Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

Εθιμοτυπικά ραντεβού

Ξεκίνησε τα εθιμοτυπικά ραντεβού ως αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Στέφανος Κασσελάκης –και εκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έστειλε αιτήματα και στον Νίκο Ανδρουλάκη και στον Δημήτρη Κουτσούμπα. Θεσμικά ο Ανδρουλάκης ανταποκρίθηκε θετικά, ζητώντας ωστόσο η συνάντηση να λάβει χώρα στο τέλος της εβδομάδας ή στις αρχές της επομένης. Θα είναι η πρώτη πολιτική συζήτηση ανάμεσα στους δύο αρχηγούς, γιατί αυτή στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης (λένε ωτακουστές) καμία σχέση με πολιτική δεν είχε.

Συνεργασίες γιοκ

Μην αρχίσουμε όμως πάλι τη συζήτηση για κοκκινοπράσινες συνεργασίες και τέτοια – θεσμική, θεσμικότατη θα είναι η συνάντηση, χωρίς κρυφή ατζέντα. Πώς αλλιώς; Το ΠΑΣΟΚ θέλει στις ευρωεκλογές να πάρει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να την κρατήσει. Ασε που δεν ήταν και λίγοι οι πασόκοι που μόλις άκουσαν την πρόταση Σπίρτζη για «κόκκινο ήλιο»-σύμβολο ενός πολιτικού σχήματος για τις ευρωεκλογές μίλησαν για ύβρη. Εδώ τον επανέφεραν πριν από ενάμιση χρόνο, θα του αλλάξουν και χρώμα;

Η φύση και τα κενά

Μπορεί όλα αυτά τα μικρά που συζητιούνται στην αντιπολίτευση να φαίνονται τετριμμένα μπροστά στη μεγάλη εικόνα της γαλάζιας κυριαρχίας (ειδικά με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖA σε κοντινά ποσοστά). Ομως η φύση απεχθάνεται τα κενά – και αυτό που συμβαίνει στην αντιπολίτευση δεν θα συμβαίνει για πάντα. Οι διεργασίες που γίνονται δεν απαιτούν μόνο την αξιοπρέπεια όσων συμμετέχουν σε αυτές, αλλά και τον σεβασμό των αντιπάλων τους.

Αλλαγή φρουράς

Το τελευταίο κομμάτι του παζλ της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ συμπληρώνεται: για τη θέση του διευθυντή της πράσινης ΚΟ ανακοινώθηκε ο πρώην υπουργός Γιάννης Κουτσούκος, ενώ ο Χάρης Δημακαρέας (που εκτελούσε χρέη διευθυντή μετά την αποχώρηση του Θανάση Γλαβίνα για τη θέση του εκπροσώπου) τοποθετείται προϊστάμενος – το δίδυμο θα αναλάβει την οργάνωση των βουλευτών για να είναι η κοινοβουλευτική ομάδα πιο αποδοτική. Παράλληλα, ως βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, ο Ανδρουλάκης ανακοίνωσε την αναβάθμιση του γραφείου του στην πόλη, με την τοποθέτηση του Δημήτρη Σαρηγιάννη στη θέση του διευθυντή του πολιτικού του γραφείου.

Related posts

«Βραχυκύκλωμα» και από τον Καπνισάκη

admin

Τα πρόσωπα της ημέρας

admin

Αυγέρη για διαφωνούντες: Δεν αμφισβητείται απλώς ο Κασσελάκης αλλά η διαδικασία εκλογής του από τη βάση

admin

Ξορκίζει το ενδεχόμενο επικράτησης των «σκληρών» σε κάποια μπλόκα

admin

Υπόγειες διαδρομές Μαξίμου – Αρχιεπισκοπής

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Προσέγγιση για να χαμηλώσουν οι τόνοι

admin

Μάντζος για ελληνοτουρκικά: Καμία υποχώρηση, καμία παραχώρηση

admin

«Μέλι» για τον Κασσελάκη, «δηλητήριο» για όσους δεν τον θέλουν, από τον Νίκο Παπανδρέου

admin

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ για την 21η Απριλίου

admin