Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο… κενό το τελεσίγραφο Κωνσταντοπούλου – Αρνείται να παραδώσει την έδρα ο Χουρδάκης

Μαίνεται ο «πόλεμος» στην Πλεύση Ελευθερίας μετά το τελεσίγραφο που έστειλε η πρόεδρος της Ζωή Κωνσταντοπούλου προς τους Μιχάλη Χουρδάκη και Αρετή Παπαϊωάννου προκειμένου να παραδώσουν τις έδρες τους.

Η κ. Κωνσταντοπούλου τους έδωσε περιθώριο δύο ημερών καλώντας τους – όπως είπε – «να μην συνεχίσουν να ευτελίζουν άλλο τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες».

Η Αρετή Παπαϊωάννου, βουλευτής της Β΄ Θεσσαλονίκης, που έφυγε από την Πλεύση Ελευθερίας με μια ανακοίνωση που εξαπέλυε κεραυνούς κατά του κόμματος της Ζωής Κωνσταντοπούλου, φέρεται, σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η πρόεδρος, να έχει υπογράψει «δεσμευτική υπεύθυνη δήλωση παράδοσης της έδρας».

Τι θα κάνει ο Χουρδάκης

Σύμφωνα με πληροφορίες o Μιχάλης Χουρδάκης ο οποίος έχει ανεξαρτητοποιηθεί δεν φαίνεται διατεθειμένος να υπακούσει στο τελεσίγραφο της Ζωής Κωνσταντοπούλου και ως εκ τούτου δεν θα παραδώσει την έδρα.

Υπενθυμίζεται ότι ίδιος ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής της Α΄ Θεσσαλονίκης, είχε δηλώσει στις 11 Οκτωβρίου για το τι προτίθεται να κάνει με την έδρα.

«Στην μέχρι σήμερα μικρή κοινοβουλευτική θητεία μου, θεωρώ ότι έχω ανταποκριθεί στην επιλογή των περίπου 170.000 ψηφοφόρων της – δημοκρατικά λειτουργούσας – Πλεύσης Ελευθερίας, που θέλησαν την παρουσία της στη Βουλή. Τα πρακτικά, το οπτικοακουστικό υλικό των Επιτροπών και της Ολομέλειας, καθώς και οι ερωτήσεις και οι αναφορές που ήδη έχω καταθέσει, είναι προσβάσιμα σε όλους. Θα συνεχίσω με την ίδια ένταση και υπευθυνότητα την άσκηση των κοινοβουλευτικών μου καθηκόντων, σε συμφωνία με την εντολή που έλαβε η Πλεύση Ελευθερίας από τους ψηφοφόρους της».

Δεύτερη αποχώρηση με «πυρά» κατά Κωνσταντοπούλου

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Παπαϊωάννου, στην επιστολή της προς την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η αποχώρησή μου έρχεται ως αυτόθροη συνέπεια της απαξιωτικής συμπεριφοράς κατά τις τελευταίες εβδομάδες, της επικεφαλής της ΚΟ- και ορισμένων μελών αυτής- προς το πρόσωπό μου, έπειτα- κυρίως- από την αποπομπή του βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, Μιχαήλ Χουρδάκη, με μοναδική αιτία τη συγγενική σχέση», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή της η βουλευτής».

Related posts

Οικονόμου για ασύλληπτο 28χρονο στο Αγρίνιο: Περίεργη εξέλιξη, πρέπει να διερευνηθεί άμεσα

admin

Φωτογραφία στο Μπρονξ

admin

Διπλή αντίδραση για την τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο

admin

Τουρκία: Πού στοχεύει ο Ερντογάν με την ακραία ρητορική κατά της Αθήνας

admin

Νέος Διοικητής του Αγίου Όρους ο πρέσβης Αναστάσιος Μητσιάλης

admin

Συνέδριο ΝΔ: Δεν μας φοβίζει το πολιτικό κόστος, λέει η Κεραμέως – Κουβέντα για τα email

admin

«Έκανα βήμα πίσω» λέει ο Βορίδης για την αποχή στον γάμο ομοφύλων

admin

Κυριάκος Πιερρακάκης για gov.gr: «Το μέλλον είναι ψηφιακό – Ή το σχεδιάζεις ή το υφίστασαι»

admin

Βουλή: Τι προβλέπει ο Κώδικας Μετανάστευσης για τους μετακλητούς εργάτες γης

admin