Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σωκράτης Κόκκαλής: Η Intralot θα διεκδικήσει νέα συμβόλαια

Σημαντική ημέρα για την εταιρεία χαρακτήρισε τη σημερινή ο πρόεδρος του ομίλου Intralot Σωκράτης Κόκκαλης στα πλαίσια της εκδήλωσης για την εισαγωγή του ομολόγου της εταιρείας στο χρηματιστήριο της Αθήνας, συμπληρώνοντας πως το ΧΑ βρίσκεται σε ανοδική πορεία και αποτελεί κύριο παράγοντα για τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.

Αναφορικά με την Intralot ο Σωκράτης Κόκκαλης σημείωσε ότι περιμένει ανάπτυξη της εταιρείας, κυρίως εκτός Ελλάδος, και πως μετά τη δραστική βελτίωση της χρηματοοικονομικής της κατάστασης θα είναι σε θέση να διεκδικήσει νέα συμβόλαια σε πολύ καλές αγορές (κυρίως ΗΠΑ και Αυστραλία) οι οποίες ωστόσο είναι και «δύσκολες».

Ειδικότερα για τον ΟΠΑΠ ο πρόεδρος της Intralot σημείωσε πως έχουμε καλές σχέσεις παρά το ότι μετά την ιδιωτικοποίησή του δεν μπορέσαμε να ξεπεράσουμε κάποια εμπόδια. Ο OΠΑΠ λειτουργεί καλά σήμερα και εμείς έχουμε κάποιες καλές σχέσεις μαζί του.

Από την πλευρά του, ο CEO της ΕΧΑΕ Γιάννος Κοντόπουλος αναφέρθηκε στην ισχυροποίηση της εγχώριας αγοράς εταιρικών ομολόγων στην οποία σήμερα τελούν υπό διαπραγμάτευση 24 εκδόσεις μέσω των οποίων αντλήθηκαν 4,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ειδικότερα, το πρώτο φετινό δίμηνο η αξία των συναλλαγών στην αγορά ομολόγων διπλασιάστηκε σε σχέση με το 2023 (διαμορφώθηκε στο 1,8 εκατ. ευρώ) και γενικότερα αποδεικνύεται ότι τα εταιρικά ομόλογα αποτελούν μια ισχυρή επιλογή για εύκολη και γρήγορη χρηματοδότηση με φθηνά κεφάλαια για τις επιχειρήσεις καθώς και για ικανοποιητικές αποδόσεις για τους επενδυτές.

Related posts

Σειρά διεθνών βραβεύσεων απέσπασε η Helleniq Energy

admin

Η ΔΕΗ κινητήριος μοχλός της πράσινης μετάβασης

admin

Ψηφιακή πλατφόρμα και app για τους ασφαλισμένους της Υδρογείου Ασφαλιστικής

admin

Μινέρβα: To deal για την ιστορική μουστάρδα και η στρατηγική επέκτασης

admin

Επ. Ανταγωνισμού: Πράσινο φως στην εξαγορά Imerys Βωξίτες από τη Mytilineos

admin

Uber: Θεαματική αύξηση της τουριστικής κίνησης τον Μάιο στην Ελλάδα

admin

Μισθώνει την Τεχνική Βάση της Ολυμπιακής η Aegean

admin

Premia Properies: Καθαρά κέρδη 15,9 εκατ. το 2022

admin

Εταιρεία από το Κιλκίς μπήκε «σφήνα» στους μεγάλους στο γάλα

admin