Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Προσφυγή στο ΣτΕ για τον διαγωνισμό της Αττικής Οδού

Προσφυγή στο ΣτΕ κατά του διαγωνισμού της νέας παραχώρησης για την Αττική Οδό κατέθεσε η επιλαχούσα κοινοπραξία Vinci – Mytilineos, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες.

Ως γνωστόν προσωρινός ανάδοχος για το συγκεκριμένο διαγωνισμό είναι η ΓΕΚ Τέρνα, ενώ η επιλαχούσα κοινοπραξία είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις της επί της διαδικασίας προσφεύγοντας στην Ανεξάρτητη Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών. Η τελευταία, όμως, απέρριψε τη σχετική προσφυγή.

Κλιμακώνοντας ωστόσο την στάση της η κοινοπραξία προχώρησε στο ανώτατο όργανο του Συμβουλίου της Επικρατείας, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να είναι γνωστές οι αιτιάσεις της προσφυγής της. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, την απόφαση προσφυγής έλαβε η Vinci ως κυρίαρχος μέλος της κοινοπραξίας. 

Σε κάθε περίπτωση η συγκεκριμένη εξέλιξη δημιουργεί κατά τεκμήριο καθυστέρηση στη διαδικασία ολοκλήρωσης του διαγωνισμού, ο οποίος, παρά το ότι διεξήχθει ταχύτατα, βρίσκεται πλέον υπό την κρίση της Δικαιοσύνης. Υπενθυμίζεται ότι η υφιστάμενη παραχώρηση λήγει τον Οκτώβριο του 2024, και σύμφωνα με εκτιμήσεις ήταν δυνατό να υπάρξει ικανός χρόνος για την ομαλή μετάβαση από τον σημερινό παραχωρησιούχο (Ακτωρ Παραχωρήσεις-Avax), στον νέο παραχωρησιούχο (ΓΕΚ Τέρνα).

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, εφόσον υπάρξει σημαντική καθυστέρηση, η πολιτεία θα παραλάβει τον έλεγχο του asset, ακόμα και αν δεν έχει κλείσει οικονομικά η νέα σύμβαση. Υπό αυτό το πρίσμα εξετάζεται η πιθανότητα νέου διαγωνισμού για την ανάθεση λειτουργίας του αυτοκινητοδρόμου έως ότου λήξει η υπόθεση της νέας σύμβασης. 

Related posts

Επένδυση 50 εκατ. ευρώ στην ελληνική startup FlexCar

admin

Πλειοδότησε για ακίνητο στη Μεταμόρφωση η Μπλε Κέδρος

admin

Η Uber έφτασε στη Σαντορίνη

admin

JTI: Στηρίζει την ΑΑΔΕ για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνού

admin

VENSYS Energy: Πρώτη παραγγελία στην Ελλάδα από την R ENERGY 1

admin

Παπουτσάνης: Αύξηση 15,7% στον κύκλο εργασιών το α’ εξάμηνο 2021

admin

Attica Bank: Αυξημένοι κίνδυνοι για την ελληνική οικονομία, στήριξη από τουρισμό

admin

Ακίνητα των Ασπίς Πρόνοια και Commercial Value πουλά ο εκκαθαριστής

admin

Νέο κατάστημα ΑΒ Βασιλόπουλος στη Χερσόνησο Ηρακλείου στην Κρήτη

admin