Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχέδιο για την ακρίβεια και τη φορολογία

Στη χθεσινή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη θετική ατζέντα του κόμματος, την ακρίβεια και τη δίκαιη φορολόγηση, παρόντες στο κοινό δεν ήταν μόνο τα πρόσωπα που στήριξαν το προηγούμενο διάστημα τον Στέφανο Κασσελάκη – η Ολγα Γεροβασίλη, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Κώστας Ζαχαριάδης και ο Διονύσης Τεμπονέρας ήταν κι εκείνοι παρόντες, για να παρακολουθήσουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Κουμουνδούρου αυτή την εικόνα την κρατούν, μαζί με τα επικοινωνιακά ατού του Κασσελάκη, που μίλησε πάλι με χειλόφωνο και αμερικανικού τύπου ότο κιου, όπως έκανε στο συνέδριο – γνωρίζοντας πως οι μέρες για την είσοδο του Κασσελάκη στον στρατό μετριούνται πλέον αντίστροφα. Ο Κασσελάκης αυτήν την εβδομάδα βγαίνει μπροστά με διαρκείς δημόσιες παρουσίες, που θα συνεχιστούν με κορύφωση την αυριανή παρουσίαση των ευρωπαϊκών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, ένα μόλις εικοσιτετράωρο προτού εμφανιστεί στη Θήβα.

Για την εικοσαήμερη παραμονή του στον στρατό και τον τρόπο που το κόμμα θα συνεχίσει να λειτουργεί θα συζητήσει σήμερα το μεσημέρι με τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου, ώστε το κόμμα, που είναι σε μεγάλο βαθμό προσωποπαγές, να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς προβλήματα. Δύο από τα περιφερειακά συνέδρια που προγραμματίζει το κόμμα θα λάβουν χώρα τον Απρίλιο, με την επιστροφή του Κασσελάκη, ενώ τα υπόλοιπα δύο τον Μάιο, μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Οι προτάσεις της Κουμουνδούρου

Στην παρουσίαση των οικονομικών θέσεων του κόμματος, ο Κασσελάκης ξεκίνησε μιλώντας για το είδος της αντιπολίτευσης που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, μιλώντας για ξεκάθαρες θέσεις «σε αντίθεση με άλλα κόμματα που λέγονται προοδευτικά» για τις μεταρρυθμίσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά και στο νομοσχέδιο που αφορούσε την εξίσωση του δικαιώματος στον πολιτικό γάμο. Στο πρόγραμμα που παρουσίασε, για την ακρίβεια ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει, μεταξύ άλλων, θέσπιση ανώτατου περιθωρίου κέρδους στο 5%, όριο κέρδους στη λιανική πώληση σε μόνιμη βάση και μείωση στην αγορά κάρτας απεριορίστων διαδρομών στα ΜΜΕ.

Για τα καύσιμα προτείνει μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, ενώ για τα τρόφιμα κάνει λόγο για έλεγχο και πλαφόν κερδών στην εφοδιαστική αλυσίδα, μηδενικό συντελεστή ΦΠΑ σε βασικά αγαθά, καθώς και ένταξη των βρεφικών ειδών στον υπερμειωμένο ΦΠΑ που επίσης προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Για τον έλεγχο των τιμών, ο Κασσελάκης μίλησε για παρατηρητήριο τιμών μεταξύ Ελλάδας και δέκα ευρωπαϊκών χωρών, ενώ σε φορολογικό επίπεδο έκανε λόγο για μειωμένους συντελεστές εισοδημάτων έως 100.000 ευρώ, προοδευτική κλίμακα για τη φορολόγηση των επιχειρήσεων (με 5% μείωση για τις μικρομεσαίες) και κατάργηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος. Ως αντισταθμιστικά έσοδα περιέγραψε την αλλαγή πλαισίου ΔΙΜΕΑ κατά της αισχροκέρδειας, ενώ ανέφερε πως τα πρόστιμα θα αποφασίζονται βάσει τζίρου και εξήγγειλε δημιουργία «μαύρης λίστας» για όσους αισχροκερδούν διάρκειας πέντε ετών.

Related posts

Ανδρουλάκης από δάσος Δαδιάς: «Η κλιματική αλλαγή δεν μπορεί να είναι συνεχές άλλοθι»

admin

Σε εξέλιξη η συνάντηση του Μητσοτάκη με τον Ερντογάν στη Νέα Υόρκη

admin

Στέφανος Κασσελάκης: «Γουστάρω» – Γυναίκα του ζήτησε να «ξεδοντιάσει το σύστημα δικαστικών και δημοσιογράφων»

admin

Χατζηδάκης: Στην «τελική ευθεία» για τις συντάξεις και τον Αύγουστο

admin

Ανέκφραστος

admin

Σφοδρή σύγκρουση Πολάκη-Γεωργιάδη για τα απογευματινά χειρουργεία – «Μας κοροϊδεύετε» – «Άντε από δω»

admin

Εικόνα

admin

Αγριεύει η κόντρα με την Ιεραρχία

admin

Ζητείται ενιαία φωνή για τα μη κρατικά ΑΕΙ

admin