Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εν μέσω σφοδρής κακοκαιρίας, αγνοείται η τύχη 11 ναυτικών

Εννέα άνθρωποι εντοπίστηκαν νεκροί στην Τουρκία ύστερα από σφοδρή κακοκαιρία, ενώ συνεχίζει να αγνοείται η τύχη 11 ναυτικών στη Μαύρη Θάλασσα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών.

“Εννέα συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους λόγω των καταιγίδων και… των σφοδρών βροχοπτώσεων”, δήλωσε ο Αλι Γερλικαγιά σε συνέντευξη Τύπου στην επαρχία Ζονγκουλντάκ (βορειοδυτικά) όπου τέσσερις άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο.

Πέντε άλλοι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, έχασαν τη ζωή τους σε πλημμύρες στις επαρχίες Μπατμάν και Ντιγιάρμπακιρ, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος.

Το πτώμα ενός εκ των 12 Τούρκων ναυτικών, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν ανοικτά του Ερεγκλί, λιμανιού στην επαρχία Ζονγκουλντάκ, βρέθηκε σήμερα το πρωί, δήλωσε ο ίδιος.

Το σκάφος Kafkametler, με σημαία Τουρκίας, βυθίστηκε αφού χτύπησε νωρίς χθες σε κυματοθραύστη ενώ απέπλεε από το λιμάνι του Ερεγκλί, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 200 χιλιομέτρων ανατολικά της Κωνσταντινούπολης, δήλωσε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επιχειρήσεις έρευνας, που προηγουμένως ήταν αδύνατες λόγω των καιρικών συνθηκών, ξεκίνησαν σήμερα.

Άλλο σκάφος, με σημαία Καμερούν, έσπασε χθες στα δύο στο Ερεγκλί λόγω σφοδρών κυμάτων, ενώ νωρίτερα όλα τα μέλη του πληρώματος κατάφεραν να το εγκαταλείψουν με ασφάλεια.

Άνεμοι ταχύτητας 130 έως 140 χλμ/ώρα σάρωσαν την περιοχή, με αποτέλεσμα να σχηματιστούν κύματα ύψους οκτώ έως εννέα μέτρων, σύμφωνα με τον υπουργό.

TURKISH CARGO SHIP SINKS IN BLACK SEA; 12 CREW MEMBERS MISSING

ISTANBUL- A Turkish cargo vessel, the Kafkametler, carrying a crew of 12, sank off the Black Sea coast amid severe storms on Sunday. Interior Minister Ali Yerlikaya confirmed the distressing incident, highlighting… pic.twitter.com/YTNktXJkHP

— Emerald Chronicles (@emeraldnewscast) November 20, 2023

Related posts

Τη Δευτέρα οι συνομιλίες ΗΠΑ – Ισραήλ, με θέμα τον ισραηλινό σχεδιασμό της επίθεσης στη Ράφα

admin

Ιρλανδία: Πρωτοφανείς βίαιες διαδηλώσεις στο Δουβλίνο μετά την επίθεση Αλγερινού με μαχαίρι σε νηπιαγωγείο

admin

Η Λιθουανία παρέδωσε βλήματα πυροβολικού στην Ουκρανία

admin

Ρωσικοί πύραυλοι πλήττουν γεωργικές εγκαταστάσεις στην Οδησσό

admin

Ρωσία: Πύραυλος με υπερηχητικό όχημα ολίσθησης ικανό για πυρηνική κεφαλή τοποθετήθηκε σε σιλό εκτόξευσης

admin

Σε τρεις ηπείρους και έξι χώρες το Μουντιάλ 2030

admin

Το Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή στο Χαλέπι

admin

ΗΠΑ: Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, αξίας 325 εκατομμυρίων δολαρίων, χωρίς όμως πυραύλους ATACMS

admin

Μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ κατά 100 μονάδες βάσης βλέπουν οι αγορές το 2024

admin