Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύλος Μαρινάκης: Τι απάντησε στις καταγγελίες ΣΥΡΙΖΑ περί προνομιακής μεταχείρισης Βελόπουλου

Στις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ και στα όσα καταλογίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί προνομιακής μεταχείρισης του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε νωρίτερα σε δημοσίευμα του ενημερωτικού ιστότοπου TVXS, στο οποίο πηγές της ΑΑΔΕ που μίλησαν σε καθεστώς ανωνυμίας, ανέφεραν ότι υπάρχουν σοβαρές εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις σε βάρος του Κυριάκου Βελόπουλου, οι οποίες σχετίζονται με την τιμολόγηση των κεραλοιφών και των βιβλίων που πουλάει μέσω τηλεοπτικής εκπομπής, καθώς παραβαίνει τον νόμο για τους συντελεστές ΦΠΑ.

Στην ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι «με κεραλοιφές Βελόπουλου πέρασε ο κ. Μητσοτάκης το κοινοβουλευτικό «πραξικόπημα» σε βάρος της ΑΔΑΕ; – Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει άμεσα στο ρεπορτάζ του Tvxs», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Σύμφωνα με τη δημοσιογραφική έρευνα του Tvxs, ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, φέρεται να έχει τύχει προνομιακής μεταχείρισης (στην πραγματικότητα: φορολογικής ασυλίας) από την εφορία, προκειμένου να μην αντιμετωπίσει διοικητικά μέτρα ή και ποινικές ευθύνες, σχετικά με μη πληρωμή του αντίστοιχου ΦΠΑ από τις κεραλοιφές που πουλά μαζί με τα βιβλία του.

Με την ανοχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η ζημία του Δημοσίου από τις φορολογικές παραβάσεις του κ. Βελόπουλου, φέρεται να ξεπερνά τις 150.000 ευρώ μόνο για το 2017» αναφέρει η ανακοίνωση.

Απάντηση Παύλου Μαρινάκη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών τόνισε για τον Κυριάκο Βελόπουλο και την ΑΔΑΕ.

«Η σύνδεση της μιας περίπτωσης που επιφυλάσσομαι να επανέλθω μόλις έχω ενημέρωση με την ψηφοφορία για τις ανεξάρτητες αρχές είναι αόριστη και κάτι παραπάνω από θεωρία συνωμοσίας, δεν έχει καμία βάση» τόνισε ενώ αναφορικά με την ΑΔΑΕ σημείωσε ότι ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία.

Related posts

Ανδρέας Λοβέρδος: «Πράξη απελευθέρωσης η αποχώρηση από το ΠΑΣΟΚ»

admin

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: «Η πίεση στις εταιρείες απέδωσε – Αναμένεται να ανακοινωθούν κι άλλες εκπτώσεις» – Τι είπε ο Βαρβιτσιώτης

admin

Δημοσκόπηση: Η κοινωνία αγωνιά, ο Κασσελάκης δεν τραβάει, η κυβέρνηση δεν ανησυχεί (ακόμη)

admin

Κασσελάκης: 650 ψυχές ανοιχτά της Πύλου κι όλοι παριστάνουν ότι δεν υπήρξαν

admin

Οπαδική βία: Σε αναζήτηση λύσεων – Έρχονται νέα μέτρα από την κυβέρνηση

admin

Καραμέρος για Κασσελάκη: Αντί να στηρίξουμε έναν νέο άνθρωπο, περιμένουνε να διαβάσει το κεφάλαιο του Μαρξ

admin

Μητσοτάκης για μεταναστευτικό σε Bild: Δεν κάνουμε επαναπροωθήσεις

admin

Δημοσκόπηση: Πέφτει η ΝΔ – Κλείνει η «ψαλίδα» με τον ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ – Νικητής ο «Κανένας»

admin

Ντόρα Μπακογιάννη: Ολόκληρη η Κρήτη είναι μπλε – Ιστορικά δεν έχει υπάρξει ξανά ποτέ

admin