Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ για την αλλαγή ηγεσίας στην ΕΛ.ΑΣ. – «Η κυβέρνηση προσπαθεί να μετακυλήσει τις ευθύνες της»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην απόφαση του ΚΥΣΕΑ για τον ορισμό νέας ηγεσίας στην ΕΛ.ΑΣ. Με απόφαση του κυβερνητικού συμβουλίου, νέος αρχηγός της αστυνομίας ορίστηκε ο υποστράτηγος, Δημήτριος Μάλλιος.

Συγκεκριμένα, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, δήλωσε ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί με επικοινωνιακά κόλπα και «φωστήρες» να μετακυλήσει τις ευθύνες της και την ανεπάρκειά της στην Ελληνική Αστυνομία, αφού έχει αφήσει ανεξέλεγκτη την εγκληματικότητα, την ανομία, τα μαφιόζικα δολοφονικά χτυπήματα και την οπαδική βία.»

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Σήμερα το ΚΥΣΕΑ επέλεξε για Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας τον (Αντιστράτηγο κ. Μάλλιο Δημήτριο) στον οποίο ευχόμαστε θερμά συγχαρητήρια, καλή δύναμη και επιτυχία στο δύσκολο έργο του.

Ωστόσο, το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη έχει αποτύχει στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και έχει δημιουργήσει ανασφάλεια στους πολίτες αυτής της χώρας. Η αποτυχία της κυβέρνησης στον τομέα της ασφάλειας είναι παταγώδης και αποδεικνύεται περίτρανα με τις ετήσιες, διαδοχικές εναλλαγές τόσο στους Αρχηγούς της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί με επικοινωνιακά κόλπα και “φωστήρες” να μετακυλήσει τις ευθύνες της και την ανεπάρκειά της στην Ελληνική Αστυνομία, αφού έχει αφήσει ανεξέλεγκτη την εγκληματικότητα, την ανομία, τα μαφιόζικα δολοφονικά χτυπήματα και την οπαδική βία, που έχουν ως αποτέλεσμα θλιβερές απώλειες όχι μόνο πολιτών αλλά και αστυνομικών.

Η ασφάλεια αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα το οποίο πρέπει να εγγυάται ένα κράτος δικαίου. Δυστυχώς, για το έλλειμα αυτό η Χώρα μας καλείται να λογοδοτήσει αύριο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου θα συζητηθεί μεταξύ άλλων η έλλειψη προόδου στις έρευνες για την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ το 2021».

Related posts

Πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αγκαλιάζει τον Ανδρουλάκη και επιστρέφει στο ΠΑΣΟΚ

admin

Κυπριακό: Η ΕΕ απορρίπτει την ένταξη του ψευδοκράτους στον Οργανισμό Τουρκογενών Κρατών

admin

«Η λύση των δύο κρατών είναι η μόνη δυνατή οδός»

admin

«Το 41% δεν επιτρέπει υπερφίαλες συμπεριφορές»

admin

Ενα νέο ηγετικόεπιτελείο γιατον Κασσελάκη

admin

Αναζητώντας ψηφοφόρους σε δύσκολες δεξαμενές

admin

Με το βλέμμα σε… Τατόι και Παρθενώνα η συνάντηση Μητσοτάκη – Κάρολου

admin

Ανδρουλάκης: «Όλα πολύ καλά» και εκρήξεις στην Αγχίαλο δεν πάνε μαζί κ. Μητσοτάκη

admin

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: «Βρισκόμαστε σε τροχιά σημαντικών αλλαγών»

admin