Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

UBS: Ανθεκτικές οι μετοχές τεχνολογίας και την περίοδο ανακοίνωσης κερδών

UBS: Ανθεκτικές οι μετοχές τεχνολογίας και την περίοδο ανακοίνωσης κερδών

Στη Wall Street, οι τράπεζες ξεκίνησαν την περίοδο ανακοίνωσης των κερδών του Q4 2023 -στο τέλος της περασμένης εβδομάδας- με τις μετοχές τους να υποχωρούν, εν μέσω ανησυχιών ότι τα έσοδα από τόκους έχουν κορυφωθεί. Ωστόσο, ο S&P 500 ανέκαμψε από τις απώλειες της πρώτης εβδομάδας του 2024, σημειώνοντας εβδομαδιαία άνοδο 1,8% χάρη στις «Magnificent 7».

Με δεδομένο το γενικά ευνοϊκό σκηνικό του τελευταίου τριμήνου -πτώση του πληθωρισμού, χαμηλή ανεργία και ισχυρά οικονομικά στα νοικοκυριά- η UBS αναμένει ετήσια αύξηση των κερδών του S&P 500 κατά 4-5%, το 4ο τρίμηνο του 2023. Αν και αυτό θα αποτελούσε μείωση από τον ρυθμό του 5,8% , που σημειώθηκε το τρίτο τρίμηνο, δεν αναμένονται πολλές αρνητικές εκπλήξεις για τις αγορές σε αυτόν τον κύκλο ανακοινώσεων, ενώ ο χώρος της τεχνολογίας μάλλον θα κλέψει την παράσταση.

Οι προβλέψεις των διοικήσεων για το 2024 είναι πιθανό να είναι διφορούμενες

Οι πρώτες εκτιμήσεις για το πρώτο τρίμηνο μειώνονται κατά 4%, ενώ για το σύνολο του 2024 οι προβλέψεις είναι αρκετά σταθερές. Συνολικά, αναμένεται πως οι διοικήσεις δεν θα υποδείξουν ουσιαστική αλλαγή στις προοπτικές τους, όμως οι αγορές ενδέχεται να δυσκολευτούν να «χωνέψουν» τις αντικρουόμενες προβλέψεις.

Τα αποτελέσματα του κλάδου της τεχνολογίας μάλλον θα κλέψουν την παράσταση

Η αύξηση των κερδών στον κλάδο της τεχνολογίας, παγκοσμίως, έγινε ήδη θετική το 3ο τρίμηνο του 2023 και η τάση αυτή είναι πιθανό να επιταχυνθεί από το 4ο τρίμηνο και μετά, λέει η UBS. Αναμένεται ανάπτυξη κοντά στο 10% το 4ο τρίμηνο του 2023 και ισχυρότερη ανάπτυξη, άνω του 15%, στα επόμενα τρίμηνα. Μάλιστα, δεν είναι απίθανη μία μεγαλύτερη των προβλέψεων αύξηση των κερδών για τον κλάδο της τεχνολογίας το 2024, καθώς η ζήτηση έχει θετική δυναμική.

Η συνολική αύξηση των κερδών αναμένεται να επιταχυνθεί τα επόμενα δύο χρόνια

Με βάση τις προσδοκίες της UBS για το τέταρτο τρίμηνο, η εκτίμησή της για τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) του S&P 500 για το σύνολο του 2023 αυξάνεται ελαφρώς, στα $223 από $220. Αυτό αντανακλά αύξηση 1% σε σχέση με το 2022. Όσον αφορά το μέλλον, οι προβλέψεις για το 2024 και το 2025, στα $240 και $255 αντίστοιχα, βλέπουν την ετήσια αύξηση των EPS να ενισχύεται σε 8% και 6%. Παρά την επιβράδυνση της αύξησης του ΑΕΠ, η UBS θεωρεί ότι η ανάκαμψη στον τομέα των καταναλωτικών αγαθών θα μπορούσε να συμβάλει στη στήριξη των κερδών του S&P 500.

Έτσι, αν και οι αγορές ενδέχεται να αντιμετωπίσουν μέτρια καθοδικές μεταβολές κατά την περίοδο ανακοίνωσης αποτελεσμάτων, μετά το ισχυρό ράλι του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου, αναμένεται πως οι αμερικανικές μετοχές θα συνεχίσουν την άνοδο, χάρη στην πιο χαλαρή νομισματική πολιτική και τα ανθεκτικά εταιρικά κέρδη. Οι απώλειες αναμένεται να είναι ήπιες και θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια ευκαιρία για αύξηση της έκθεσης σε συγκεκριμένες μετοχές. Η UBS διατηρεί την προτίμησή της στις ποιοτικές μετοχές και κυρίως, στον τομέα της πληροφορικής στις ΗΠΑ. Υποστηρίζει, επίσης, ότι η τακτική έκθεση σε μετοχές χαμηλής κεφαλαιοποίησης μπορεί να χρησιμοποιηθεί συμπληρωματικά με τις βασικές τοποθετήσεις των επενδυτών σε ποιοτικές μετοχές.

#UBS #S&P_500 #ΠΕΡΙΟΔΟΣ_ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ_ΚΕΡΔΩΝ #ΜΕΤΟΧΕΣ_ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Related posts

Motor Oil: Καθαρά κέρδη €806,6 εκατ. το 2023- Μέρισμα €1,8/μετοχή

admin

Οι πολλαπλές γεωπολιτικές εντάσεις επηρεάζουν και το Χρηματιστήριο Αθηνών

admin

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Καθαρά κέρδη €174,4 εκατ. το 2022-Διανομή μερίσματος €0,20/μετοχή

admin

«Πράσινο φως» στο ενημερωτικό της Optima Bank

admin

ΕΤΕ: Στις 23/5 η ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων Α΄ τριμήνου

admin

Allianz: Εξαγόρασε το 100% των μετοχών της Ευρωπαϊκής Πίστης

admin

Intracom: «Πράσινο φως» στην επιστροφή κεφαλαίου €0,12 ανά μετοχή

admin

Austriacard: Τα καθαρά κέρδη τριπλασιάστηκαν σε €17 εκατ. το 2023

admin

Χρηματιστήριο: Πιθανή ανοδική αντίδραση μετά την επάνοδο στις 1.170 µονάδες

admin