Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στοιχήματα στη ΝΔ για γυναίκα γραμματέα

Δεν αργούν οι εσωτερικές αλλαγές που θέλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΝΔ. Αναφέρομαι στα νέα πρόσωπα που θα αναλάβουν τις θέσεις του γραμματέα του κόμματος και των θεματικών γραμματέων – αν και δεν προβλέπεται να αλλάξουν όλοι μονομιάς. Η κυρίαρχη παρέμβαση είναι, προφανώς, αυτή που αφορά τον νέο γραμματέα, τον διάδοχο του κυβερνητικού πορτ παρόλ Παύλου Μαρινάκη, ο οποίος, αφού «έβγαλε» τις αυτοδιοικητικές εκλογές με διπλό ρόλο και βαριές αρμοδιότητες, πρέπει να παραδώσει τη σκυτάλη στον επόμενο. Οι πληροφορίες μου λένε ότι το τοπίο θα ξεκαθαρίσει πολύ γρήγορα με εξελίξεις στις επόμενες εβδομάδες, το αργότερο μέσα στον Νοέμβριο. Αλλωστε οι εισηγήσεις – μια short list προσώπων όπως μαθαίνω – είναι έτοιμες ήδη να φτάσουν στο πρωθυπουργικό γραφείο. Στα «γαλάζια» στοιχήματα προηγείται το σενάριο πως θα είναι κοινοβουλευτικό πρόσωπο. Πιθανότατα γυναίκα, λένε πολλοί. Σε κάθε περίπτωση, όμως, θεωρείται κομβικό να υπάρξει συνέχεια του σημερινού μοντέλου κομματικής κινητικότητας σε όλη την επικράτεια. Επίσης ακούω ότι όλες οι αλλαγές θα έχουν ολοκληρωθεί πριν από το επόμενο συνέδριο της ΝΔ, που είναι προγραμματισμένο για τις αρχές του 2024.

Μπερίσα υπέρ Μπελέρη

Βαριές καταγγελίες για την υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη έκανε ο Σαλί Μπερίσα, που κατηγορεί την αλβανική αστυνομία και το SPAK, το ειδικό δικαστήριο κατά της διαφθοράς, ότι «έστησαν» τη σύλληψη του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας. Ο πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός της Αλβανίας τα είπε δημόσια αυτά, σε τηλεοπτική εκπομπή, πετώντας κεραυνούς περί σκευωρίας που κινητοποιήθηκε και εκτελέστηκε εξ ολοκλήρου από κρατικούς θύλακες. Είπε μάλιστα ότι έχει στα χέρια του ντοκουμέντο που λέει πως η υπόθεση στήθηκε με συμμετοχή πολίτη που πληρώθηκε 700.000 λεκ από ειδικό μυστικό ταμείο της κρατικής αστυνομίας. «Αυτός είναι ο Εντι Ράμα», κατήγγειλε ο Μπερίσα, προσθέτοντας πως αυτός βρίσκεται «πίσω από αυτή την παγίδα που μας φέρνει σε σύγκρουση με έναν γείτονα».

Στον Αρειο Πάγο για τη Θεσσαλία

Στην αντιπαράθεση με τη ΝΔ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στη Θεσσαλία επιστρέφει ο ΣΥΡΙΖΑ. Που είπαν χθες να σπάσουν τη μονοτονία των εσωκομματικών καβγάδων και να καταθέσουν (διά των Γιάννη Σαρακιώτη και Βασίλη Κόκκαλη) αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με την οποία ζητούν να ερευνηθεί αν ο Λευτέρης Αυγενάκης και ο Κώστας Αγοραστός έχουν τελέσει το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογέων. Για τις γνωστές δηλώσεις τους πριν από τον β’ γύρο των εκλογών που ξεσήκωσαν την αντιπολίτευση, ότι «το αποτέλεσμα της κάλπης είναι συνδεδεμένο με την ταχύτητα και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων» για τις αποζημιώσεις στους πλημμυροπαθείς. Ο Αυγενάκης απάντησε, πάντως, κάνοντας λόγο για «κωμωδία» και «θέατρο του παραλόγου», «αναίσχυντο ψέμα» και «συστηματική διαστρέβλωση της αλήθειας».

Καραμανλής κατά κατευνασμού

Για τις επαφές του προέδρου της Συνεταιριστικής Ενωσης Καπνοπαραγωγών Ελλάδος (και πρώην πρωθυπουργού) Κώστα Καραμανλή, στη Θεσσαλονίκη σάς έγραφα και χθες. Είχε όμως πολλά και ενδιαφέροντα μηνύματα η ομιλία του στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Χαρβαλιά «Γιαβόλ! Αίμα, λήθη και υποτέλεια». Διότι εμφανίστηκε λάβρος κατά της λεγόμενης «στρατηγικής του κατευνασμού» απέναντι στην Τουρκία. «Σφάλλουν σύμμαχοι και εταίροι ή ακόμα χειρότερα εν επιγνώσει τους υποκρίνονται», είπε, «όταν στο όνομα της συγκράτησης της Τουρκίας στο δυτικό στρατόπεδο υποχωρούν στις απαιτήσεις της», ειδικά «όταν αυτό παίρνει τη μορφή συστάσεων και πιέσεων προς την Ελλάδα και την Κύπρο να υποκύψουν στις αξιώσεις της». Ενώ και για την ΕΕ είχε μια… καλή κουβέντα, λέγοντας πως έχει «ρόλο κομπάρσου» στις διεθνείς εξελίξεις. Υποπτεύομαι ότι τον απελευθέρωσε η αποχώρηση από τη Βουλή.

«Πράσινο» για τα ισραηλινά drones

Με βαριά ατζέντα συνεδρίασε η Επιτροπή Εξοπλισμών στη Βουλή, που ενέκρινε πακέτα προγραμμάτων εξοπλιστικών για τον Στρατό Ξηράς, το Ναυτικό και την Αεροπορία, από εκσυγχρονισμό οπλικών συστημάτων και αναβάθμιση υποδομών ως την απόκτηση των ισραηλινών UAV τύπου Heron. Σημείωσα, βέβαια, ότι υπήρξε μια μικρή ένταση στην αίθουσα. Το υπουργείο και τα επιτελεία εκπροσώπησαν ο Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, που δέχθηκαν πυρ ομαδόν από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης, ειδικά τον Ευάγγελο Αποστολάκη και τον Παύλο Πολάκη, για τις πλημμύρες στο Στεφανοβίκειο.

Related posts

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις αυξήσεις στους μισθούς του Δημοσίου

admin

Τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το Δημόσιο Πανεπιστήμιο παρουσίασε ο Κασσελάκης

admin

Ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγει τα χαρτιά του στο MEGA για κυβέρνηση ειδικού σκοπού και συνεργασίες

admin

Πυρ ομάδον από την αντιπολίτευση για τον προϋπολογισμό

admin

Μιλώντας για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

admin

ΣΥΡΙΖΑ και ευρωλίστα: Πέντε θέσεις διαλέγει ο Κασσελάκης, ακολουθούν οι προκριματικές

admin

Εκνευρισμός στην Άγκυρα για την επίσκεψη Σολτς στην Αθήνα

admin

Κασσελάκης για Αυτιά: «Κύριε Μητσοτάκη, κάντε τον επιτέλους υποψήφιο ευρωβουλευτή»

admin

Πλεύρης: Θα εξετάσουμε που θα χρειαστεί υποχρεωτικότητα της μάσκας

admin