Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ και ευρωλίστα: Πέντε θέσεις διαλέγει ο Κασσελάκης, ακολουθούν οι προκριματικές

Πέντε πρόσωπα της ευρωλίστας του ΣΥΡΙΖΑ θα τα επιλέξει ο ίδιος ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος ήδη διαβάζει βιογραφικά προκειμένου η Κουμουνδούρου να μπει στη κούρσα των ευρωκλογών. Στο επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τις μετρήσεις, και εκτιμάται ότι η πτώση είναι πίσω και πως θα είναι δεύτερο κόμμα. Το σήμα που δίνει η ηγεσία -και το κόμμα συνολικά- είναι πως προχωρούν όλοι συντεταγμένα προς τον άμεσο εκλογικό στόχο και με πρωταγωνιστές τις θέσεις μας, με προγραμματισμό πλήρους εξωστρεφούς δράσης.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας επικυρώθηκε πως 35 θέσεις θα καλυφθούν από τις προκριματικές εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν υβριδικά στις 14 Απριλίου. Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία ότι το όργανο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να συγκροτήσει task force, η οποία θα παρακολουθεί ζητήματα διαβλητότητας σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Όπως επίσης και ζητήματα τυχόν παραβίασης προσωπικών δεδομένων, με αφορμή το σκάνδαλο με την υποκλοπή προσωπικών δεδομένων στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία για την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου -που θα γίνει τόσο με κάλπες όσο και ηλεκτρονικά μέσω του iSyriza -θα μπορούν να λάβουν μέρος εκτός των μελών και φίλοι του κόμματος.

Στις προκριματικές θα λάβουν μέλος περί τα 400 άτομα, τα οποία θα επιλέξουν την περιφέρεια στην οποία επιθυμούν να κατέβουν, ενώ επίσης αποφασίστηκε πως θα ισχύσει ποσόστωση. Οι δύο Ευρωβουλευτές θα ενταχθούν στο ευρωψηφοδέλτιο χωρίς να μπουν σε προκριματικές, ενώ πέντε υποψήφιοι θα οριστούν στο ψηφοδέλτιο από τον πρόεδρο.

Σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή από τον ΣΥΡΙΖΑ

Κατά τη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας αποτιμήθηκαν με θετικό πρόσημο η αντιπολιτευτική στάση, αλλά και οι πολιτικές θέσεις που διατύπωσε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε όλα τα κομβικά πολιτικά και κοινωνικά γεγονότα που απασχόλησαν το τελευταίο διάστημα.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων όπου ομόφωνα υπογραμμίστηκε ότι ορθώς ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στήριξε και στηρίζει τις φοιτητικές κινητοποιήσεις ενάντια στο Νομοσχέδιο που καταπάτησε το άρθρο 16 του Συντάγματος.

«Τα μηνύματα που πήραμε από τις χθεσινές δημοσκοπήσεις είναι θετικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θεωρούμε δεδομένη μια καλή πορεία αν δεν δείξουμε την ενδεδειγμένη σοβαρότητα» υπογράμμισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Βούλα Κεχαγιά σε δηλώσεις της το πρωί της Παρασκευής. «Χαμόγελα μπορεί να υπάρχουν, αλλά υπάρχει και εγρήγορση για το αύριο, διότι δεν χρειάζεται επανάπαυση» επεσήμανε, εκφράζοντας την άποψη «ότι η δεύτερη θέση τείνει να κλειδώσει για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν έχουν όλα τελειώσει στην πορεία προς τις ευρωεκλογές» πρόσθεσε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό των Παραπολιτικών 90,1 FM.

Related posts

Ζαχάροβα σε Μητσοτάκη: Μην προδίδεις τη μνήμη της Ελληνικής Αντίστασης

admin

Γιατί οι βουλευτές δεν μπαίνουν στην Ολομέλεια

admin

Τούρκοι αξιωματούχοι εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους για τους χειριστές του Καναντέρ

admin

Nordic Monitor: Το σχέδιο του Ερντογάν να κάνει τα κατεχόμενα κέντρο ανομίας για το οργανωμένο έγκλημα

admin

ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

admin

Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων: Η πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση της Metron Analysis για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

admin

Πλεύρης: Μπαίνουμε σε φάση συνύπαρξης με τον κοροναϊό

admin

Επανέρχεται ο Κασσελάκης στην «ατζέντα Ισλαμαμπάντ»: Τον αριθμό 500.000 δεν τολμάει να τον διαψεύσει ο Άδωνις

admin

Ερντογάν: «Η Ελλάδα πουλάει νταηλίκι – Να διδαχτεί από τη Μικρασιατική Καταστροφή»

admin