Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πλειστηριασμοί: Ένα «Giasemi» σε…ρότα για το ηλεκτρονικό σφυρί (pics)

Ένα «Giasemi» παίρνει το δρόμο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Δεν πρόκειται βέβαια για το λουλούδι με το μεθυστικό άρωμα, αλλά για το yacht που έχει δανειστεί το όνομά του από αυτό και το οποίο οδηγείται στο σφυρί στις 22 Νοεμβρίου.

Το «Giasemi London», με σημαία βρετανική, αλλά, όπως λένε οι πληροφορίες, ελληνικών συμφερόντων, είναι ένα μηχανοκίνητο σκάφος αναψυχής (pleasure yacht) τύπου Horizon 76 Elegance, που έχει κατασκευαστεί στην Ταιβάν το 1999.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τι περιλαμβάνει

Το σκάφος εκτείνεται σε τρία επίπεδα, είναι κατασκευασμένο από ενισχυμένο πλαστικό και στους εξωτερικούς χώρους έχει επενδύσεις ξύλινες (κουπαστή και τμήμα πατώματος), ενώ φέρει και κατασκευές διακοσμητικές και στήριξης τεντών από ανοξείδωτο χάλυβα.

Στο υψηλότερο επίπεδο (1ο επίπεδο) έχει ανοικτό κατάστρωμα με ανοικτό πιλοτήριο και όργανα πλοήγησης, ανοξείδωτο σύστημα στήριξης τέντας, διαθέτει ραντάρ, κόρνα, προβολέα και δύο κόκκινους φανούς. Επίσης διαθέτει ανοικτό χώρο εστίασης, στον οποίο βρίσκεται ενσωματωμένο ένα ψυγείο-μίνι μπαρ, καθώς και δερμάτινο σαλόνι, τραπέζι και καρέκλες, που έχουν υποστεί εκτεταμένες φθορές.

Στο μεσαίο επίπεδο (2ο επίπεδο) βρίσκεται η γέφυρα, η οποία, οπτικά, βρίσκεται σε καλή κατάσταση, και εκεί είναι εγκατεστημένος ο εξοπλισμός ελέγχου των μηχανών και όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός πλοήγησης, επικοινωνίας και ελέγχου των συστημάτων του σκάφους, ενώ διαθέτει τιμόνι, δερμάτινο κάθισμα χειριστή και ένα δερμάτινο υπερυψωμένο κάθισμα με αποθηκευτικό χώρο. Επίσης, το μεσαίο επίπεδο διαθέτει εσωτερικό σαλόνι σε καλή κατάσταση, με δερμάτινους καναπέδες, τραπεζαρία, βοηθητικά έπιπλα, διακοσμητικά και ένα ενσωματωμένο ψυγείο-μίνι μπαρ, χώρο κουζίνας, όπου είναι εγκατεστημένα ένα δίπορτο ψυγείο-ντουλάπα, κουζίνα και πλυντήριο πιάτων. Στον εξωτερικό στεγασμένο χώρο σαλονιού, υπάρχουν έπιπλα και ξύλινο δάπεδο, τα οποία έχουν επίσης υποστεί εκτεταμένες φθορές.

Στο χαμηλότερο επίπεδο (3ο επίπεδο), το οποίο αποτελείται από τρία τμήματα βρίσκονται οι καμπίνες επιβατών και πληρώματος, βοηθητικοί χώροι και το μηχανοστάσιο. Ειδικότερα, στο εμπρόσθιο τμήμα βρίσκονται τρεις καμπίνες επιβατών με τα αντίστοιχα μπάνια στις οποίες υπάρχουν εκτεταμένα σημάδια υγρασίας, στο οπίσθιο τμήμα υπάρχουν βοηθητικοί χώροι, κουζίνα πληρώματος και χώρος πλυντηρίου, ενώ βρέθηκαν και δύο κυκλικά σωσίβια. Επιπλέον, υπάρχει μία καμπίνα πληρώματος με δύο κουκέτες και μία καμπίνα πληρώματος με μία κουκέτα, με εμφανή σημάδια υγρασίας στα έπιπλα, καθώς και ένα μπάνιο.

Το κεντρικό τμήμα του επιπέδου καταλαμβάνεται από το μηχανοστάσιο, στο οποίο είναι εγκατεστημένες οι δύο μηχανές, με ένδειξη ωρών 1.104 και 1.115, οι αντλίες, βοηθητικός εξοπλισμός των μηχανών και σύστημα πυρόσβεσης.

Σημειώνεται ότι, στο σκάφος δεν υπάρχει ηλεκτρική παροχή, επίσης, δεν είναι γνωστή η λειτουργική κατάσταση των μηχανών και του λοιπού εξοπλισμού, ενώ η αυτοψία του μηχανοστασίου ήταν δυσχερής λόγω έλλειψης φωτισμού. Επιπλέον, σε όλο το σώμα του σκάφους στις εξωτερικές επιφάνειες, υπάρχουν αλλοιώσεις και φθορές λόγω έκθεσης στις καιρικές συνθήκες και έλλειψης συντήρησης. Επίσης εμφανής είναι εκτεταμένη φθορά στα ύφαλα του σκάφους. Τέλος, όλα τα έπιπλα και οι ξύλινες επιφάνειες που βρίσκονται στον εξωτερικό χώρο έχουν καταστραφεί διαβρωθεί.

Η τιμή εκκίνησης, η «Goldsword Limited» και τα χρέη


Όλα τα παραπάνω δικαιολογούν προφανώς και την σχετικά χαμηλή τιμή πρώτης προσφοράς που έχει οριστεί στο ποσό των 221.690,86 δολαρίων ΗΠΑ.

Επισπεύδουσα στον πλειστηριασμό της 22ας Νοεμβρίου είναι PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση, εκπροσωπώντας την banksnewsn Bank. Το σφυρί στρέφεται κατά της «Goldsword Limited», με έδρα στο Enterprise House, 113/115 George Lane, στο Λονδίνο, η οποία φέρεται να συνδέεται με επιχειρηματία από την Πάτρα που στο παρελθόν διατηρούσε όμιλο στον χώρο των μεταφορών και των logistics, αλλά με παρουσία και σε άλλες δραστηριότητες. Ο εν λόγω όμιλος υπέστη, ωστόσο, σοβαρό πλήγμα κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.

Η κατάσχεση του σκάφους επιβλήθηκε για το ποσό των 759.641,26 δολαρίων ΗΠΑ με το νόμιμο επιτόκιο υπερημερίας, ενώ σε βάρος της βρετανικής εταιρείας υπάρχουν σχετικές υποθήκες.

Επιπλέον, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, στο «Giasemi London» έχει επιβληθεί το μέτρο της απαγόρευσης απόπλου από τον Οκτώβριο του 2013 δηλαδή προ δεκαετίας. Έτσι παραμένει αραγμένο στη μαρίνα Μεσολογγίου, αναμένοντας τον επόμενο ιδιοκτήτη του…

--

Related posts

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ήπιες κινήσεις μετά την αναβάθμιση από τoν οίκο Fitch

admin

Απαγορεύονται τα μετρητά στις εφορίες – Μόνο σε έκτακτες περιστάσεις γίνονται δεκτά έως 100 ευρώ

admin

Πώς και πότε θα κάνετε την αίτηση για την επιστροφή του ηλεκτρικού ρεύματος

admin

Χρέη: Τι νέο φέρνει η «δεύτερη ευκαιρία»

admin

Υποχωρούν οι ευρωαγορές – Μεικτά πρόσημα στην Ασία

admin

Υδρογονάνθρακες: Επιταχύνονται οι εξελίξεις στις έρευνες σε δυτική Ελλάδα και Κρήτη

admin

Φορολογούμενοι: ΕΝΦΙΑ, φόρος εισοδήματος, επιστρεπτέα – Οι βασικές υποχρεώσεις ως το τέλος του έτους

admin

Εθνική Τράπεζα: Μεγάλη η επιτυχία της έκδοσης – Ξεπέρασε τις 4 και αγγίζει τις 5 φορές η κάλυψη

admin

Μέτρα κατά της ακρίβειας συζητά το Eurogroup – Συναντήσεις Σταϊκούρα με Ρέγκλινγκ και Χόγιερ

admin