Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε ποιες περιφέρειες εξελίσσεται σε ντέρμπι – Μεγάλες ανατροπές, ποιοι ετοιμάζουν για δηλώσεις νίκης

Έκλεισαν οι κάλπες του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών στις 19:00, με την αποχή να είναι πρωταγωνιστής των εκλογών. Η ροή των αποτελεσμάτων είναι σε εξέλιξη.

Οι περιφέρειες που θα αναδείξουν σήμερα νέο περιφερειακό άρχοντα είναι έξι, της Θεσσαλίας, των Ιονίων Νησιών, του Βορείου Αιγαίου, της Δυτικής Μακεδονίας, της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και της Πελοποννήσου.

Στη Θεσσαλία στις πρώτες εκλογές ο Κώστας Αγοραστός (ΝΔ) έλαβε ποσοστό 41,37%, ενώ, ο Δημήτρης Κουρέτας (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ) 34,11%. Αποτελεί, τη μοναδική περιφέρεια με μείζον πολιτικό ενδιαφέρον, καθώς κοντράρεται ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος με αυτόν που υποστηρίζουν τα μεγάλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Στο 8% της ενσωμάτωσης ο κ. Κουρέτας προηγείται.

Στην περιφέρεια Ιονίων Νησιών η υποστηριζόμενη από τη ΝΔ και νυν περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα έλαβε 27,41% και ήρθε δεύτερη, πίσω από τον ανεξάρτητο -προερχόμενο από τη ΝΔ- Ιωάννη Τρεπεκλή, που πήρε 32,54%. Ο Τρεπεκλής φαίνεται, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, ότι θα επικρατήσει ξανά και στις δεύτερες εκλογές.

Στη Δυτική Μακεδονία ο «αντάρτης» Γιώργος Αμανατίδης έλαβε 35,54% και ανήλθε πρώτος. Ο νυν περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης έλαβε 34,23%. Και εκεί το αποτέλεσμα θα είναι ντέρμπι και μένει να φανεί εάν ο υποστηριζόμενος από τη ΝΔ κ. Κασαπίδης κατάφερε να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας ώστε να ανατρέψει το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου. Στο 27% της ενσωμάτωσης ο κ. Αμανατίδης διατηρεί με διαφορά την πρωτιά.

Στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ο υποστηριζόμενος από τη ΝΔ Αλκιβιάδης Στεφανής έλαβε 39,98%, ενώ, ο «αντάρτης» Κωνσταντίνος Μουτζούρης 33,81%.  Οι υπόλοιπες παρατάξεις στην περιφέρεια δεν πήραν θέση υπέρ κάποιου υποψηφίου, ωστόσο, μένει να φανεί κατά πόσο θα επικρατήσει η κεντρική γραμμή της ΝΔ ή ο νυν περιφερειάρχης Κωνσταντίνος Μουτζούρης και εκ νέου υποψήφιος θα καταφέρει να συσπειρώσει ψηφοφόρους για τον δεύτερο γύρο, καθώς, στο 15% προηγείται.

Άνετη επικράτηση στις πρώτες εκλογές εξασφάλισε, ο Δημήτριος Πτωχός, που υποστηρίζεται από τη ΝΔ στην περιφέρεια Πελοποννήσου. Είχε λάβει 42,61%, ενώ, ο αντίπαλός του Πέτρος Τατούλης 31,86%. Αναμένεται αν ο δεύτερος καταφέρει να ανατρέψει το αποτέλεσμα στις δεύτερες, καθώς, στο 8,76% της ενσωμάτωσης ο κ. Τατούλης έχει ανατρέψει το αποτέλεσμα.

Στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου πρώτος ανήλθε ο Χρήστος Μέτιος (ΝΔ) με 42,30%, ενώ, στη δεύτερη θέση, ο «αντάρτης» Χριστόδουλος Τοψίδης με 35,34%. Σήμερα, στις δεύτερες εκλογές, ο κ. Τοψίδης στο 20% της ενσωμάτωσης προηγείται του κ. Μέτιου.

Related posts

«Ας συζητήσουμε για την έξοδο της Ελλάδας»

admin

Προκλητικός ο Ερντογάν: Να σταματήσει η Ελλάδα τους εξοπλισμούς

admin

Κυπριακό: Η ΕΕ απορρίπτει την ένταξη του ψευδοκράτους στον Οργανισμό Τουρκογενών Κρατών

admin

Ραντεβού στην Ουάσιγκτον Μπλίνκεν – Γεραπετρίτη

admin

ΠΑΣΟΚ: Κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας ελάχιστα έχουν πράξει κατά του bullying

admin

Novartis: Ερχεται η ώρα της Δικαιοσύνης για τη σκευωρία που δημιούργησαν κάποιοι

admin

Τουρκικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη μπήκαν 25 φορές στο FIR Αθηνών

admin

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Η σύντομη επίσκεψη στην Ελλάδα και οι αλλαγές στο πρόγραμμα

admin

Η στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ

admin