Image default
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία για τις αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας

Ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν για πρώτη φορά αίτηση για επίδομα ανεργίας υποχώρησε περισσότερο από το αναμενόμενο την προηγούμενη εβδομάδα, δείχνοντας ότι η αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή παρά την πρόσφατη αύξηση των απολύσεων από μεγάλες επιχειρήσεις στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας μειώθηκαν κατά 9.000 στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 218.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 3 Φεβρουαρίου, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας της χώρας. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters τοποθετούσαν τις αιτήσεις στις 220.000.

Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των ατόμων που συνέχισε να λαμβάνει επίδομα μετά την αρχική εβδομάδα υποχώρησε κατά 23.000 στα 1,871 εκατ. άτομα για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 27 Ιανουαρίου. 

Τα κυβερνητικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε 353.000 θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. Η πολύ ισχυρή εικόνα της αγοράς εργασίας οδήγησε του επενδυτές να επαναξιολογήσουν τις πιθανότητες για μια μείωση των επιτοκίων από την Federal Reserve, βλέποντας πλέον πιο πιθανό τον Μάιο για μια τέτοια κίνηση, από τον Μάρτιο προηγουμένως.

Οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας έχουν δείξει εξάλλου ότι δεν θα βιαστούν να μειώσουν τα επιτόκια τους μέχρι να βεβαιωθούν ότι ο πληθωρισμός οδεύει για τον στόχο του 2%. Από τον Μάρτιο του 2022, η Fed έχει αυξήσει τα επιτόκια της κατά συνολικά 525 μονάδες βάσης, οδηγώντας τα στο 5,25% με 5,50% που είναι σήμερα. 

Related posts

Σουδάν: Σφοδρές μάχες στην πρωτεύουσα μεταξύ στρατού και παραστρατιωτικών δυνάμεων

admin

Τζέιμι Ντίμον: Άνοιξε χαραμάδα για πολιτική καριέρα μετά την JPMorgan Chase

admin

Γερμανία: Συρρίκνωση 0,3% στο κλείσιμο του 2023

admin

ΗΠΑ για εκλογές στην Τουρκία: Ευχόμαστε ανεπηρέαστες και δίκαιες εκλογές

admin

Ερντογάν: Ανάγκη πλέον να δημιουργηθεί ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ

admin

Πούτιν στη σύνοδο κορυφής BRICS: Η Ρωσία θέλει να τερματίσει τον πόλεμο που “εξαπολύθηκε από τη Δύση”

admin

“Ναι” του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την αποκατάσταση της Φύσης

admin

Τι γνωρίζουμε για τους ομήρους της Χαμάς

admin

Πολωνία: Ιερέας καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκισης για σεξουαλικά εγκλήματα

admin