Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με πλοίο η Ελλάδα στην Ερυθρά Θάλασσα

Παράλληλα, η Ελλάδα είναι έτοιμη, εάν της ζητηθεί, να συμμετάσχει πιο ενεργά στην προστασία της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα, ακόμη και με πολεμικό πλοίο – θα πρέπει να το πράξει καθώς πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην περιοχή ως πρωταγωνίστρια της διεθνούς ναυτιλίας, σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας Χρήστο Στυλιανίδη.

Είμαστε πολύ κοντά στην πρωτοβουλία που έχουν αναπτύξει οι Αμερικανοί με δέκα χώρες για τη διαφύλαξη της ελεύθερης ναυσιπλοΐας στον Κόλπο του Αντεν, είπε χθες ο Χρήστος Στυλιανίδης μιλώντας με δημοσιογράφους. Εάν χρειασθεί και κληθούμε,θα συμμετάσχουμε πιο ενεργά. Μάλιστα δεν απέκλεισε τη συμμετοχή της χώρας μας και με πολεμικό πλοίο.

Το συζητάμε, είπε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση και ο ίδιος τάχθηκε «υπέρ» και υπενθύμισε τη συμμετοχή της Ελλάδας στην επιχείρηση Atalanta που προστάτευε πριν από μερικά χρόνια τα εμπορικά πλοία από τους σομαλούς πειρατές.

Υπογράμμισε ακόμη ότι το Ισραήλ είναι εκτός της συμμαχίας αυτής καθώς αυτό που ενδιαφέρει τη διεθνή πρωτοβουλία είναι η διαμόρφωση μιας ευρύτερης βάσης και με τη συμμετοχή αραβικών χωρών με στόχο αποκλειστικό στόχο την προστασία της ναυσιπλοΐας.

Στη συνέχεια σημείωσε ότι οι επιθέσεις γίνονται με drones που είναι ιρανικής προέλευσης, ασκείται και μία πίεση στο Ιράν και εκτίμησε ότι με όλες αυτές τις πρωτοβουλίες το πρόβλημα θα ελεγχθεί, αν και παρομοίασε τη σημερινή κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα με την κρίση του 1954 στο Σουέζ.

Related posts

Επίσημη ομολογία για τη… Eurovision!

admin

Ηλεία: Μαίνεται η φωτιά στα Κρέστενα – Επί τόπου ο Θεοδωρικάκος

admin

ΑΠΘ: Στα άκρα πάει την κόντρα με τους φοιτητές ο πρωθυπουργός – Διώκουν τους 49 συλληφθέντες

admin

Φάμελλος: Η ανεργία στη Δ. Μακεδονία είναι απόδειξη της άδικης κυβερνητικής πολιτικής

admin

«Κερδίζει ο Κασσελάκης και χάνει ο Ανδρουλάκης» – Οι εκτιμήσεις του Δημήτρη Μαύρου για τις ευρωεκλογές

admin

Φοβού τον «καναπέ» και τις εκπλήξεις από τους δυσαρεστημένους

admin

Μητσοτάκης: «Τα περιπολικά πρέπει να γίνονται και ταξί αν χρειαστεί»

admin

Αναστασιάδης: Λυπάμαι γιατί φεύγω με άλυτο το Κυπριακό αλλά νιώθω περήφανος για την Κύπρο που παραδίδω

admin

Οι μικροί εμφύλιοι του ΣΥΡΙΖΑ

admin