Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Τι γνωρίζουμε για τη διάγνωση καρκίνου της Κέιτ Μίντλετον – Ανάλυση BBC

Το BBC προχώρησε σε μια λεπτομερή ανάλυση για το τι γνωρίζουμε μετά τη χθεσινή αποκάλυψη της ίδιας της Κέιτ Μίντλετον, πριγκίπισσας της Ουαλίας, ότι πάσχει από καρκίνο και πραγματοποιεί ήδη προληπτική χημειοθεραπεία. Αυτό επιχειρείται μέσα από ερωτήσεις και τις αντίστοιχες απαντήσεις.

Πότε διαγνώστηκε ο καρκίνος;

Η πριγκίπισσα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση τον Ιανουάριο. Το παλάτι δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες εκείνη τη στιγμή, αλλά είπε ότι η διαδικασία ήταν προγραμματισμένη και η κατάστασή της “δεν σχετίζεται με καρκίνο”. 

Στο μήνυμά της στο χθεσινό βίντεο ανέφερε ότι στις εξετάσεις που έγιναν μετά την επέμβαση διαγνώστηκες με καρκίνο.

Τι είδους καρκίνου έχει η πριγκίπισσα;

Το Παλάτι του Κένσινγκτον δεν έχει πει τι είδους καρκίνο έχει. Ένας εκπρόσωπος είπε: “Δεν θα κοινοποιήσουμε περαιτέρω ιδιωτικές ιατρικές πληροφορίες. Η πριγκίπισσα έχει δικαίωμα στο ιατρικό απόρρητο όπως όλοι μας.”

Τι είναι η προληπτική χημειοθεραπεία;

Η Κέιτ Μίντλετον είπε ότι η ιατρική της ομάδα την συμβούλευσε να υποβληθεί σε “προληπτική χημειοθεραπεία” και ότι βρίσκεται στα αρχικά στάδια αυτής της θεραπείας.

Η χημειοθεραπεία είναι ένας γενικός όρος για τη φαρμακευτική αγωγή που σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα  και μπορεί να χορηγηθεί με ενδοφλέβια έγχυση των φαρμακευτικών ουσιών ή σε μορφή χαπιού. Ο καθηγητής Άντριου Μπεγκς, σύμβουλος χειρουργός παχέος εντέρου, ανέφερε: “Η προληπτική χημειοθεραπεία μετά την επέμβαση χορηγείται για να μειωθεί ο κίνδυνος επανεμφάνισης του καρκίνου στο μέλλον”. Το πόση χημειοθεραπεία χρειάζεται και πόσο συχνά πραγματοποιείται εξαρτάται από τον τύπο του καρκίνου και τον τρόπο με τον οποίο αυτός αναπτύσσεται.

Πώς εντόπισαν οι γιατροί τον καρκίνο;

Μετά τη χειρουργική επέμβαση τον Ιανουάριο, η οποία σύμφωνα με το Παλάτι του Κένσινγκτον ήταν επιτυχής, οι γιατροί έκαναν εξετάσεις που αποκάλυψαν ότι υπήρχε καρκίνος.  Συνήθως, ο ιστός που αφαιρείται κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης στέλνεται σε εργαστήριο για ανάλυση και για να διαπιστωθεί τι είδους κύτταρα υπάρχουν εκεί, καρκινικά ή υγιή.

Λαμβάνει θεραπεία ιδιωτικά ή στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας (NHS);

Η αρχική επέμβαση της Κέιτ Μίντλετον έγινε στην Κλινική του Λονδίνου, μια ιδιωτική εγκατάσταση. Το Παλάτι δεν σχολιάζει πού λαμβάνει τώρα φροντίδα. Στο μήνυμά της, η πριγκίπισσα ευχαρίστησε τη “φανταστική ιατρική ομάδα” που την περιέθαλψε.

Τι είναι ο καρκίνος;

Ο καρκίνος εμφανίζεται όταν τα κύτταρα σε ένα συγκεκριμένο μέρος του σώματος διαιρούνται με ανεξέλεγκτο τρόπο. Χωρίς θεραπεία, αυτά τα κύτταρα μπορούν, ενδεχομένως, να εξαπλωθούν σε άλλους ιστούς του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των οργάνων, διαδικασία η οποία είναι γνωστή ως μεταστατικός καρκίνος.

Πόσοι άνθρωποι παθαίνουν καρκίνο;

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ένας στους δύο ανθρώπους αναπτύσσει κάποιο είδος καρκίνου κατά τη διάρκεια της ζωής του. Υπάρχουν περισσότεροι από 200 διαφορετικοί τύποι καρκίνου – οι πιο συνηθισμένοι στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι ο μαστός, ο πνεύμονας, ο προστάτης και το έντερο, σύμφωνα με τον ιστότοπο του NHS.

Κάθε καρκίνος διαγιγνώσκεται και αντιμετωπίζεται με συγκεκριμένο τρόπο.


Οποιοσδήποτε μπορεί να αναπτύξει καρκίνο, αλλά ο κίνδυνος αυξάνεται όσο μεγαλώνουμε επειδή υπάρχει περισσότερος χρόνος για τη δημιουργία κυτταρικής βλάβης.

Οι περισσότερες περιπτώσεις καρκίνου είναι σε άτομα ηλικίας 50 ετών και άνω. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το ένα τρίτο όλων των περιπτώσεων αφορά άτομα ηλικίας 75 ετών και άνω. Η επιβίωση από τον καρκίνο έχει διπλασιαστεί τα τελευταία 50 χρόνια.

Τι πρέπει να κάνετε αν νομίζετε ότι έχετε καρκίνο;

Εάν παρατηρήσετε κάτι που δεν είναι φυσιολογικό για εσάς, επισκεφθείτε έναν γιατρό.

Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει:

• ανεξήγητη αιμορραγία ή πόνος

• ένα ασυνήθιστο εξόγκωμα ή οίδημα

• ανεξήγητη κούραση και απώλεια βάρους

• επίμονος βήχας

Τα συμπτώματα που αντιμετωπίζετε μπορεί να μην είναι καρκίνος, αλλά είναι σημαντικό να ελέγχετε ιατρικά τον εαυτό σας. Η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου μπορεί συχνά να διευκολύνει τη θεραπεία.

Διαβάστε ακόμη:

Related posts

Γ. Βίλντερς: O “χρόνος πιέζει” για τη συγκρότηση κυβέρνησης

admin

Ιράν: Σχεδόν 45 χρόνια διεθνών κυρώσεων κατά της Τεχεράνης

admin

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι ζητά να ελεγχθούν όλα τα καταφύγια αφότου τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στον δρόμο

admin

Κλειστή από τρακτέρ η εθνική οδός Ιωαννίνων – Κακκαβίας στον κόμβο Καλπακίου

admin

Μελόνι: Επιστροφή στο παλιό Σύμφωνο Σταθερότητας της ΕΕ θα ήταν “μοιραία” για την Ιταλία

admin

Άλμα κερδοφορίας 41% για την κινεζική Tencent αλλά κατώτερη των προσδοκιών

admin

Ταϊβάν: Άρχισε η καταμέτρηση των ψήφων στις κρίσιμες προεδρικές και βουλευτικές εκλογές – Παρακολουθεί στενά η Κίνα

admin

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία εξαπολύει επιδρομή “εξαιρετικής” έντασης στο Κίεβο

admin

Φυλάκιση με αναστολή και πρόστιμο για τους επτά Ρουμάνους οπαδούς που συνελήφθησαν στον Προμαχώνα

admin