Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα πρόσωπα της ημέρας

Ξενοδοχείο

Είναι πολύ ενοχλημένος ο διευθυντής της συριζαϊκής ΚΟ που η ομάδα της Εφης Αχτσιόγλου δεν διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί ειλημμένης απόφασης εξόδου. Εξού και τους είπε πως «ένα κόμμα δεν είναι ξενοδοχείο. Στα ξενοδοχεία μένεις μέχρι να φύγεις». Δεν περίμενα από κάποιον τόσο κασσελακικό να αναγνωρίσει το δράμα των 40άρηδων του ΣΥΡΙΖΑ. Να καταλάβει, δηλαδή, πως αν παραμείνουν, βυθίζονται μαζί με το κόμμα κι αν φύγουν, κινδυνεύουν να πνιγούν από τους αριστερούς των παλαιότερων γενεών.

Χαρακτηριστικά

Η Ολγα Γεροβασίλη εκτιμά ότι «το πολιτικό διακύβευμα είναι μικρότερο των προσωπικών αντιπαραθέσεων». Γιατί η σύγκρουση στο κόμμα της «παίρνει προσωπικά χαρακτηριστικά, με δεδομένο ότι δυστυχώς υπάρχουν αντεγκλήσεις και δεν εννοώ στο επίπεδο της κορυφής, αλλά υπάρχει μια διάχυση προς τα κάτω που εκτονώνεται στο Διαδίκτυο». Το λέει κομψά. Η ρεαλιστική περιγραφή όσων συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ – από πάνω μέχρι κάτω – μπορεί να γίνει και με μια λέξη: ξεκατίνιασμα.

Παρερμηνείες

Ενας εθνοπατέρας του Κυριάκου Βελόπουλου ενημέρωσε την Ολομέλεια ότι θα καταθέσει ερώτηση ώστε να σταματήσουν οι κυβερνώντες να παίρνουν «μαύρους αλλοδαπούς στα χωράφια, ανασφάλιστους». Ο ρατσισμός του προκάλεσε χαμό στην αίθουσα. Οπότε, παρενέβη ο αρχηγός του για να εξηγήσει πως παρερμηνεύτηκαν τα λεγόμενά του επειδή εννοούσε τη μαύρη εργασία και χρησιμοποίησε «λαθεμένη» έκφραση. Ε, ναι. Εξάλλου, η Ελληνική Λύση απλά ανήκει στις δυνάμεις που θα κατηγορούσαν για σοβινισμό όποιον νομίζει ότι ο τόπος του είναι καλύτερος απ’ την Ελλάδα.

Συνεργασία

Στο φωτογραφικό στιγμιότυπο της συνάντησης του Απόστολου Τζιτζικώστα με τον συριζαίο αναπληρωτή τομεάρχη Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Πέτρο Παππά, τα χαμόγελα περισσεύουν. Ο δεύτερος, μάλιστα, δήλωσε ότι συμφώνησαν η συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να έχει «στο επίκεντρο την αποτελεσματικότητα των δημόσιων πολιτικών με απώτερο σκοπό τη μεγιστοποίηση της ωφέλειας των πολιτών της περιοχής». Δεν θα την αναλάβει το γραφείο Κασσελάκη που θα ανοίξει στη Θεσσαλονίκη αυτή;

Related posts

ΣΥΡΙΖΑ: «Πάρε μέρος στις προκριματικές εκλογές» – Βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη με οδηγίες

admin

Ανδρουλάκης: «Όλα πολύ καλά» και εκρήξεις στην Αγχίαλο δεν πάνε μαζί κ. Μητσοτάκη

admin

Σχέδιο για την ακρίβεια και τη φορολογία

admin

Ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού – Το Σίδνεϊ εγκαινίασε το νέο θεσμό

admin

Κασσελάκης – Φίλης: Τετ-α- τετ στη Βουλή – Τι δήλωσε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ πριν τη συνάντηση

admin

Στρατηγική πίεσης προς το Μαξίμου

admin

Γιώργος Αντωνακάκης: Το ΚΚΕ τον αποχαιρετά με θλίψη

admin

Τουρκία: Εκνευρισμός Ερντογάν για τη στάση της Γερμανίας στα ελληνοτουρκικά

admin

Οι επιδραστικοί της Ευρωβουλής

admin