Image default
ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΝΕΑ

Στο 30% εκτίναξε τα επιτόκια η κεντρική τράπεζα Τουρκίας

Η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της κεντρικής τράπεζας Τουρκίας αποφάσισε στη σημερινή της συνεδρίαση να αυξήσει τα επιτόκια από 25% σε 30%.

Η απόφαση της κεντρικής τράπεζας έρχεται μετά από μια σειρά από αυξήσεις επιτοκίων που ήταν επώδυνες για τους Τούρκους, καθώς η χώρα στοχεύει να ανατρέψει αρκετά χρόνια υψηλού πληθωρισμού και δραματικά αποδυναμωμένου νομίσματος – σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα της πεισματικά χαλαρής νομισματικής πολιτικής της κυβέρνησης της Άγκυρας.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Η Επιτροπή αποφάσισε να συνεχίσει τη διαδικασία νομισματικής σύσφιξης προκειμένου να εδραιωθεί η πορεία αποπληθωρισμού το συντομότερο δυνατό, να σταθεροποιηθούν οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό και να ελεγχθεί η επιδείνωση της συμπεριφοράς των τιμών.

Οι μετρήσεις για τον πληθωρισμό ήταν πάνω από τις προσδοκίες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Καθώς η ισχυρή πορεία της εγχώριας ζήτησης και ο πληθωρισμός των υπηρεσιών επιμένουν, η αύξηση των τιμών του πετρελαίου και η συνεχιζόμενη επιδείνωση των προσδοκιών για τον πληθωρισμό θέτουν πρόσθετους ανοδικούς κινδύνους για τον πληθωρισμό».

Η τουρκική λίρα κινείται σταθεροποιητικά, με πτώση κατά 0,2% και την ισοτιμία στις 27,08 λίρες ανά δολάριο, καθώς η απόφαση της κεντρικής τράπεζας ήταν αναμενόμενη.

Related posts

Κίνηση-έκπληξη από την Κίνα: Αμετάβλητα τα επιτόκια

admin

Εφοδος εισαγγελέων στα γραφεία της Commerzbank στη Φρανκφούρτη

admin

«Πράσινες» οι νέες κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς

admin

Ηλ. Ξηρουχάκης: Συνεχίζουμε δυναμικά το πρόγραμμα αποεπένδυσης

admin

Η διαφορετική ανάγνωση της Morgan Stanley για τις ελληνικές τράπεζες

admin

Αφαντη η ανάπτυξη στην ευρωζώνη, στάσιμα τα τραπεζικά δάνεια

admin

Πειραιώς: Πληρωμές αγροτικών επιδοτήσεων σε δικαιούχους αγρότες

admin

Attica Bank: Στο δημόσιο τα warrants

admin

Η Τράπεζα Πειραιώς στηρίζει το ΕΣΥ με την υπηρεσία Pay & Save

admin