Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βόρεια Ήπειρο την Πέμπτη ο Στέφανος Κασσελάκης

Στην Αλβανία αναμένεται να βρεθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης την Πέμπτη 9 Μαΐου, μετά την περιοδεία του στην Ήπειρο.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επισκεφθεί περιοχές της Βορείου Ηπείρου, όπου θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με παράγοντες της ελληνικής μειονότητας και να συζητήσει μαζί τους τα προβλήματα που τους απασχολούν. Παράλληλα θα βρεθεί σε μνημείο της Αντίστασης και του Αγώνα του 1940 στο Αλβανικό Μέτωπο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται να συναντηθεί με τον δήμαρχο Δρόπολης Δημήτρη Τόλη περίπου στις 10:00 στο δημοτικό μέγαρο, ενώ ακολούθως θα περιοδεύσει σε σχολεία της περιοχής.

Ανάλογο κάλεσμα πραγματοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να πραγματοποιήσουν τα μέλη και τα στελέχη του σε ολόκληρη τη χώρα, σε μνημεία αντίστασης, ζητώντας «ειρήνη με δικαιοσύνη στην ιστορική Παλαιστίνη, στην Ουκρανία (που πρέπει να ενταχθεί στην ΕΕ και όχι στο NATO), την επανένωση της Κύπρου σε μια Μεσόγειο συνύπαρξης λαών και πολιτισμών και όχι υγρό τάφο προσφύγων και μεταναστών», όπως σημειώνεται από το γραφείο Ειρήνης του ΣYPIZA – ΠΣ.

Σημειώνεται ότι το ακριβές πρόγραμμα της επίσκεψης ακόμη δεν έχει γνωστοποιηθεί από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, με ερωτηματικό να παραμένει κατά πόσο ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκεφθεί τη Χιμάρα.

Υπενθυμίζεται ότι η Χιμάρα έχει βρεθεί στο επίκεντρο των ελληνοαλβανικών σχέσεων μετά τη φυλάκιση του εκλεγμένου δημάρχου της πόλης Φρέντι Μπελέρη, ενώ ο ίδιος κατήλθε ως υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ. Αντίστοιχα και οι ρίζες του υποψηφίου ευρωβουλευτή της ΝΔ Πύρρου Δήμα είναι από την ίδια περιοχή.

Επίσκεψη Αυγέρη στη Βόρεια Ήπειρο για την Ανάσταση

Δεν είναι η πρώτη φορά που αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα επισκεφθεί τη Βόρεια Ήπειρο, καθώς πριν λίγες ημέρες βρέθηκε εκεί η πρώην εκπρόσωπος Τύπου και υποψήφια ευρωβουλεύτρια Δώρα Αυγέρη.

Η υποψήφια ευρωβουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, το Μεγάλο Σάββατο βρέθηκε στο ορεινά χωριά της Δρόπολης, στην Κοσοβίτσα, στον Λόγγο, στη Σωτήρα και στη Δερβιτσάνη, ανοίγοντας… τον δρόμο για την επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στην περιοχή.

Αθήνα και οι περιφέρειες που ακολουθούν

Με την επιστροφή στην Αθήνα του Στέφανου Κασσελάκη θα πραγματοποιηθούν περιοδείες στην πρωτεύουσα μαζί με υποψηφίους ευρωβουλευτές, με στόχο την άμεση επαφή με τους ψηφοφόρους, δηλαδή μοίρασμα φυλλαδίων και συναντήσεις… πόρτα-πόρτα, όπως άλλωστε συνηθίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Ακολούθως τις επόμενες μέρες θα βρεθεί στις περιφέρειες Θεσσαλίας και ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Related posts

Εκλογές: Οι σκέψεις της κυβέρνησης για το χρόνο που θα στηθούν κάλπες

admin

Εγκρίθηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τη στελέχωση και λειτουργία της Δικαστικής Αστυνομίας

admin

Δεν εκλέγουν αντιπροέδρους Νίκη, Σπαρτιάτες και Πλεύση Ελευθερίας

admin

Πλακιωτάκης: Η Τουρκία συνεχίζει να συμπεριφέρεται ως κράτος-πειρατής

admin

Στην Αφρική ο Δένδιας – Η πρώτη επίσκεψη Έλληνα ΥΠΕΞ στην Ακτή Ελεφαντοστού

admin

Δημοσκοπήσεις: Σταθερό προβάδισμα της ΝΔ και ντέρμπι για την δεύτερη θέση

admin

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: «Η πίεση στις εταιρείες απέδωσε – Αναμένεται να ανακοινωθούν κι άλλες εκπτώσεις» – Τι είπε ο Βαρβιτσιώτης

admin

Γιατί η Αγκυρα (ξανα)ανεβάζει τους τόνους

admin

Γεωργιάδης: Κανένας από το νοσοκομείο δεν αδιαφόρησε για τον πατέρα του Καλλιάνου

admin