Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Παραιτείται ο CEO της Boeing, Ντ. Καλχούν, στον απόηχο της κρίσης των 737 – Άλμα 3,5% η μετοχή

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Boeing, Ντέιβ Καλχούν, θα παραιτηθεί μέχρι το τέλος του έτους, στα πλαίσια ευρείας διοικητικής αναδιάρθρωσης του κατασκευαστή αεροπλάνων με φόντο την εκτεταμένη κρίση ασφάλειας στο σημαντικότερο μοντέλο του, το 737 MAX.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας Λάρι Κέλνερ παραιτείται επίσης από τη θέση του και θα εγκαταλείψει πλήρως το συμβούλιο στην ετήσια συνέλευση του Μαΐου, ενώ ο Αντ Σταν Ντιλ, ο CEO των εμπορικών αεροπλάνων της εταιρείας, αποχωρεί άμεσα από την εταιρεία.

Ο Καλχούν, διευθυντής επί χρόνια της Boeing με θητείες επίσης στις General Electric και Blackstone, αποχωρεί αναλαμβάνοντας την ευθύνη των κρίσεων του 737 Max, το αεροσκάφος με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της αμερικανικής εταιρείας.

Οι διοικητικές αλλαγές στην Boeing έρχονται εν μέσω αυξανόμενης απογοήτευσης των πελατών της στα πρόσωπα των Καλχούν και Ντιλ, η οποία εστιάζει στην ποιότητα κατασκευής και τις προδιαγραφές ασφαλείας του αμερικανικού κολοσσού της αεροναυπηγικής, σε μία κρίση που δεν δείχνει να κοπάζει σχεδόν τρεις μήνες αφότου αποκολλήθηκε πόρτα από 737 Max κατά τη διάρκεια πτήσης, τον Ιανουάριο.

Η μετοχή της Boeing, που μέχρι τώρα έχει πραγματοποιήσει βουτιά 28% εντός 2024 και έχει τη χειρότερη επίδοση στον Dow Jones, ενισχύεται κατά περισσότερο του 3,5% στις προσυνεδριακές συναλλαγές λίγο μετά την ανακοίνωση των αποχωρήσεων.

Επί θητείας Καλχούν η Boeing είχε επαναφέρει το 2020 σε χρήση το μοντέλο 737 Max, που είχε καθηλωθεί παγκοσμίως έπειτα από δύο διαδοχικές συντριβές αεροσκαφών αυτού του τύπου. Ωστόσο, την ώρα που ο κατασκευαστής αεροσκαφών αποκαθιστούσε την φήμη του και ήταν έτοιμος να ξεκινήσει εκ νέου παραδόσεις του μοντέλου 737 στην Κίνα, το περιστατικό με την αποκόλληση της πόρτας σε πτήση της Alaska Airlines προκάλεσε νέα δίνη αναταράξεων στην εταιρεία.

Related posts

Τουρκία: Ο αντίπαλος του Ερντογάν προσβλέπει στους νέους ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών

admin

Η Ρωσία στρατολογεί Σέρβους μισθοφόρους για τον πόλεμο στην Ουκρανία

admin

Γαλλία: Αγρότες εισέβαλαν στην έδρα του κολοσσού των γαλακτοκομικών Lactalis

admin

Ο Μπάιντεν χαιρετίζει την “ιστορική” συμφωνία στην COP28

admin

Επιμένει ο Νετανιάχου για τη χερσαία επιχείρηση στη Ράφα

admin

Σαουδική Αραβία: Συντριβή μαχητικού αεροσκάφους κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης

admin

Ευρωκοινοβούλιο: Νέα οδηγία αυστηροποίησης της νομοθεσίας κατά της ψευδοοικολογικής σήμανσης

admin

Σουδάν: Τουλάχιστον 10 άμαχοι σκοτώθηκαν σε επίθεση παραστρατιωτικών στο Χαρτούμ

admin

Siemens: Αύξηση κερδών και εσόδων στο τρίμηνο, σε ρεκόρ το ανεκτέλεστο

admin