Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στίγμα

Οι επαγγελματίες των μετρήσεων παρατηρούν στην τελευταία φουρνιά των δημοσκοπήσεών τους ότι το ΠΑΣΟΚ επωφελείται λίγο παραπάνω από το ΚΚΕ από την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, δεν διακρίνουν κανένα στοιχείο που να προμηνύει μια θεαματική επιστροφή του κόμματος το οποίο σημάδεψε τη Μεταπολίτευση.

Στο πιο θετικό σενάριο, αυτό απλά θα προσπεράσει την αξιωματική αντιπολίτευση χωρίς να αποκτήσει τη δυναμική η οποία θα του επιτρέψει να απειλήσει σύντομα την κυβερνώσα παράταξη. Τώρα, λοιπόν, που η τρίτη δύναμη δεν συμπιέζεται από τον δικομματισμό γιατί δεν πείθει αρκετούς από εκείνους που την ψήφιζαν στις εποχές της παντοδυναμίας της;

Αναλυτές και μη δίνουν στο ερώτημα μια μονότονη απάντηση: δεν έχει στίγμα. Μπορεί για πρώτη φορά από το 2012 το brand ΠΑΣΟΚ να γράφει καλύτερα από του ΣΥΡΙΖΑ αλλά το rebranding δεν έχει πετύχει απόλυτα, λένε. Γιατί ακόμη κι αν εμφανίζεται ως λύση για ορισμένους απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν να μην αξιολογούνται σαν προτάσεις διακυβέρνησης από ευρύτερα ακροατήρια – από αυτούς που εγκατέλειψαν την Κεντροαριστερά για τη ΝΔ, φέρ’ ειπείν.

Related posts

Με πλοίο η Ελλάδα στην Ερυθρά Θάλασσα

admin

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Ηχηρά μηνύματα για Τουρκία, αναθεωρητισμό, λαϊκισμό, και διχασμούς

admin

Νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου ο Δημήτρης Πτωχός – Νίκησε τον «αντάρτη» Τατούλη

admin

Ντρίμπλα των προεδρικών για τις διαγραφές

admin

Ευάγγελος Βενιζέλος: Ελπίζω ο Ισίδωρος Ντογιάκος να επανεξετάσει την γνωμοδότηση για την ΑΔΑΕ

admin

Μανιφέστο Καραμανλή με αιχμές για τη Δύση: Με εκπτώσεις στην Τουρκία δεν εξαγοράζεται ειρήνη

admin

Πακετάρισμα

admin

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

admin

Βέρτιγκο στον ΣΥΡΙΖΑ για τα ομόφυλα ζευγάρια

admin