Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Πυρκαγιά σε διυλιστήριο πετρελαίου, νεκρός στο Μπέλγκοροντ από ουκρανικές επιθέσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 14:56.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα σε διυλιστήριο πετρελαίου στη ρωσική περιφέρεια της Σαμάρα στον Βόλγα, ύστερα από επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone), αναφέρει η περιφερειακή κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της, την οποία επικαλούνται τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

“Αυτή τη νύχτα διαπράχθηκαν πολλές επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών κατά περιφερειακών διυλιστηρίων πετρελαίου”, δήλωσε ο Ντμίτρι Αζάροφ, επικεφαλής της περιφέρειας της Σαμάρα, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Η μία από τις επιθέσεις αυτές προκάλεσε “πυρκαγιά στο διυλιστήριο πετρελαίου Κουϊμπιτσέφσκι”, διευκρίνισε ο περιφερειάρχης της Σαμάρα, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχουν θύματα.

Ένας νεκρός, δύο τραυματίες από επιθέσεις  ουκρανικών πυραύλων στο Μπέλγκοροντ

Ένας άμαχος έχασε τη ζωή του και δύο τραυματίστηκαν σε επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) στη ρωσική περιφέρεια Μπέλγκοροντ, που βρίσκεται στα σύνορα με την Ουκρανία, ανακοίνωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης.

“Το πρωινό ήταν δύσκολο”, ανέφερε ο Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ σε ανάρτησή του στο Telegram, σημειώνοντας ότι δύο περιοχές της περιφέρειάς του δέχθηκαν επίθεση από drones. “Ένας άμαχος σκοτώθηκε, δύο άλλοι τραυματίστηκαν” στη μία από τις επιθέσεις αυτές, στην περιοχή Τσερνιάνσκι, διευκρίνισε.

Σύμφωνα με τον Γκλάντκοφ, η ομώνυμη πρωτεύουσα της περιφέρειας, αποτέλεσε σήμερα το πρωί στόχο πληγμάτων που προκάλεσαν ζημιές σε πολλά κτίρια κατοικιών.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε παράλληλα ότι κατέρριψε πάνω από την περιφέρεια του Μπέλγκοροντ 11 ρουκέτες προερχόμενες από την Ουκρανία, που ρίφθηκαν από συστήματα εκτόξευσης ρουκετών Vampire.

Η περιφέρεια του Μπέλγκοροντ αποτελεί τον τελευταίο καιρό στόχο πολλών επιθέσεων μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πληγμάτων που αποδίδονται από τη Ρωσία στην Ουκρανία και που έχουν προκαλέσει τον θάνατο πάνω από 10 ανθρώπων σε μια εβδομάδα, σύμφωνα με τις ρωσικές τοπικές αρχές.

Ρωσικές επιθέσεις με drones, κατέρριψαν 31 οι Ουκρανοί

Οι ουκρανικές δυνάμεις κατέρριψαν 31 από τα 34 ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) που εξαπολύθηκαν στη διάρκεια της νύχτας από τις δυνάμεις της Ρωσίας, ανακοίνωσε σήμερα η πολεμική αεροπορία του Κιέβου.

Τα ιρανικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν πάνω από τμήματα του κεντρικού, του νότιου και του νοτιοανατολικού τμήματος της Ουκρανίας, ανακοίνωσαν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Προχωρούν οι Ρώσοι στο Ντονέτσκ

Στο πεδίο της μάχης το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε το Σάββατο ότι οι δυνάμεις του είχαν τον έλεγχο του χωριού Krasnoye στην περιοχή του Ντόνετσκ της Ουκρανίας και βελτίωσαν την τακτική του θέση στην πρώτη γραμμή εκεί, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν μπορεί να επαληθεύσει αυτήν την αναφορά.

Related posts

ΗΠΑ: Ρατσιστικά τα κίνητρα του δράστη της επίθεσης στο Τζάκσονβιλ

admin

Βρετανία: Η χώρα κατέγραψε την θερμότερη ημέρα από την αρχή του χρόνου

admin

JP Morgan: “Βλέπει” συντομότερα τη μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ – Και με ταχύτερο ρυθμό

admin

ΟΗΕ: Σοβαρός κίνδυνος υποσιτισμού εκατοντάδων χιλιάδων Ροχίνγκια στο Μπανγκλαντές

admin

Έκθεση WEF: Παρέμβαση μέσω τεχνητής νοημοσύνης σε εκλογές ο κορυφαίος παγκόσμιος κίνδυνος το 2024

admin

Ινδία: Ο στρατός έστειλε νέο εξοπλισμό για τον απεγκλωβισμό των 41 εργατών που παραμένουν παγιδευμένοι κάτω από σήραγγα

admin

Πεντάγωνο: Η Ρωσία θα πετύχει στην Ουκρανία, εκτός αν συνεχιστεί η υποστήριξη των ΗΠΑ

admin

ΗΠΑ: “Ανυπομονούμε να φιλοξενήσουμε τον Ερντογάν στον Λευκό Οίκο σε μια αμοιβαία βολική στιγμή”

admin

Γερμανία: Νέα στρατηγική εθνικής ασφάλειας με έμφαση στη μείωση μονόπλευρων εξαρτήσεων

admin