Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ευχή

«Θα ήταν ευχής έργον» να ρίξει την κυβέρνηση η Ευρωπαία Εισαγγελέας, διαπίστωσε ο Νικόλας Φαραντούρης, προσφέροντας στη ΝΔ υλικό για να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ πως περιφρονεί και εργαλειοποιεί τους θεσμούς. Κακώς, πάντως, τον πήραν στα σοβαρά οι πολιτικοί αντίπαλοι του κόμματός του. Οταν έχεις συνειδητοποιήσει ότι το μόνο που εύχεσαι στην πραγματικότητα είναι να περάσεις έστω και μισή μονάδα το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές, έχεις βρεθεί τόσο χαμηλά ώστε οι άλλοι να υποχρεώνονται να σε αντιμετωπίζουν με οίκτο.

Κατεύθυνση

Πήγε κι ο Χρήστος Σταϊκούρας στη Βουλή και ως καθ’ ύλην αρμόδιος για τους σιδηροδρόμους υπουργός μίλησε για όσα έχει κάνει το Υποδομών και Μεταφορών για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας του μετά το τραγικό δυστύχημα. Δεν ισχυρίζεται, είπε, ότι έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα, αλλά πως κινούνται στη σωστή κατεύθυνση. Εντάξει. Αυτό – το κατά πόσο βρίσκονται στις ράγες που πρέπει – θα φανεί από το αν θα καταφέρουν να πάρουν μόλις φτάσουν οι κυβερνητικοί.

Προσδοκίες

Δεν περιμένουν τίποτα από την πρόταση δυσπιστίας κι αυτό προκύπτει από το περιεχόμενό της, αποφάνθηκε στο γυαλί ο Γιώργος Φλωρίδης. Δεν έχει δίκιο ο υπουργός. Η κυβερνητική πλευρά έχει επενδύσει πολλά σε αυτή. Δεν ελπίζει απλά ότι θα εμφανιστεί συσπειρωμένη η ΚΟ της ΝΔ το τριήμερο της κοινοβουλευτικής συζήτησης που τελειώνει σήμερα. Προσδοκά να κερδίσει πόντους ενόψει ευρωεκλογών χάρη στις κορόνες των αντιπάλων της μήπως και σβήσει τα σημάδια φθοράς της που αποτυπώνονται όλο και πιο έντονα στα γκάλοπ.

Στοιχεία

Ο Κυριάκος Βελόπουλος προανήγγειλε ότι στη σημερινή του ομιλία θα παρουσιάσει νέα στοιχεία για τα Τέμπη γιατί «εμείς λέμε στους Ελληνες: Για να πολεμήσεις το βρώμικο σύστημα πρέπει να φτιάξεις πρώτα ένα καθαρό σύστημα. Ελάτε μαζί μας για να ξεβρωμίσουμε το σύστημα και να φτιάξουμε με καθαρά χέρια, καθαρές ιδέες, μια Ελλάδα μεγάλη». Οποιαδήποτε ομοιότητα με καταστάσεις του 2014 δεν είναι συμπτωματική. Οταν κάποιοι προσπαθούν να ξανακάνουν τον αντισυστημισμό της μόδας, κόμματα σαν την Ελληνική Λύση επωφελούνται.

Related posts

Ήπιε ο Μπλίνκεν κρητική ρακή; – Σύγχυση με τους «σταθμούς» του αμερικανού ΥΠΕΞ

admin

Φωτιές: Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης για δράσεις πολιτικής προστασίας

admin

Παναγιωτόπουλος: «Επιβεβλημένοι» οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία»

admin

Φρέντι Μπελέρης: Τον παγίδευσε ο Ράμα λέει ο Μπερίσα – «Πλήρωσε πολίτη από μυστικά ταμεία της αστυνομίας»

admin

Ο Μητσοτάκης ευχήθηκε στον Ερντογάν για τα 70ά γενέθλιά του

admin

Δεν βλέπουν τρικυμία στο Αιγαίο λόγω Γάζας

admin

Μηνύματα ενότητας από Μητσοτάκη και Ερντογάν, αλλά… εκτός διαλόγου (ή δηλώσεων) η «βαριά» ατζέντα

admin

Tο άγχος Βελόπουλου, ο σκοταδισμός της Νίκης και η… «αγάπη μόνο» της Ζωής

admin

Μητσοτάκης από Ασπρόπυργο: Νούμερο ένα ζήτημα η ακρίβεια – Τάζει ξανά παρεμβάσεις

admin