείωσε ο Φίσερ.

Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε το Σάββατο από Ισραηλινό έποικο στο χωριό Σαουίγια, κοντά στη Ναμπλούς, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής. Άλλοι τέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στις 11 Οκτωβρίου από την επίθεση ένοπλων Εβραίων εποίκων στο χωριό Κούσρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Με βάση το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, σχεδόν 120 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Δυτική Όχθη από τα πυρά Ισραηλινών στρατιωτών ή εποίκων μετά την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, στις 7 Οκτωβρίου.

Η κατάσταση στη Δυτική Όχθη ήταν τεταμένη ακόμη και πριν το ξέσπασμα αυτού του πολέμου, με συχνές επιδρομές του ισραηλινού στρατού, όξυνση της βίας των εποίκων εναντίον Παλαιστινίων και επιθέσεις παλαιστινίων εναντίον εποίκων και των ισραηλινών δυνάμεων.

Related posts

Πακιστάν: 11 νεκροί σε επιθέσεις στην Μπαλουτσιστάν

admin

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Δεν αναμένουμε ότι οι κυρώσεις σε τουρκικές εταιρίες θα επηρεάσουν την υπόθεση της Σουηδίας

admin

ΗΠΑ και Βρετανία ξεκίνησαν τις επιθέσεις κατά των Χούθι στην Υεμένη

admin

Ομιλία Πούιν: Τι είπε για πληθωρισμό, ρούβλι, δίωξη Τραμπ και την πιθανότητα συνάντησης με τον Κιμ Γιονγκ Ουν

admin

Συνεργάτες Ναβάλνι: Θα απελευθερωνόταν στο πλαίσιο ανταλλαγής κρατουμένων

admin

Ισραήλ: Νετανιάχου και Μπλίνκεν έσπευσαν σε καταφύγιο όταν ήχησαν σειρήνες συναγερμού στο Τελ Αβίβ

admin

Τουρκία: Ο πάπας Φραγκίσκος και ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκαν στην ένοπλη επίθεση σε καθολική εκκλησία στον Βόσπορο

admin

Ισραήλ: Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος 74χρονης Καναδοϊσραηλινής ακτιβίστριας για την ειρήνη στη διάρκεια της επίθεσης της Χαμάς

admin

Πούτιν: Θα “εντείνουμε” τα στρατιωτικά πλήγματα στην Ουκρανία μετά τον βομβαρδισμό του Μπέλγκοροντ

admin