Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σύστημα αντι-drone ανέπτυξε η ΕΑΒ, επίδειξη στις ένοπλες δυνάμεις

H Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) οργάνωσε και πραγματοποίησε επίδειξη πεδίου της τεχνολογίας καταστολής μικρών UAVs, με τη χρήση μικροκυματικών παλμών μεγάλης ισχύος.

Το υπερσύγχρονο σύστημα απώθησης ή καταστροφής μη επανδρωμένων ιπτάμενων μέσων είναι το πρώτο που αναπτύσσεται πανευρωπαϊκά. Η ενσωμάτωσή του θωρακίζει την Εθνική Άμυνα και τους στρατιωτικούς στόχους από κακόβουλες επιθέσεις που μπορούν να προέλθουν από διαφορετικούς τύπους UAVs, σημειώνει η σχετική ανακοίνωση. Το σύστημα σχεδιάστηκε και κατέστη λειτουργικό από τη Διεύθυνση Έρευνας, Σχεδίασης και Ανάπτυξης Νέων Προϊόντων της ΕΑΒ, η οποία εργάστηκε γι’ αυτό για περισσότερο από έναν χρόνο.

Η επίδειξη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας στο Σχηματάρι. Οι δοκιμές, απέναντι σε πλήθος διαφορετικών σεναρίων, ήταν όλες απολύτως επιτυχείς και πραγματοποιήθηκαν παρουσία εκπροσώπων της διεύθυνσης εξοπλισμών (ΓΔΑΕΕ) και των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Επίσης, παρέστησαν εκπρόσωποι κορυφαίων ευρωπαϊκών αμυντικών βιομηχανιών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, όπως η Leonardo, η MBDA και η Indra. Όλοι συνεχάρησαν την ΕΑΒ και την ερευνητική της ομάδα για το νέο εντυπωσιακό επίτευγμα.

Η επίδειξη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος counter-drone JEY-CUAS, που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Άμυνας (EDF). Η Διεύθυνση Έρευνας, Σχεδίασης και Ανάπτυξης Νέων Προϊόντων της ΕΑΒ έχει τεθεί ήδη επικεφαλής στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα iFurther, που αφορά την ανάπτυξη τεχνολογιών εναέριας και θαλάσσιας επιτήρησης πολύ μεγάλων αποστάσεων. Επίσης συμμετέχει με σημαντικό έργο στη μελέτη του νέου ευρωπαϊκού μεταγωγικού αεροσκάφους (πρόγραμμα FASETT), καθώς και στην πρόταση μελέτης αεροσκαφών πολύ μεγάλων φορτίων (πρόγραμμα SATOC).

Η ΕΑΒ αισθάνεται υπερήφανη για την κορυφαία αυτή τεχνολογική καινοτομία που ανήκει στην κατηγορία των όπλων κατευθυνόμενης ενέργειας. Η Εταιρεία δεσμεύεται να συνεχίσει να συνεισφέρει στην ενίσχυση του αξιόμαχου των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, συμμετέχοντας ενεργά σε προγράμματα «έξυπνου πολέμου», καταλήγει η ανακοίνωση.

Related posts

Εξώδικο της Ακρίτας για την πώληση της Shelman

admin

Ντεμπούτο για την πλατφόρμα Pre-Owned από Zara, επιδιόρθωση και πώληση ρούχων

admin

iPhone 15: Τα Public φιλοξένησαν το πρώτο «Τech-Walk»

admin

Νέα Γενική Διευθύντρια της L’Oréal Hellas η Alessandra Delfini

admin

Κλουκίνας Λάππας: Το σχέδιο διάσπαση του κλάδου των ακινήτων ενέκρινε η ΓΣ

admin

Cosmote TV: Εκλεισε συμφωνία με ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και ΟΦΗ

admin

Κόμβο Logistics στη Βόρεια Ελλάδα δημιουργεί η Dimand

admin

Στον «αέρα» ο διαγωνισμός για την γεωθερμία

admin

Με τη χρυσή σφραγίδα του JCI επαναπιστοποιήθηκε το «Ερρίκος Ντυνάν»

admin