Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόβλημα εσωτερικής συνοχής στην Κουμουνδούρου

Με την τρίτη φωτογραφία του πάνω σε τρακτέρ, η παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη στη Λάρισα, για το δεύτερο περιφερειακό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι επισκέψεις του σε Τρίπολη και Καρδίτσα «κούμπωσαν» με την προώθηση των θέσεων του κόμματος για τους αγρότες. Αυτοί και η οικονομική καταστροφή που υπέστη η πρωτογενής παραγωγή στον θεσσαλικό κάμπο μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου βρέθηκαν στο επίκεντρο των παρεμβάσεων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος παρουσίασε δύο «λύσεις-ανάσες» και οκτώ μέτρα ανακούφισης για τον αγροτικό κόσμο από το σημείο που το πρόβλημα είναι το μεγαλύτερο. Στον χαιρετισμό του, κατά την έναρξη του αναπτυξιακού συνεδρίου, ο Κασσελάκης έκανε και ειδική αναφορά στο δυστύχημα των Τεμπών, αναδεικνύοντας ως αντίστιξη «τη σωστή διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2015-2019». Σε κομματική εκδήλωση του κόμματος, στον Βόλο, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε αναφορά σε λάθη της κυβέρνησης που αφορούν τη διαχείριση σε δημόσια παιδεία, υγεία και αγρότες, όμως προέβη και σε κομματική αυτοκριτική, σημειώνοντας ότι «το 41% δεν είναι μόνο επιτυχία του Μητσοτάκη, αλλά και αποτυχία δική μας», σχολίασε.

Πονοκέφαλος

Το συνέδριο στη Λάρισα έρχεται λίγες μέρες πριν από την εκλογή των συνέδρων που θα συμμετάσχουν στο συνέδριο θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, που θα καθορίσει την πορεία του μέχρι τις ευρωεκλογές και την πολιτική του κατεύθυνση. Οι αναταράξεις όμως δεν περιμένουν τις (υβριδικές) κάλπες του Σαββατοκύριακου, καθώς πρώτα η Κουμουνδούρου έχει μπροστά της τον σκόπελο της ψήφισης του δικαιώματος του πολιτικού γάμου και της τεκνοθεσίας για τα ομόφυλα ζευγάρια – ένα θέμα που αφορά προσωπικά τον Κασσελάκη. Το πηγαινέλα με την κομματική πειθαρχία και οι ενστάσεις που αναφέρθηκαν στην Πολιτική Γραμματεία από την πλευρά του Παύλου Πολάκη, που απαντήθηκαν δημόσια από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσαν αμηχανία για ένα θέμα που η θέση του κόμματος θεωρούνταν από την αρχή δεδομένη. Μέχρι τώρα δεν είναι σαφές αν θα υπάρξουν κάποιου είδους κυρώσεις για όσους δεν ψηφίσουν, αν και όλα δείχνουν πως μόνο τρεις είναι οι βουλευτές που ζυγίζουν ακόμα τη στάση τους. Ενας από εκείνους, πάντως, είναι ο πρώην αναπληρωτής Υγείας, με πληροφορίες να αναφέρουν πως την ημέρα της ψήφισης ο ίδιος έχει διαμηνύσει πως θα βρίσκεται στην Κρήτη – αν αυτό το δεδομένο επιβεβαιωθεί, η απουσία του θα έρθει σε μια στιγμή που οι σχέσεις του με τον Κασσελάκη δεν βρίσκονται στην καλύτερη φάση τους, μετά και το επεισόδιο ανάμεσά τους για τη συναινετική στάση του κόμματος όσον αφορά το πρόγραμμα των F-35.

Παράλληλα, η συζήτηση στο παρασκήνιο για την εκδήλωση στην οποία συμμετέχει ο Διονύσης Τεμπονέρας μαζί με τον Μανώλη Χριστοδουλάκη και την Εφη Αχτσιόγλου αύριο το απόγευμα δεν έχει κοπάσει. Ο τίτλος «Απέναντι στην κυριαρχία Μητσοτάκη ποιος;» σήκωσε σκόνη τόσο στην Κουμουνδούρου όσο και στη Χαριλάου Τρικούπη, με τον Τεμπονέρα πάντως να δηλώνει («Η Καθημερινή») πως «ο δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, είναι εκείνος που έχει την εντολή και την ευθύνη να οδηγήσει το κόμμα στην εκλογική και πολιτική ανάκαμψη». Η ενόχληση στα προεδρικά στελέχη έχει κυρίως προκληθεί από την κοινή παρουσία του στο πάνελ με την πρώην υπουργό Εργασίας, με δεδομένο ότι τα γεγονότα που οδήγησαν στη διάσπαση είναι ακόμα πολύ νωπά – και το συνέδριο μετράει μόλις 15 μέρες μέχρι τη διεξαγωγή του.

Related posts

Επίσημη ομολογία για τη… Eurovision!

admin

Δημήτρης Αβραμόπουλος: Υποψήφιος για τη θέση του ειδικού απεσταλμένου της Ε.Ε

admin

ΣΥΡΙΖΑ: 1.300 μέλη συνυπογράφουν κείμενο με τίτλο «Διέξοδος Αριστερά»

admin

Η άτυπη πρώτη σύναξη της Κεντροαριστεράς

admin

Ανδρουλάκης για β’ γύρο αυτοδιοικητικών: ΝΔ και Μητσοτάκης είναι ικανοί να συνεργαστούν με το σκοτάδι

admin

Περιμένοντας τον Μπλίνκεν σε Αγκυρα και Χανιά

admin

Οι αριστεροί και ο λαϊκισμός

admin

Σε «συντεταγμένη» γραμμή καταψήφισης το ΠΑΣΟΚ

admin

Εκλογές: Ποιος παράτησε τον Βελόπουλο;

admin