Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ποιος αναλαμβάνει τη διανομή του «Ούζο 12»

Νέα ανατροπή στους συσχετισμούς δυνάμεων στη διανομή αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα φέρνει η δημιουργία θυγατρικής εταιρείας στην Ελλάδα από τον Ιταλικό όμιλο Campari.

Ο μεγάλος χαμένος απ’ αυτή την αλλαγή είναι η Coca Cola 3E που έχει ενημερωθεί από την περασμένη Άνοιξη ότι χάνει την αποκλειστική διανομή και πώληση στην ελληνική αγορά των αλκοολούχων ποτών Campari, Aperol, Bulldog κ.ά., η οποία χρονολογείται από τις αρχές του 2016. Ο βασικός λόγος διακοπής της συνεργασίας της Gruppo Campari με την Coca Cola 3E, συνδέεται με την απόφαση του Ιταλικού οίκου να δραστηριοποιηθεί αυτόνομα στην εγχώρια αγορά και να ενισχύσει το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων που διαθέτει σε αυτή.

Όμως η αυτόνομη παρουσία της Campari, με θυγατρική στην Ελλάδα, επηρεάζει και την Β. Σ. Καρούλιας, που χάνει τη διανομή του Ούζου 12. Σύμφωνα με πηγές της αγοράς τη διανομή του γνωστού ούζου την αναλαμβάνει η εταιρεία Beverage World που σήμερα διανέμει μεταξύ άλλων τα προϊόντα: Lavazza, Angostura, Appleton Estate, Frangelico, Crodino, AXIA, Mataroa, την Chopin luxury vodka και την Calle 23, την ελληνική craft μπύρα VOREIA. Η Beverage World, ανήκει στον όμιλο Φώτο Φωτιάδη, που δραστηριοποιείται σε Κύπρο, Ελλάδα, Ρουμανία, Κροατία και Σλοβενία και συνεργάζεται με Carlsberg, Diageo, Jose Cuervo, Danone, Gruppo Campari, Moet Hennessy, Osotspa, Lanson, Lavazza, Ασφαλιστικό κολοσσό ΑΧΑ κ.ά.

Το Ούζο 12, η ιστορία του οποίου ξεκινάει στα μέσα του 18ου αιώνα, αν και το όνομά του το έλαβε το 1950 προς τιμήν του βαρελιού με το νούμερο 12, παράγεται στον Βόλο από την εταιρεία «Καλογιάννης – Κούτσικος ΜΑΕ», θυγατρική του ομίλου Campari.

Πέρυσι οι πωλήσεις της «Καλογιάννης – Κούτσικος ΜΑΕ» διαμορφώθηκαν στα 14,978 εακτ. ευρώ από 15,798 εκατ. ευρώ το 2021 με την εταιρεία να κάνει λόγω για αύξηση τους στην εσωτερική αγορά και μείωση των ενδοομιλικών πωλήσεων εξωτερικού κατά 2,267 εκατ. ευρώ λόγω της εναρμόνισης τιμής των ενδοομιλικών συναλλαγών σύμφωνα με την μέθοδο που χρησιμοποιεί ο όμιλος Campari για την τεκμηρίωση των transfer pricing adjustment.

Το περιθώριο καθαρού κέρδους μειώθηκε κατά 41,36% εξαιτίας της αύξησης του κόστους προμήθειας αλκοόλης και υλικών συσκευασίας, τα αποτελέσματα προ φόρων υποχώρησαν κατά 42,34% στα 3,566 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 2,766 εκατ. ευρώ από 4,976 εκατ. ευρώ.

Το business plan της εταιρείας για την επόμενη τριετία προβλέπει την επέκταση σε όλες τις αγορές όπου η κατηγορία του Ούζου υπερβαίνει τα 10.000 κιβώτια ετησίως. Την οργανική ανάπτυξη του Ουζο 12 και 12 Gold στις κύριες αγορές του και την αύξηση του ποσοστού εκμετάλλευσης της παραγωγικής δυναμικότητας του εργοστασίου του Βόλου μέσω ανάπτυξης νέων προϊόντων ή/και μεταφορά τους από άλλα εργοστάσια του ομίλου.

Related posts

Γενικός Διευθυντής της Astellas HBRG ο Svetoslav Tsenov

admin

Ελλάκτωρ: Με απαρτία 81,98% η εξ αναβολής γενική συνέλευση

admin

Σαράντης: Πουλά τη συμμετοχή στο Joint Venture με την Estee Lauder

admin

Autohellas: Σε ιστορικά υψηλά τα κέρδη το 2021, πρόταση για διπλάσιο μέρισμα

admin

Στις 20 Ιουλίου η Γενική Συνέλευση της Eurobank

admin

Pricefox: Ανακοίνωσε συνεργασία με Ατλαντική Ένωση, Hellas Direct, Interasco και Mapfre

admin

H Ogilvy νικήτρια στο Communication Strategy & Advertising spec της ΑΒ Βασιλόπουλος

admin

«Δίσεκτο» το 2023 για την κλωστοϋφαντουργία

admin

Συμμαχία Ferrero με Alfa Pastry για νέα προϊόντα

admin