Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στρατηγική πίεσης προς το Μαξίμου

Το μομέντουμ των γρήγορων ανακλαστικών και της ανάδειξης του ΠΑΣΟΚ σε βασική αντιπολιτευτική δύναμη της χώρας θέλει να διατηρήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος είδε το κόμμα του να περνάει από τις αρχές της εσωστρέφειας σε πιο ήρεμα νερά λόγω του τριημέρου δυσπιστίας που προηγήθηκε στη Βουλή. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που μάλλον δεν θα περνούσε ένα τόσο χαλαρό απόγευμα Παρασκευής στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου σε αντίθετη περίπτωση, είδε τα στελέχη του να βρίσκονται σε μια κοινή γραμμή απέναντι στην κυβέρνηση και υπέρ της πίεσης την οποία ασκεί η Χαριλάου Τρικούπη για ζητήματα που αφορούν την κοινωνία, όπως η τραγωδία των Τεμπών – για την οποία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα βρεθεί σήμερα το πρωί στον Αρειο Πάγο.

Σε αυτή την τακτική εντατικής πίεσης το ΠΑΣΟΚ θέλει να συνεχίσει μέχρι τις ευρωεκλογές, επιδιώκοντας να καλύψει και το αφήγημα του «κενού αντιπολίτευσης» που θεωρείται πως εδώ και καιρό καλλιεργείται από την κυβερνητική πλευρά. Παράλληλα, η δυναμική που απέκτησε στο βήμα ο Ανδρουλάκης θα τον φέρει εκ νέου στην Ολομέλεια αύριο, για τη συζήτηση της Golden Visa – η οποία αποτελεί ένα από τα θέματα που το ΠΑΣΟΚ έχει σηκώσει πολύ όλο το προηγούμενο διάστημα.

Στον δρόμο για τις κάλπες

Παράλληλα, το κόμμα μπαίνει στην τελική ευθεία για τις ανακοινώσεις των ευρωεκλογών, σχεδιάζοντας και την επικοινωνιακή στρατηγική του: μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθούν οι τρεις επιτροπές που θα χαράξουν τον οδικό χάρτη μέχρι τις ευρωκάλπες και οι οποίες ήδη ανακοινώθηκαν στα μέλη του ΠΣ και της ΚΟ – μια επιτροπή πολιτικού σχεδιασμού, μια επιτροπή επικοινωνίας και μια ακόμα οργανωτικού χαρακτήρα. Τα πιο προβεβλημένα στελέχη του κόμματος έχουν ήδη βγει στους δρόμους σε μίνι περιοδείες εντός της Αττικής, για καμπάνιες του ΠΑΣΟΚ που αφορούν θέματα της καθημερινότητας, όπως η ακρίβεια, αλλά και συμμετέχοντας σε κομματικές εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα.

Στη μάχη των περιοδειών θα μπει και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στο μοτίβο που ακολούθησε στις εθνικές εκλογές –γνωρίζοντας τη σημασία που έχει για το κόμμα η καταγραφή του ως δεύτερου σε πανελλαδική κάλπη. Οι «μαύρες τρύπες» του κόμματος σε επίπεδο απήχησης εξακολουθούν να είναι τα μεγάλα αστικά κέντρα, γι’ αυτό δεν αποκλείεται και μια επίσκεψη του Ανδρουλάκη στη Βόρεια Ελλάδα εντός των επόμενων ημερών –εκεί, όπου παρατηρείται και μεγάλη άνοδος για κόμματα δεξιά της Δεξιάς, θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση το ερχόμενο διάστημα και αυτή η απόφαση φαίνεται πως θα αποτυπωθεί και με συγκεκριμένες επιλογές στο ευρωψηφοδέλτιο.

Για τη λίστα των υποψηφίων, που ανακοινώθηκε και τμηματικά το προηγούμενο διάστημα, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα μάθουν περισσότερα την Κυριακή, στη σχετική συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία θα κληθεί και να την επικυρώσει μετά τα αποκαλυπτήρια.

Related posts

Τα 7 βασικά ερωτήματα που ζητούν άμεσες απαντήσεις για την τραγωδία των Τεμπών

admin

Μπακογιάννη: «Τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών είναι τα μόνα που δεν έχουν δικαιώματα»

admin

Ολική ανατροπή στις προτεραιότητες του Μαξίμου – Στη Λάρισα ο Μητσοτάκης, αγωνία για τον τελικό απολογισμό

admin

Εφη Αχτσιόγλου: Ανακοινώνει την Τετάρτη την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

admin

Ανοιχτή μάχη για τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές

admin

Απέτυχαν τα φροντιστήρια για τον γάμο ομοφύλων θα αρχίσουν τα ιδιαίτερα στη ΝΔ

admin

Απάντηση της Αθήνας στην Άγκυρα για την επιστολή στον ΟΗΕ: «Η ελληνική πλευρά, την απορρίπτει στο σύνολό της»

admin

Μυστικό γεύμα με άραβες επενδυτές

admin

Μας ενδιαφέρει η διασύνδεση Ελλάδας – Σερβίας, τόνισαν Μητσοτάκης και Βούτσιτς από το Βελιγράδι

admin