Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Συμφωνήσαμε στο πλαίσιο του OPEC+ για νέες περικοπές στις εξαγωγές πετρελαίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 18.39

Η Ρωσία θα ανακοινώσει τις νέες κύριες παραμέτρους μιας συμφωνίας με τους εταίρους της στο ευρύτερο καρτέλ του OPEC την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε την Πέμπτη στον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της χώρας (υπεύθυνος για ζητήματα ενέργειας στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μιχαήλ Μισούστιν) Αλεξάντερ Νόβακ.

Σε κυβερνητική συνεδρίαση που μεταδόθηκε τηλεοπτικά, ο Πούτιν ρώτησε τον Νόβακ εάν είχε συμφωνήσει με τους εταίρους της Ρωσίας στον OPEC για μείωση της προσφοράς πετρελαίου.

Ο Νόβακ απάντησε: “Έχουμε συμφωνήσει, αλλά θα ανακοινώσουμε τις κύριες παραμέτρους την επόμενη εβδομάδα, δημόσια”.

Ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (ΟΠΕΚ) και οι σύμμαχοί του, με επικεφαλής τη Ρωσία, άρχισαν να περιορίζουν τις προμήθειες αργού στα τέλη του 2022 προκειμένου να ενισχύσουν την αγορά και τον Ιούνιο επέκτεινε τους περιορισμούς της προσφοράς μέχρι το 2024.

Η Ρωσία έχει δηλώσει χωριστά ότι θα μειώσει τις εξαγωγές πετρελαίου κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα ή περίπου το 5% της παραγωγής της τον Αύγουστο και κατά 300.000 βαρέλια ημερησίως τον Σεπτέμβριο.

Οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, λαμβάνοντας ώθηση τόσο από την είδηση των επερχόμενων περικοπών στην παραγωγή των χωρών του OPEC , όσο και από τη μείωση των αποθεμάτων πετρελαίου των ΗΠΑ, κινούνται ανοδικά.

Πιο ειδικά, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Νοεμβρίου, κερδίζει 0,69%, στα 85,83 δολ. το βαρέλι.

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Οκτωβρίου, κερδίζει 1,13%, στα 82.56 δολ. το βαρέλι. 

Related posts

Περού: Η πρόεδρος Μπολουάρτε καταθέτει στις εισαγγελικές αρχές για το σκάνδαλο Rolexgate

admin

Ασφάλεια εναντίον ελευθερίας στο Σαλβαδόρ: O πόλεμος του προέδρου Μπουκέλε εναντίον των συμμοριών διανύει τον τρίτο χρόνο του

admin

Χαμάς: Σκοτώθηκαν 2 όμηροι και τραυματίστηκαν άλλοι 8 από τα ισραηλινά πλήγματα

admin

Η ΕE παραμένει ενωμένη στη στήριξή της προς την Ουκρανία

admin

Ινδονησία: Τουλάχιστον 18 νεκροί και 5 αγνοούμενοι από πλημμύρες στο νησί Σουμάτρα

admin

Οι Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι απαιτούν 190 εκατ. δολάρια από την JPMorgan για την υπόθεση Επστάιν

admin

Στα τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου η επίσκεψη Πούτιν στην Τουρκία

admin

Πολωνία: Ο υπουργός Άμυνας δήλωσε πως ο στρατός δεν ενημέρωσε την κυβέρνηση για πύραυλο που κατευθυνόταν ενδεχομένως προς τη χώρα

admin

Η Ν. Αφρική ζητεί πρόσθετα έκτακτα μέτρα από το Διεθνές Δικαστήριο κατά του Ισραήλ

admin