Image default
PIRAEUS BANK

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Η διψήφια διόρθωση στη Mytilineos και η βουτιά 40% στην Cairo

Βουτιά 4μηνου: Τη χειρότερη συνεδρίαση από τις 23 Νοεμβρίου του 2023 κατέγραψε χθες η μετοχή της Jumbo, η οποία απώλεσε 3,37% και αναδιπλώθηκε στα 25,8 ευρώ, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 19 Ιανουαρίου του 2024. Η κάμψη αποδίδεται εν μέρει στην αποκοπή του έκτακτου μερίσματος (0,60 ευρώ/μετοχή), με την ευρύτερη ατμόσφαιρα στο Χ.Α. να επιτείνει τις ρευστοποιήσεις. Η μεταβολή της εισηγμένης στο 2024 έχει πλέον «ψαλιδιστεί» κάτω του 3%.

Διψήφια διόρθωση: Σε διψήφια επίπεδα ανέρχεται η διόρθωση στη μετοχή της Mytilineos, η οποία έχει υποχωρήσει στα 35,5 ευρώ, απέχοντας τουλάχιστον 10% από τα ιστορικά υψηλά των 39,5 ευρώ. Κάπως έτσι, η συνολική κάμψη από τις αρχές του 2024 υπολογίζεται στο 3,5%, με την κεφαλαιοποίηση της εισηγμένης ωστόσο, να διατηρείται σταθερά άνω του ψυχολογικού ορίου των 5 δισ. ευρώ.

Υψηλοί τζίροι: Σε υψηλά επίπεδα συνεχίζονται οι συναλλαγές στη μετοχή της Πειραιώς, η οποία εξακολουθεί να παρουσιάζει «φουσκωμένους» τζίρους. Μόνο χθες, για παράδειγμα, άλλαξαν χέρια μετοχές αξίας σχεδόν 50 εκατ. ευρώ, με την εμπορευσιμότητα να αγγίζει το 1%. Την ίδια ώρα, η «απόσταση» της μετοχής σε σχέση με την τιμή της αποεπένδυσης του ΤΧΣ ανέρχεται άνω του -5% (3,7 ευρώ έναντι 4 ευρώ).

Βουτιά 40%: Άνω του 40% κυμαίνεται η βουτιά του Cairo Mezz μέσα στον τελευταίο 1,5 μήνα, με τη μετοχή στην ΕΝ.Α. να έχει προσγειωθεί στο 0,269 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Φεβρουαρίου η μετοχή «πέταγε» στο ιστορικό υψηλό των 0,46 ευρώ. Παρά την αισθητή οπισθοχώρηση, βέβαια, η άνοδος από τις αρχές του έτους εξακολουθεί να προσεγγίζει το 50%.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής) 

Related posts

Τράπεζα Πειραιώς: Απόκτηση 5% της Neuropublic, στηρίζει την ευφυή γεωργία

admin

Πειραιώς: Δάνεια άνω του €1 δισ. σε ΜμΕ με εγγύηση από Αναπτυξιακή

admin

Τράπεζα Πειραιώς: Αίτημα για την πέμπτη δόση ύψους €300 εκ. από το Ταμείο Ανάκαμψης

ad

Η Τράπεζα Πειραιώς εντάχθηκε στον Δείκτη Gender Equality 2022 της Bloomberg

admin

Τράπεζα Πειραιώς: Συγκροτήθηκε σε σώμα η Επιτροπή Ελέγχου

admin

Βελτιώνει το ενεργειακό της αποτύπωμα η Τράπεζα Πειραιώς

admin

Πειραιώς: Προχωρά σε απόσχιση του κλάδου διαχείρισης ακινήτων, δημιουργεί νέα εταιρία

admin

Πειραιώς: Πρόγραμμα Επετειακών Δράσεων για τα 200 χρόνια από το 1821

admin

Η Τράπεζα Πειραιώς στηρίζει το έργο των Παιδικών Χωριών SOS και της ΕΛΕΠΑΠ

NEWSROOM