Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς βαθμολογούν οι ξένοι τουρίστες τους ελληνικούς προορισμούς

Πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο «πλασάρονται» οι

ελληνικοί προορισμοί

ως προς την αξιολόγησή τους από τους ξένους επισκέπτες με την πολιτιστική εμπειρία και τη γαστρονομία να λαμβάνουν την υψηλότερη βαθμολογία. Από πλευράς εθνικοτήτων οι Αμερικανοί τουρίστες είναι αυτοί που δηλώνουν πιο ευχαριστημένοι, ενώ οι Ιταλοί είναι αυτοί που βαθμολογούν αυστηρότερα τη χώρα μας.

Τα στοιχεία προκύπτουν από την τελευταία μελέτη του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ), που στο πλαίσιο παρακολούθησης της τουριστικής δραστηριότητας μέσα από διαφοροποιημένες πηγές, συνεργάζεται με την εταιρεία TCI Research (που πλέον αποτελεί τμήμα της εταιρείας MMGY) σχετικά με τη συλλογή δεδομένων για την Ελλάδα και ανταγωνιστικούς προορισμούς (Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Κροατία) ώστε να είναι δυνατή η σύγκριση της συνολικής εικόνας της χώρας με τον ευρωπαϊκό ανταγωνισμό. Περαιτέρω, η ανάλυση είναι εμπλουτισμένη και με στοιχεία για τις 13 Περιφέρειες της χώρας, που αποτυπώνουν την τουριστική εμπειρία ως προς την εστίαση και τα αξιοθέατα. Στα πλαίσια της ανάλυσης έχουν αξιολογηθεί 220 χιλ. σχόλια για αξιοθέατα και 138 χιλ. για εστιατόρια/ bar στην Ελλάδα και 7,7 εκατ. και 12,9 εκατ. αντίστοιχα για ανταγωνιστικούς προορισμούς.

Αναλυτικότερα ως προς την τουριστική εμπειρία στην Ελλάδα, διατηρεί μια ανταγωνιστική συνολική βαθμολογία (9,1) σε σύγκριση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (8,6). Αυτό ισχύει για όλες τις ελληνικές Περιφέρειες, καθεμία από τις οποίες έχει βαθμολογία άνω του 9 εκτός από τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου (8,8) και τις Κυκλάδες (8,9). Ενδεικτικά, στην Ηπειρωτική Ελλάδα, υψηλές βαθμολογίες με 9,3 συγκεντρώνει η Θεσσαλία με κορυφαίο προορισμό το Πήλιο, όπως και η Ηπειρος με την Πελοπόννησο με 9,2.

Διαβάστε αναλυτικά και δείτε γραφήματα στο --.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Διασωληνωμένος ο 31χρονος τραυματίας αστυνομικός από ναυτική φωτοβολίδα – Έπαθε ανακοπή για 10 λεπτάΜπάρμπαρα Στρέιζαντ – Ρόμπερτ Ρέντφορντ: Αποκαλύψεις για τη σχέση τους 50 χρόνια μετάΔίωξη στον γιο του Μπάιντεν για φοροδιαφυγή – «Ξόδευε εκατομμύρια σε συνοδούς και ναρκωτικά αντί να πληρώνει φόρους»

Related posts

Έκδοση σύνταξης: Πώς θα κλείσουν ραντεβού οι ασφαλισμένοι με τους ιδιώτες

admin

Βραβευμένη με Νόμπελ οικονομολόγος Εστέρ Ντιφλό: Οι πλούσιες χώρες χρωστούν $500 δισ. τον χρόνο σε ηθικό χρέος στις φτωχές

admin

Επίδομα παιδιού Α21: Χριστούγεννα με «δώρο» και Πρωτοχρονιά με αυξήσεις – Πότε πληρώνεται η 5η δόση

admin

Αγωγός IGB: Η Ελλάδα «κλειδί» στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης

admin

ΟΤΕ: Ανθεκτικά τα έσοδα και η κερδοφορία το γ’ τρίμηνο παρά την πανδημία

admin

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Από την 1η Ιουλίου η εφαρμογή σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ

admin

Μιχαηλίδου για «Χαμόγελο του Παιδιού»: Έλαβα καταγγελία για κακοποιητική συμπεριφορά και κακοδιαχείριση

admin

Επιχορηγήσεις έως 50% και όχι μόνον δάνεια στις περιοχές με lockdown

admin

La Stampa: Η Ελλάδα πλέον δεν είναι ο μεγάλος ασθενής της Ευρώπης, αλλά ο μεγάλος θεραπευμένος

admin