Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσέγγιση για να χαμηλώσουν οι τόνοι

Το δείπνο του Στέφανου Κασσελάκη και της Ολγας Γεροβασίλη προχθές το βράδυ, αν δεν ήταν συμφιλιωτικό, ήταν σίγουρα ένα μήνυμα για να χαμηλώσουν οι τόνοι ανάμεσα στις δύο πλευρές που συγκρούστηκαν στο συνέδριο της αξιωματικής αντιπολίτευσης – με λιγότερες από εκατό μέρες να απομένουν για τις ευρωεκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ενδεχομένως στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας του. «Η μαζική αντίδραση του κόσμου για τα Τέμπη επέβαλε το «φιλί»» ανέφερε σχετικά ο Νίκος Παππάς σχολιάζοντας τη συνάντηση των δύο παραλίγο αντιπάλων στην πορεία για τα Τέμπη που είχε προηγηθεί λίγες ώρες νωρίτερα.

Αυτή όμως η ήπια προσέγγιση, σε συνδυασμό με τη μετάθεση της Κεντρικής Επιτροπής που αναμενόταν για αυτό το Σαββατοκύριακο, δεν πρέπει να δίνει εσφαλμένη εικόνα: οι αλλαγές που αναμένονται σε πρόσωπα-κλειδιά θα γίνουν, οι εκλογές Πολιτικής Γραμματείας και Εκτελεστικού Γραφείου βρίσκονται ακόμα στα πλάνα, παράλληλα με μια διαδικασία αποτσιπροποίησης του κομματικού μηχανισμού που θα διευκολύνει τα σχέδια της σημερινής ηγεσίας.

Εδιωξε τον γενικό διευθυντή

Σε αυτό το πλαίσιο περιλαμβάνεται και η ξαφνική απομάκρυνση του γενικού διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ Θύμιου Γεωργόπουλου, ο οποίος είχε και την ευθύνη των οικονομικών του κόμματος.

Ο ίδιος ενημερώθηκε για «εκτεταμένες αλλαγές» που έχει στο μυαλό του ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ υπήρξε παράκληση της ηγεσίας για άμεση αποχώρηση, χωρίς καν να υπάρξει κλείσιμο των εκκρεμοτήτων που αφορούν την καθημερινότητα του κόμματος. Ο Γεωργόπουλος, πρόσωπο εμπιστοσύνης του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, διαδέχτηκε στη θέση τον Μίμη Δαρειώτη, του οποίου το όνομα κοσμούσε το κτίριο της Κουμουνδούρου πριν από τρία χρόνια, και εξελέγη στη θέση ύστερα από απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής – η απομάκρυνσή του θεωρείται προάγγελος αλλαγών και εντός του κτιρίου του ΣΥΡΙΖΑ, σε διοικητικό επίπεδο, αλλά και στα κομματικά ΜΜΕ, των οποίων τα οικονομικά προβλήματα είναι γνωστά εδώ και πολύ καιρό.

Related posts

Μπαμπατζάν: Πάμε για συντριβή – Η Ελλάδα που κάποτε χρεοκοπούσε, σήμερα είναι σε καλύτερη θέση από την Τουρκία

admin

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε έντονη κρίση παραδέχτηκε ο Φάμελλος – Κάλεσε σε ενότητα

admin

Μητσοτάκης: «Στόχος η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η αύξηση των μισθών του κλάδου»

admin

ΜΕΤΩΠΙΚΗ

admin

Αυγέρη: Ρατσισμός, σεξισμός και χυδαία στοχοποίηση κατά της Τζάκρη

admin

Ζητείται ενιαία φωνή για τα μη κρατικά ΑΕΙ

admin

«Μόνο ΣΥΡΙΖΑ» – Αποχαιρέτισαν με καπνογόνα τον Κασσελάκη από τους Φούρνους (vid)

admin

Ευρωβουλευτές ΚΚΕ: Ερώτηση για ελλείψεις πυροσβεστών και αντιπυρικό σχεδιασμό σε Ελλάδα και ΕΕ

admin

Σύνοδος ΝΑΤΟ: «Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τη Σουηδία ως πλήρες μέλος της Συμμαχίας» – Το μήνυμα των ηγετών στη Ρωσία

admin