Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Σκληρές μάχες μεταξύ της 36ης Μεραρχίας των IDF και της Χαμάς – Πάνω από 13.300 οι νεκροί στη Γάζα, λένε οι Παλαιστίνιοι

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 20:40

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις περιγράφουν λεπτομερώς τις επιχειρήσεις της 36ης Μεραρχίας στη Λωρίδα της Γάζας τις τελευταίες ημέρες, κατά τις οποίες στρατεύματα πολέμησαν εκατοντάδες στελέχη της Χαμάς και εντόπισαν υποδομές όπλων και τρομοκρατίας σε πολιτικούς χώρους.

Σύμφωνα με το IDF, οι δυνάμεις πεζικού, τα τανκς και οι μηχανικοί μάχης της 36ης Μεραρχίας εργάζονται για να νικήσουν το τάγμα Zeitoun της Χαμάς, που επιχειρεί στην ομώνυμη γειτονιά στην πόλη της Γάζας.

Οι επιχειρήσεις στη Ζεϊτούν έρχονται αφού η 36η Μεραρχία ολοκλήρωσε την κατάληψη του στρατοπέδου Shati της πόλης της Γάζας και της γειτονιάς Sabra.

🧵The IDF details the operations of the 36th Division in the Gaza Strip over the past few days, during which troops battled hundreds of Hamas operatives and located weapons and infrastructure in civilian sites. (1/7) pic.twitter.com/PXFJqqEhHg

— Emanuel (Mannie) Fabian (@manniefabian) November 20, 2023

Δυνάμεις της Ταξιαρχίας Bislamach εντόπισαν και κατέστρεψαν ένα συγκρότημα της Ισλαμικής Τζιχάντ στη Ζεϊτούν, όπου βρέθηκε ένας αριθμός βαρέων ρουκετών και ρουκετών μεγάλου βεληνεκούς.

It says troops of the 188th Armored Brigade captured a number of Hamas sites in Zeitoun, including the offices of the head of Hamas’s Gaza City brigade. The offices were later destroyed. (6/7) pic.twitter.com/JYyhMfKmZD

— Emanuel (Mannie) Fabian (@manniefabian) November 20, 2023

Ο στρατός πιστεύει ότι τα στρατεύματα έχουν σκοτώσει εκατοντάδες τρομοκράτες στη Ζεϊτούν μέχρι στιγμής. Γίνονται σφοδρές μάχες, καθώς η Χαμάς επιχειρεί σε κελιά πέντε έως 10 ενόπλων στην περιοχή, σύμφωνα με στρατιωτικές εκτιμήσεις.

Ο Ισραηλινός Στρατός πιστεύει ότι οι μάχες στη Ζεϊτούν θα διαρκέσουν τουλάχιστον άλλες 72 ώρες και όταν τελειώσουν, οι Ισραηλινοί Στρατοί θα συνεχίσουν να εργάζονται για να κατεδαφίσουν όλη την υποδομή της τρομοκρατικής ομάδας στη γειτονιά.

Σε ανακοίνωσή του, οι IDF αναφέρουν ότι τα στρατεύματα, υπό την ηγεσία της Ταξιαρχίας Πεζικού Γκολάνι, έχουν εμπλακεί σε πολλές μάχες με τη Χαμάς στη Ζεϊτούν, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτών που έχουν εγκλωβιστεί σε κατοικίες, νοσοκομεία, σχολεία και άλλους χώρους πολιτών.

Ο διοικητής της 36ης Μεραρχίας Ταξ. Ο στρατηγός Dado Bar Kalifa λέει ότι τα στρατεύματά του “συνεχώς αντιμετώπιζαν τον εχθρό που κρυβόταν πίσω από παιδιά και γυναίκες και πίσω από ευαίσθητες μη στρατιωτικές υποδομές”.

Πάνω από 13.300 οι νεκροί στη Γάζα

Τουλάχιστον 13.300 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα από την 7η Οκτωβρίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο τύπου της κυβέρνησης της Χαμάς.

Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται 5.600 παιδιά και 3.550 γυναίκες, σύμφωνα με την ανακοίνωση, όπου προστίθεται πως 31.000 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και τουλάχιστον 6.500 άνθρωποι θεωρούνται αγνοούμενοι, εκ των οποίων 4.400 είναι γυναίκες και παιδιά.

Υπό τον έλεγχο των Ισραηλινών το δικαστήριο της Χαμάς

Μια εικόνα που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει στρατεύματα της Ταξιαρχίας Nahal του Ισραηλινού Στρατού έξω από το δικαστήριο της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, αφού κατέλαβαν την τοποθεσία.

Οι στρατιώτες φαίνονται να κρατούν ισραηλινές σημαίες.

Στρατεύματα της Ταξιαρχίας Nahal του IDF έξω από το δικαστήριο της Χαμάς στην πόλη της Γάζας

Αναφορικά με τις υπόλοιπες εξελίξεις:

– Είκοσι οκτώ πρόωρα βρέφη που εκκενώθηκαν από το νοσοκομείο αλ-Σίφα της Γάζας την Κυριακή μεταφέρθηκαν στην Αίγυπτο – άλλα τρία εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη Γάζα

– Ένα ισραηλινό χτύπημα στο ινδονησιακό νοσοκομείο στη βόρεια Γάζα σκότωσε 10 ανθρώπους, δήλωσε ο διευθυντής του νοσοκομείου στο BBC.


Το BBC επαλήθευσε βίντεο που δείχνουν τανκς κοντά στο νοσοκομείο – ο διευθυντής είπε ότι υπήρχαν τανκς μόλις 20 μέτρα από το κτίριο. Ο ισραηλινός στρατός δεν σχολίασε τις αναφορές, αλλά προηγουμένως είπε ότι η Χαμάς έχει κέντρο διοίκησης κάτω από τις εγκαταστάσεις – κάτι που το νοσοκομείο αρνείται.

– Συνεχίζονται οι εικασίες ότι επίκειται συμφωνία για την απελευθέρωση ορισμένων ομήρων με αντάλλαγμα κάποιας μορφής κατάπαυση του πυρός.

Ρέγκεφ: Η Χαμάς χρειάζεται τη συμφωνία για τους ομήρους

Οι ελπίδες για μια συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα – σε αντάλλαγμα για κάποιο είδος κατάπαυσης του πυρός – έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες.

Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στις ΗΠΑ, Μάικλ Χέρτζογκ, δήλωσε την Κυριακή ότι ελπίζει ότι ορισμένοι όμηροι θα μπορούσαν να απελευθερωθούν από τη Χαμάς “τις επόμενες ημέρες”.

Ο Μάρκ Ρέγκεφ, ανώτερος σύμβουλος του ισραηλινού πρωθυπουργού, λέει ότι οποιαδήποτε πιθανή συμφωνία οφείλεται στην ισραηλινή στρατιωτική πίεση στη Χαμάς: “Ο λόγος που οι άνθρωποι είναι λίγο πιο αισιόδοξοι για αυτό είναι επειδή η Χαμάς χρειάζεται μια κατάπαυση του πυρός. Χρειάζονται λίγο χρόνο για να ξεκουραστούν και να ανασυνταχθούν”, λέει ο Ρέγκεφ στο BBC. “Θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός μόνο εάν απελευθερωθούν οι όμηροι μας”, προσθέτει.

IDF: Ανακρίναμε 300 τρομοκράτες – Άνθρωποι από τη Γάζα μας έδωσαν εθελοντικά πληροφορίες

Η Μονάδα 504 της Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών του IDF – η οποία ειδικεύεται στο HUMINT (ανθρώπινη νοημοσύνη) – έχει ανακρίνει συνολικά περίπου 500 Παλαιστίνιους και έχει κάνει εκατομμύρια εκκλήσεις σε αμάχους να εκκενώσουν τη βόρεια Γάζα από την αρχή των μαχών στη Λωρίδα.

Δεκάδες αραβόφωνοι στρατιώτες της Μονάδας 504 βρίσκονται στο έδαφος στη Λωρίδα της Γάζας, παράλληλα με τις μάχιμες μονάδες, πραγματοποιώντας επιτόπιες ανακρίσεις και παρέχοντας πληροφορίες στις δυνάμεις. Η μονάδα 504 διπλασίασε το προσωπικό της εν μέσω των μαχών και δημιούργησε μια νέα υπομονάδα ειδικά για το νότιο Ισραήλ.

Ο Ισραηλινός Στρατός σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι έχει δημιουργήσει ένα κέντρο κράτησης στο νότιο Ισραήλ για να φέρει κρατούμενους από τη Λωρίδα της Γάζας για ανάκριση.

Μέχρι στιγμής, περίπου 300 τρομοκράτες – από τη Χαμάς, την Ισλαμική Τζιχάντ και άλλες ομάδες – και ύποπτοι έχουν μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις για ανάκριση, λέει το IDF. Λέει ότι οι δράστες της τρομοκρατίας και οι ύποπτοι έδωσαν στους ανακριτές τις τοποθεσίες των δικτύων σηράγγων της Χαμάς και τις αποθήκες όπλων, καθώς και λεπτομέρειες για τις μεθόδους λειτουργίας της τρομοκρατικής ομάδας, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ανθρώπινων ασπίδων. “Κάθε έρευνα οδηγεί στην ενοχοποίηση νέων τοποθεσιών και η ανθρώπινη νοημοσύνη που αναδύεται… είναι ένα αναπόσπαστο στρώμα της πλήρους εικόνας των πληροφοριών”, λέει ένας ανώτερος αξιωματικός της Μονάδας 504.

Το IDF δημοσιεύει τρία βίντεο που δείχνουν κρατούμενους να αναφέρουν στους ανακριτές της Μονάδας 504 τη χρήση νοσοκομείων από τη Χαμάς για τρομοκρατικούς σκοπούς. Οι άνδρες περιγράφουν πώς κρύφτηκαν στα νοσοκομεία Σίφα και Ραντήσι, στο κτίριο του Ερυθρού Σταυρού και σε άλλα ιατρικά κέντρα, ενώ η Χαμάς χρησιμοποίησε τις τοποθεσίες για να πολεμήσει κατά του Ισραηλινού Στρατού.

Η μονάδα 504 έχει επίσης πηγές στη Λωρίδα της Γάζας που παρείχαν πληροφορίες που μεταφράζονται σε πληροφορίες για τις επίγειες δυνάμεις: “Λάβαμε χιλιάδες τηλεφωνήματα από [Παλαιστίνιους που ήταν πρόθυμοι να παράσχουν πληροφορίες] σε μέγεθος που δεν είχε ξαναφανεί στη μονάδα. Είναι προφανές ότι οι κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας δεν είναι ικανοποιημένοι με τη βάρβαρη συμπεριφορά της Χαμάς, ο απλός πολίτης καταλαβαίνει ότι η Χαμάς φέρνει μια καταστροφή στους κατοίκους της Γάζας που θα είναι δύσκολο για αυτούς να συνέλθουν”, προσθέτει ο ανώτερος αξιωματικός. .

Στο πλαίσιο των προσπαθειών του Ισραηλινού Στρατού να εκκενώσει Παλαιστίνιους από τη βόρεια Γάζα εν μέσω χερσαίας επίθεσης, η Μονάδα 504 έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 30.000 κλήσεις, έχει στείλει περισσότερα από 10 εκατομμύρια μηνύματα κειμένου και περισσότερα από εννέα εκατομμύρια ηχογραφημένα μηνύματα σε πολίτες της Γάζας. Ο Ισραηλινός Στρατός έριξε επίσης περίπου τέσσερα εκατομμύρια φυλλάδια προειδοποιώντας τους Παλαιστίνιους για τους κινδύνους παραμονής στη βόρεια Γάζα.

Τρία drone-καμικάζι και 25 ρουκέτες από τη Χεζμπολάχ

Η Ισραηλινή Άμυνα αναφέρει ότι περίπου 25 πύραυλοι και τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη αυτοκτονίας εκτοξεύτηκαν από τη Χεζμπολάχ από τον Λίβανο σε πολλές τοποθεσίες κατά μήκος των συνόρων την τελευταία ώρα.

Αρκετές από τις ρουκέτες αναχαιτίστηκαν από το Iron Dome, ενώ άλλες προσγειώθηκαν σε ανοιχτούς χώρους.

The IDF says it struck a Hezbollah cell planning to carry out an anti-tank missile attack from the Lebanese village Marwahin, and fighter jets, combat helicopters and tanks struck other Hezbollah sites in southern Lebanon in response to attacks on northern Israel.

Some 25… pic.twitter.com/vPhOMUrVw6

— Emanuel (Mannie) Fabian (@manniefabian) November 20, 2023

Τα τρία φορτωμένα με εκρηκτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν ένα φυλάκιο των IDF στα σύνορα.

Ο Ισραηλινός Στρατός λέει ότι δεν υπάρχουν τραυματισμοί στις επιθέσεις και απαντά με βομβαρδισμούς πυροβολικού στις πηγές της πυρκαγιάς.

Το IDF αναφέρει επίσης ότι νωρίτερα έπληξε πυρήνα της Χεζμπολάχ που σχεδίαζε να πραγματοποιήσει επίθεση με αντιαρματικό πυραύλων από το λιβανέζικο χωριό Marwahin και μαχητικά αεροσκάφη, μαχητικά ελικόπτερα και άρματα μάχης έπληξαν άλλες τοποθεσίες της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο ως απάντηση στις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις στον βόρειο Ισραήλ.

Related posts

Γουίλιαμς (Fed): Πρόωρη η συζήτηση για περικοπές στα επιτόκια

admin

Ο πρωθυπουργός της Σκωτίας δήλωσε πως η Νίκολα Στέρτζον δεν θα αποβληθεί από το κόμμα

admin

Τζεντιλόνι: Ο δημοσιονομικός προσανατολισμός της ευρωζώνης για το 2024 το κεντρικό θέμα του Eurogroup

admin

Ο Στόλτενμπεργκ καλεί την Ουγγαρία να επικυρώσει την ένταξη της Σουηδίας στη Συμμαχία

admin

Α. Ταγιάνι: Επαναφέραμε τους ελέγχους στα σύνορα με τη Σλοβενία για να αποφύγουμε να φτάσουν τρομοκράτες

admin

Πυρκαγιές στην Αυστραλία: Κάηκαν σπίτια στην πολιτεία Βικτώρια

admin

Κύπρος – Ν. Χριστοδουλίδης: Εκφράζω τη χαρά μου που υποδέχομαι τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον πρωθυπουργό του Ισραήλ

admin

Ρωσία: Φιλοουκρανοί Ρώσοι μαχητές ζητούν συνάντηση με τον κυβερνήτη του Μπέλγκοροντ

admin

Πούτιν: H Ρωσία δεν απορρίπτει τις συνομιλίες με την Ουκρανία

admin