Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Την παραίτηση Γκουτέρες από γγ του ΟΗΕ ζητά το Ισραήλ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 22:39

Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στον ΟΗΕ Γκιλάντ Ερντάν ζήτησε σήμερα την παραίτηση του γενικού γραμματέα του Οργανισμού Αντόνιο Γκουτέρες, με αφορμή τη “σοκαριστική”, όπως την χαρακτήρισε, ομιλία του στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

The @UN Secretary-General, who shows understanding for the campaign of mass murder of children, women, and the elderly, is not fit to lead the UN.

I call on him to resign immediately.

There is no justification or point in talking to those who show compassion for the most…

— Ambassador Gilad Erdan גלעד ארדן (@giladerdan1) October 24, 2023

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Έλι Κόεν, που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, είπε ότι δεν θα συναντηθεί αργότερα σήμερα με τον Γκουτέρες, όπως ήταν προγραμματισμένο.

“Δεν θα συναντηθώ με τον γγ του ΟΗΕ. Μετά την 7η Οκτωβρίου, δεν υπάρχει πλέον περιθώριο για ισόρροπη προσέγγιση. Η Χαμάς πρέπει να σβηστεί από τον κόσμο”, έγραψε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

I will not meet with the UN Secretary-General. After the October 7th massacre, there is no place for a balanced approach. Hamas must be erased off the face of the planet!

— אלי כהן | Eli Cohen (@elicoh1) October 24, 2023

Δηλώσεις Γκουτέρες

“Είμαι βαθιά ανήσυχος για τις ξεκάθαρες παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου που βλέπουμε στη Γάζα. Ας είμαστε σαφείς: Κανένα μέρος σε μια ένοπλη σύγκρουση δεν είναι πάνω από το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, χωρίς να κατονομάσει το Ισραήλ.

“Για να απαλύνουμε αυτό τον απέραντο πόνο, να διευκολύνουμε τη διανομή της βοήθειας με πιο ασφαλή τρόπο και να διευκολύνουμε την απελευθέρωση των ομήρων, επαναλαμβάνω την έκκλησή μου για μια άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός”, είπε ενώπιον υπουργών και διπλωματών δεκάδων χωρών στην έδρα του ΟΗΕ.

Η διεθνής βοήθεια άρχισε να φθάνει με το σταγονόμετρο από το Σάββατο μέσω της Αιγύπτου όμως σε πολύ ανεπαρκείς ποσότητες, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, σε αυτή τη φτωχή περιοχή που βομβαρδίζεται από το Ισραήλ μετά την πολυαίμακτη επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

“Είναι μία σταγόνα βοήθειας σε έναν ωκεανό αναγκών”, προειδοποίησε ο Αντόνιο Γκουτέρες στην αίθουσα του Συμβουλίου Ασφαλείας που σπάνια είναι τόσο γεμάτη.

“Εξάλλου, τα διαθέσιμα αποθέματα σε καύσιμα του ΟΗΕ στη Γάζα θα εξαντληθούν σε μερικές ημέρες. Θα ήταν άλλη μία καταστροφή. Χωρίς καύσιμα, η βοήθεια δεν μπορεί να διανεμηθεί, τα νοσοκομεία δεν έχουν ηλεκτρισμό, και το νερό δεν μπορεί να καθαριστεί ούτε να αντληθεί”.

“Ακόμη κι αυτή την ώρα του σοβαρού και άμεσου κινδύνου, δεν πρέπει να χάνουμε από τα μάτια μας το μοναδικό ρεαλιστικό θεμέλιο για βιώσιμη ειρήνη και σταθερότητα: μια λύση δύο κρατών” επέμεινε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ.

Related posts

Ουκρανία: Η ειδική ομάδα “Akhmat” των Τσετσένων εξαπέλυσε επίθεση στα ανατολικά

admin

Οι ΗΠΑ “καταδικάζουν σθεναρά” τις επιθέσεις εναντίον της πρεσβείας τους στην πρωτεύουσα του Ιράκ

admin

Πακιστάν: Αυτονομιστές επιτέθηκαν σε αυτοκινητοπομπή που μετέφερε Κινέζους πολίτες

admin

Γραμματέας της Λέγκα κατηγορεί τη Γερμανία ότι χρηματοδοτεί την “εισβολή” παράνομων μεταναστών για να αποσταθεροποιήσει κυβερνήσεις

admin

Σι Τζινπίνγκ: Η Κίνα δεν θα κάνει πόλεμο με καμιά χώρα

admin

Ουκρανία: Ο ρωσικός κατάλογος με τους “νεκρούς αιχμαλώτους Ουκρανούς” από τη συντριβή του Il-76 περιλαμβάνει και… ζωντανούς

admin

Κίνα: Ο τομέας των ταχυμεταφορών επεκτάθηκε τον Μάιο

admin

Αντισημιτική επίθεση στη Βιέννη: Φωτιά και σβάστικες στο εβραϊκό νεκροταφείο

admin

Ρωσία: Πυρκαγιά σε θερμοηλεκτρικό σταθμό στο Ροστόφ

admin