Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Δεν θα παραβιάσουμε καμία συμφωνία σχετικά με τη Βόρεια Κορέα

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία δεν θα παραβιάσει καμία συμφωνία σχετικά με την Κορέα μετά τη συνάντηση με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν αυτή την εβδομάδα στην ανατολική Ρωσία, όπως σημειώνει το Reuters.

Η Ρωσία, η οποία υποστηρίζει τις κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας, έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι επιθυμεί να εμβαθύνει τη σχέση της με την Πιονγκγιάνγκ. Η Νότια Κορέα και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δηλώσει ότι τυχόν στρατιωτικές συμφωνίες μεταξύ Πούτιν και Κιμ θα παραβίαζαν τις κυρώσεις του ΟΗΕ κατά της Βόρειας Κορέας.

“Η Κορέα είναι γείτονάς μας και πρέπει, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, να οικοδομήσουμε σχέσεις καλής γειτονίας με τους γείτονές μας”, δήλωσε ο Πούτιν.

“Ναι, υπάρχουν ορισμένα συγκεκριμένα στοιχεία που συνδέονται με την κορεατική χερσόνησο. Το συζητάμε αυτό, το συζητάμε ανοιχτά, δεν παραβιάζουμε ποτέ τίποτα και σε αυτή την περίπτωση δεν πρόκειται να παραβιάσουμε τίποτα”.

Κρεμλίνο: Δεν υπογράφηκε καμία στρατιωτική συμφωνία με τη Βόρεια Κορέα

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία και η Βόρεια Κορέα δεν υπέγραψαν καμία συμφωνία για στρατιωτικά θέματα ή για άλλους τομείς κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Κιμ Γιονγκ Ουν στη Ρωσία αυτή την εβδομάδα.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν υπήρχε σχέδιο υπογραφής επίσημων συμφωνιών κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, κατά την οποία ο Κιμ είχε κατ’ ιδίαν συνομιλίες με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Κιμ, ο οποίος εξακολουθεί να βρίσκεται στη Ρωσία, επιθεώρησε την Παρασκευή ένα ρωσικό εργοστάσιο μαχητικών αεροσκαφών που υπόκειται σε δυτικές κυρώσεις.

Η Ουάσινγκτον και οι σύμμαχοί της φοβούνται ότι η επίσκεψή του θα μπορούσε να ενισχύσει τον ρωσικό στρατό στην Ουκρανία και να ενισχύσει το πυραυλικό πρόγραμμα της Πιονγκγιάνγκ.

Related posts

ΗΠΑ: Σε χαμηλό έξι μηνών ο σύνθετος δείκτης PMI τον Αύγουστο

admin

Κατά 0,1% υποχώρησε το ΑΕΠ στην Ευρωζώνη στο γ’ τρίμηνο

admin

Το ανατολίτικο παζάρι των Βρυξελλών για την ευρωπαική ηγεσία

admin

Ξεκίνησε η δεύτερη συνάντηση των υιοθετημένων στην Αμερική παιδιών από την Ελλάδα

admin

Η Toyota εξετάζει την πώληση ποσοστού 10% της εταιρείας εξαρτημάτων Denso – Αξίας 4,7 δισ. δολαρίων

admin

Ινδονησία: Τουλάχιστον ένας νεκρός και περίπου 10 τραυματίες από τον σεισμό των 6,4 βαθμών

admin

Ρωσία: Πυρκαγιά σε διυλιστήριο πετρελαίου, νεκρός στο Μπέλγκοροντ από ουκρανικές επιθέσεις

admin

ΗΠΑ: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία για τις αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας

admin

“17 νεκροί από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας” λέει παλαιστινιακό ΜΜΕ

admin