Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζει το κοινοβουλευτικό του έργο ο Μ. Χουρδάκης – Δεν παραδίδει την έδρα στην Πλεύση Ελευθερίας

«Πόρτα» στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας από τον Μιχάλη Χουρδάκη που δεν παραδίδει την έδρα στη Βουλή μετά τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Σε δηλώσεις του στο περιστύλιο της Βουλής, ο κ. Χουρδάκης, αρνήθηκε να παραδώσει την έδρα όπως είχε ζητήσει η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, συνεχίζοντας ως ανεξάρτητος βουλευτής το κοινοβουλευτικό του έργο.

«Θα συνεχίσω το κοινοβουλευτικό μου έργο, όπως το κάνω μέχρι τώρα» δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, ο οποίος τέθηκε εκτός Κ.Ο. πριν δύο εβδομάδες, ενώ πριν λίγες μέρες ανεξαρτητοποιήθηκε και η μητέρα του, βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, Αρετή Παπαϊωάννου.

Υπενθυμίζεται ότι ίδιος ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής της Α΄ Θεσσαλονίκης, είχε δηλώσει στις 11 Οκτωβρίου για το τι προτίθεται να κάνει με την έδρα.

«Στην μέχρι σήμερα μικρή κοινοβουλευτική θητεία μου, θεωρώ ότι έχω ανταποκριθεί στην επιλογή των περίπου 170.000 ψηφοφόρων της – δημοκρατικά λειτουργούσας – Πλεύσης Ελευθερίας, που θέλησαν την παρουσία της στη Βουλή. Τα πρακτικά, το οπτικοακουστικό υλικό των Επιτροπών και της Ολομέλειας, καθώς και οι ερωτήσεις και οι αναφορές που ήδη έχω καταθέσει, είναι προσβάσιμα σε όλους. Θα συνεχίσω με την ίδια ένταση και υπευθυνότητα την άσκηση των κοινοβουλευτικών μου καθηκόντων, σε συμφωνία με την εντολή που έλαβε η Πλεύση Ελευθερίας από τους ψηφοφόρους της».

Άγνωστο τι θα γίνει με την Αρετή Παπαϊωάννου

Χθες, η Ζωή Κωνσταντοπούλου έδωσε «μια ημέρα ακόμα διορία να παραδώσουν τις έδρες» για «να περισώσουν όποια ψήγματα αξιοπρέπειας τους έχουν απομείνει» σε Χουρδάκη και Παπαϊωάννου.

Η Αρετή Παπαϊωάννου που έφυγε από την Πλεύση Ελευθερίας έχοντας επικαλεστεί τη στοχοποίησή της και την απαξιωτική συμπεριφορά της ηγεσίας του κόμματος προς το πρόσωπό της, σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η πρόεδρος του κόμματος, έχει υπογράψει «δεσμευτική υπεύθυνη δήλωση παράδοσης της έδρας».

Η Πλεύση Ελευθερίας, αν δεν υπάρξει κάποια ανατροπή, αριθμεί πλέον έξι βουλευτές. Σημειώνεται ότι για τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι απαραίτητη η ύπαρξη τουλάχιστον πέντε βουλευτών, με βάση τον κανονισμό της Βουλής.

Related posts

Υπάρχει ενδεχόμενο αγωγού Ελλάδας – Λιβύης; Τι σημαίνει η πρόταση για την Τουρκία

admin

Σε εγρήγορση το ελληνικό λόμπι

admin

Το ΥΠΕΞ απαντά στην Τουρκία για τη Γενοκτονία των Ποντίων: «Οι ακρότητες δεν έχουν θέση»

admin

Στέφανος Κασσελάκης: Το πρώτο προεδρικό στίγμα

admin

Η «παρωχημένη Συνθήκη της Λωζάνης» και η αναστάτωση από τη δήλωση Συρίγου

admin

Βουλή: Διαβιβάστηκε δικογραφία κατά του Καραμανλή για τα Τέμπη

admin

Ιμάμογλου για κράτηση Τζιτζικώστα: «Θα ενημερώσω τους πολίτες και όλες τις βαλκανικές πόλεις»

admin

Κεραμέως: Έρχονται 16.000 προσλήψεις στο Δημόσιο

admin

Από τον «ψυχρό πόλεμο» στη μετωπική σύγκρουση

admin