Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Φούσκα στην αγορά ιδιωτικών πιστώσεων έτοιμη να σκάσει “βλέπει” ο πρόεδρος της UBS

Ο πρόεδρος της UBS, Colm Kelleher, προειδοποίησε την Τρίτη για αυξανόμενους κινδύνους στον κλάδο ιδιωτικών πιστώσεων, καθώς η αγορά συνεχίζει να αναπτύσσεται.

“Υπάρχει ξεκάθαρα μια φούσκα περιουσιακών στοιχείων σε εξέλιξη” στη συγκεκριμένη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων, δήλωσε ο Kelleher στο FT Global Banking Summit στο Λονδίνο την Τρίτη. “Αυτό που χρειάζεται είναι μόνο ένα πράγμα για να πυροδοτήσει μια κρίση εμπιστοσύνης”, είπε, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Η ιδιωτική πίστη έχει γίνει ένα όλο και πιο περιζήτητο εργαλείο χρηματοδότησης για εξαγοραζόμενες εταιρείες, καθώς οι τράπεζες έχουν οπισθοχωρήσει εν μέσω εκτίναξης των επιτοκίων και πτώσης της διάθεσης των επενδυτών για ανάληψη κινδύνων. Ορισμένες τράπεζες ανησυχούν γι’ αυτή τη στροφή, καθώς η ανάληψη αυτού του τύπου δανείων – και στη συνέχεια η πώλησή τους σε άλλους επενδυτές – είναι μια ισχυρή πηγή εσόδων για αυτές.

Ο Kelleher είναι μόνον το τελευταίο ανώτατο στέλεχος που προειδοποιεί για τους αυξανόμενους κινδύνους. Στελέχη της Pimco δήλωσαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι η αγορά είναι υπορυθμισμένη και στερείται διαφάνειας.

Η αγορά ιδιωτικών πιστώσεων έχει σχεδόν τριπλασιαστεί σε μέγεθος από το 2015, περιλαμβάνοντας τον παραδοσιακό άμεσο δανεισμό σε μικρότερες εταιρείες, τη χρηματοδότηση εξαγορών, καθώς και το χρέος σε ακίνητα και υποδομές.

Related posts

Ευχές ΥΠΕΞ στην Ισλανδία για την εθνική της εορτή

admin

Ισραήλ: Ανακοινώθηκε είσοδος του Λίμπερμαν στο συμβούλιο ασφαλείας – Απαιτεί να συμμετάσχει στο στενό πολεμικό συμβούλιιο

admin

Αποπληθωρισμός στην Κίνα, για πρώτη φορά από το 2021

admin

Περού: Έρευνα στην κατοικία της προέδρου της χώρας για αδήλωτα πολυτελή ρολόγια

admin

Πόλεμος στην Ουκρανία: 22 Ουκρανοί στρατιώτες επέστρεψαν στην πατρίδα στην πιο πρόσφατη ανταλλαγή αιχμαλώτων με τη Ρωσία

admin

Βloomberg: Η ΕΕ εξετάζει μεγαλύτερο περιθώριο για τη δαπάνη πυρομαχικών στους νέους δημοσιονομικούς κανόνες

admin

Ισραήλ: Διαδηλώσεις μετά την έγκριση τροπολογίας για τη δικαστική μεταρρύθμιση από την Κνεσέτ

admin

“Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα” αφήνει η Ιορδανία όσον αφορά την αντίδρασή της στις ισραηλινές επιχειρήσεις στη Γάζα

admin

Αργεντινή: “Ο λαός θα υποφέρει” λένε πολίτες, σοκαρισμένοι από τα σκληρά μέτρα λιτότητας

admin