Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Η Toyota εξετάζει την πώληση ποσοστού 10% της εταιρείας εξαρτημάτων Denso – Αξίας 4,7 δισ. δολαρίων

Ο όμιλος Toyota σχεδιάζει να πουλήσει μέρος του ποσοστού που κατέχει στην εταιρεία εξαρτημάτων αυτοκινήτων Denso μέχρι το τέλος του έτους, στο πλαίσιο ολοκλήρωσης της διαδικασίας μετάβασης στην παραγωγή αποκλειστικά ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Denso, βασικός προμηθευτής της Toyota, είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής εξαρτημάτων αυτοκινήτων στον κόσμο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, η Toyota Motor και δύο θυγατρικές της σχεδιάζουν να πουλήσουν ποσοστό περίπου 10% στην κατασκευάστρια εταιρεία εξαρτημάτων, η οποία του οποίου υπολογίζεται στα 4,7 δισ. δολάρια.

Η εκποίηση μετοχών της Denso θα σηματοδοτήσει το τελευταίο βήμα της κορυφαίας αυτοκινητοβιομηχανίας στον πλανήτη να “εξαργυρώσει” συμμετοχές σε εταιρείες του ομίλου την ώρα που εντείνει την παραγωγή αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Toyota, η Toyota Industries και η Aisin θα πουλήσουν μετοχές της Denso συνολικής αξίας περίπου 700 δισ. γιεν (4,7 δισ. δολάρια) σε τρέχουσες τιμές αγοράς, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές. Από το ποσοστό περίπου 10% που θα πουλήσουν οι τρεις εταιρείες, το ήμισυ περίπου θα διατεθεί από την Toyota και το υπόλοιπο από τις Toyota Industries και Aisin. 

Η Denso σχεδιάζει να αγοράσει και η ίδια ορισμένες από τις μετοχής της μέσω της αγοράς για να αντισταθμίσει πιθανό πλήγμα στην τιμή της μετοχής από την αποεπένδυση του Ομίλου Toyota, σύμφωνα με τις πηγές του Reuters.

Ο εκπρόσωπος της Toyota σε ερώτημα του Reuters δήλωσε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει το θέμα της Denso, ενώ ο εκπρόσωπος της Toyota Industries ανέφερε ότι τίποτα δεν έχει ακόμη αποφασιστεί. Ο εκπρόσωπος της Aisin αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η συναλλαγή ύψους 4,7 δισ. δολαρίων, εφόσον πραγματοποιηθιεί, θα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη διάθεση μετοχών στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας της Ιαπωνίας φέτος, μετά την πώληση μετοχών αξίας άνω των 9 δισ. δολαρίων στη Japan Post Bank τον Μάρτιο, σύμφωνα με στοιχεία της LSEG.

Related posts

Γάζα: Σφοδρές μάχες γύρω από νοσοκομεία, για “καταστροφική” κατάσταση κάνει λόγο η MSF

admin

Ισραήλ: Δακρυγόνα κατά Παλαιστινίων που συγκεντρώθηκαν έξω από φυλακή, αναμένοντας την απελευθέρωση κρατουμένων

admin

Ζελένσκι: Η εξέγερση της Μαϊντάν πριν από 10 χρόνια ήταν η πρώτη νίκη του σημερινού πολέμου

admin

Best Buy: Χαμηλότερα των εκτιμήσεων τα έσοδα γ’ τριμήνου – υποβαθμίζει το outlook

admin

Φασιστικοί χαιρετισμοί, στην Ρώμη, σε “τελετή μνήμης” για την δολοφονία τριών ακροδεξιών νέων

admin

Η Novavax θα περικόψει το 25% του εργατικού της δυναμικού

admin

Γάζα: ΗΠΑ και G7 αναζητούν ταχεία έξοδο από την πολεμική φάση της σύγκρουσης

admin

Ισραήλ: Συγγενείς ομήρων που εμφανίστηκαν σε βίντεο της Χαμάς ζητούν την άμεση απελευθέρωσή τους

admin

Ουγκάντα: Στους 41 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση σε σχολείο

admin