Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Προστατεύει η κυβέρνηση τον Καραμανλή» – Συνεχίζονται τα αντιπολιτευτικά πυρά για τα Τέμπη

Το ζήτημα ασυλίας του πρώην υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Αχ. Καραμανλή παραμένει έντονα στην επικαιρότητα, με την αντιπολίτευση να ζητεί να αρθεί η ασυλία του με σκοπό να διερευνηθούν οι ευθύνες του για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών από τον φυσικό του δικαστή.

Μιλώντας στο MEGA το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Χαρά Καφαντάρη κάλεσε τον Κώστα Αχ. Καραμανλή να αρνηθεί την ασυλία του και να μπορέσει να δικαστεί πραγματικά από την ελληνική δικαιοσύνη.

«Το πόρισμα της ευρωπαίας εισαγγελέα μιλάει για κακουργηματική απάτη σχετικά με το θέμα της 717. Η σύμβαση και να μην είχε ολοκληρωθεί υπήρχαν κάποιες ασφαλιστικές δικλείδες οι οποίες καταργήθηκαν επί κυβέρνησης Μητσοτάκη. Εδώ έχουμε ένα τραγικό γεγονός. Λέω ότι 717 πρέπει να ολοκληρωθεί αλλά δεν είναι η αιτία, μόνον, που δεν έγινε η σύγκρουση», ανέφερε η Χαρά Καφαντάρη.

Παράλληλα το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπογράμμισε ότι «αναπαράγεται από στελέχη της ΝΔ ότι δήθεν η αντιπολίτευση εργαλειοποιεί κλπ. Υπάρχει η κραυγή των συγγενών των ανθρώπων οι οποίοι χάθηκαν. Για να βρουν το δίκιο τους πήγαν στην Ευρώπη. Η Επιτροπή Αναφορών είπε ότι θα διερευνηθεί το συγκεκριμένο ζήτημα. Το να βάζεις κολλήματα και να προστατεύεις έναν υπουργό σου. Προστατεύει η κυβέρνηση τον κ. Καραμανλή μέχρι στιγμής. Εμείς έχουμε μια ξεκάθαρη θέση. Να πάνε στη δικαιοσύνη τα ζητήματα, να ερευνηθούν, να αρθεί η ασυλία του κ. Καραμανλή. Υπάρχουν σοβαρά ερωτήματα και για το μπάζωμα».

«Ο Καραμανλής δεν έπρεπε να ήταν υποψήφιος ως βουλευτής»

Από την πλευρά του ο βουλευτής Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Γιώργος Μουλκιώτης υπογράμμισε στο MEGA ότι ο Κώστας Αχ. Καραμανλής δεν θα έπρεπε να ήταν υποψήφιος βουλευτής στις πρόσφατες εκλογές.

«Είναι ένα τραγικό συμβάν το οποίο έχει υπάρξει και βλέπω διάφορα επιχειρήματα προκειμένου να θεμελιώσουμε κάποιες καταστάσεις που δε νομίζω να έχουν σχέση με αυτό το οποίο έχουμε δει ως ελληνική κοινωνία και με τον πόνο αυτών των ανθρώπων», ανέφερε ο Γιώργος Μουλκιώτης.

Ακολούθως πρόσθεσε πως ο τρόπος που επέλεξε η κυβέρνηση να χειριστεί το θέμα αυτής της τραγωδίας δεν είναι μοναδικός, έχει προηγηθεί και άλλο.

«Ήμουν μέλος στην Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές. Όταν φτάσαμε σε σημείο να εξετάσουμε μάρτυρες υπήρξε πλήρης άρνηση από την πλευρά της πλειοψηφίας να εξεταστούν. Φτάσαμε στο σημείο γυναίκα μάρτυρας η οποία είχε κληθεί, να είναι στην Κύπρο, να ζητήσουμε να έρθει στην Ελλάδα και η πλειοψηφία είπε όχι. Βλέπω σχέδιο της κυβέρνησης που δε θέλει να ανοίξει το θέμα και να μην πάμε σε προκαταρκτική. Θέλει να κουκουλώσει ευθύνες. Ο κ. Μητσοτάκης έπρεπε να μην είχε επιτρέψει στον κ. Καραμανλή να είναι πάλι υποψήφιος, η πολιτική ευθύνη είναι ενιαία, δεν τη χωρίζουμε», κατέληξε ο βουλευτής Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

«Με στενοχωρεί η μετονομασία της τραγωδίας σε έγκλημα»

Η ευρωβουλεύτρια της Νέας Δημοκρατίας και εκ νέου υποψήφια στις επερχόμενες ευρωπαϊκές εκλογές Ελίζα Βόζεμπεργκ τόνισε στο MEGA πως για τα Τέμπη, αυτό που τη στεναχωρεί, «είναι η εκμετάλλευση αυτής της τραγωδίας, η μετονομασία της τραγωδίας σε έγκλημα. Μετονομάζουμε με πολύ μεγάλη ευκολία ως εγκληματίες πολιτικά πρόσωπα στο ανώτατο επίπεδο. Έγινε μια πολύ σοβαρή τραγωδία, χάθηκαν συνάνθρωποί μας, όπως έγινε στο Μάτι, στο Μάνδρα, όπως γίνεται σε οποιαδήποτε τραγωδία».

Στη συνέχεια τόνισε ότι «από το να καταλογίσουμε πολιτικές ή ποινικές ευθύνες σε εκείνους που αναλογούν, είναι τελείως διαφορετικό από το να το εκμεταλλεύονται αυτό το θέμα τα κόμματα της αντιπολίτευσης προκειμένου να κερδίσουν οφέλη. Κάνει μια ζημιά στη Δημοκρατία, αμφισβητεί την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης».

Σύμφωνα με την ίδια, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ενοχής του Κώστα Αχ. Καραμανλή, όσον αφορά τις ποινικές ευθύνες. «Υπάρχει πολιτική ευθύνη, την ανέλαβε από την πρώτη στιγμή. Για να υπάρξει ένδειξη ποινικής ευθύνης αυτό το έργο έχει αποκλειστικό ρόλο η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Επανεξελέγη από τον ελληνικό λαό, που έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. (…) Ο κ. Σπίρτζης κάνει μια κίνηση επικοινωνιακή», συμπλήρωσε.

Τέλος, για την επανεκλογή του πρώην υπουργού στις Σέρρες, η Ελίζα Βόζενμπεργκ υπογράμμισε πως «αν δεν έχει καμία ευθύνη ποινική και έχει μια πολιτική και έχει αφήσει το πόστο του τι σημαίνει; Να μην ξαναβάλει υποψηφιότητα σαν να παραδέχεται ότι είχε προσωπικές ευθύνες;».

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA:

Related posts

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Εκδοση ευρωομολόγου για την αμυντική θωράκιση της Ευρώπης

admin

Νέα πρόσωπα στο «κάδρο» των ερευνών

admin

ΑΜΗΧΑΝΙΑ

admin

Ενας Ερντογάν ήρθε χθες από τα παλιά…

admin

ΠΑΣΟΚ: Συστάσεις από Ανδρουλάκη για προσεκτικές παρεμβάσεις

admin

Κινήσεις σε διπλό ταμπλό

admin

Ακονίζουν μαχαίρια για την Εξεταστική για τα Τέμπη

admin

Παύλος Μαρινάκης για ομόφυλα ζευγάρια: «Από την καταψήφιση είναι καλύτερη η αποχή»

admin

Μητσοτάκης: Σεβασμός του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

admin