Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο Πάνος Ξενοκώστας πρόεδρος της Ενωσης Ελληνικών Ναυπηγείων

Στο κτήριο του Ελληνικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες της πρόσφατα ιδρυθείσας Ένωσης Ελληνικών Ναυπηγείων (Ε.Ε.Ν), την Τετάρτη στις 6 Σεπτεμβρίου και ώρα 16:00 μ.μ, όπου φιλοξενούνται και τα γραφεία της Ένωσης.

Από τη διαδικασία αναδείχθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης με την θέση του Προέδρου να αναλαμβάνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλους του ομίλου ONEX, κ. Πάνος Ξενοκώστας, ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία της, λαμβάνοντας σημαντικές πρωτοβουλίες. Κατά το παρελθόν είχε επισημάνει άλλωστε πολλές φορές τη δυναμική που θα προσδώσει η Ένωση στην ανάπτυξη των Ναυπηγείων, στην αναγέννηση της Ναυπηγικής Βιομηχανίας στη χώρα και στην ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας του κλάδου.

Μετά την εκλογή του ως Προέδρου της Ε.Ε.Ν, Ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της ΟΝΕΧ Technology & Shipyards (Ναυπηγεία Νεώριο Σύρου και Ελευσίνας), κ. Πάνος Ξενοκώστας δήλωσε σχετικά: «Σήμερα επικυρώνουμε την δημιουργία ενός ισχυρού θεσμικού φορέα που θα λειτουργήσει ως καταλύτης στη μετάβαση της εγχώριας ναυπηγικής βιομηχανίας στην επόμενη ημέρα, μετά από 30 έτη εκκωφαντικής απουσίας. Τα ναυπηγεία συνιστούν την πλατφόρμα διασύνδεσης της Ναυτιλίας και των πλοίων με το σύνολο των εθνικών βιομηχανιών, των υπαρχόντων τεχνολογικών δυνατοτήτων και των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Η Ε.Ε.Ν απ΄την πλευρά της επιδιώκει να συμβάλει στον επαναπροσδιορισμό των σχέσεων μεταξύ βιομηχανίας, επιχειρήσεων, εργαζομένων και θεσμικών εκπροσώπων στοχεύοντας αυτό να αυξήσει κατακόρυφα το ΑΕΠ της χώρας μες τα επόμενα χρόνια. Καλούμε λοιπόν κάθε υγιή επιχείρηση του κλάδου να γίνει μέλος μιας συντονισμένης προσπάθειας που τάσσεται στο πλευρό της δημιουργίας, της παραγωγικής εργασίας και της βιώσιμης ανάπτυξης, συμβάλλοντας στην ανόρθωση της ιστορικής ελληνικής βιομηχανίας και στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας. Ευχαριστώ όλα τα ιδρυτικά μέλη για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν προς το πρόσωπό μου, δίνοντάς μου τη δυνατότητα να ηγηθώ αυτής της φιλόδοξης προσπάθειας. Έχοντας στο πλευρό μου ένα ικανότατο ΔΣ σας διαβεβαιώνουμε όλοι πως θα εργαστούμε σκληρά, ώστε ο κλάδος να γίνει και πάλι αντάξιος της ελληνικής ναυτιλίας, της Ν⁰1 ναυτιλίας παγκοσμίως».

Στο νεοσύστατο Φορέα έχουν ενταχθεί χιλιάδες επιχειρήσεις – μέλη του Ε.Β.Ε.Π, η πλειοψηφία των επιχειρήσεων ρυμουλκών, εφοδιαστών, κορυφαίες επιχειρήσεις του Υπερταμείου, αλλά και εταιρείες ηγέτες, με σημαντική συνεισφορά στο ετήσιο ΑΕΠ και στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της χώρας.

Στα άμεσα σχέδια της Ε.Ε.Ν είναι να συμβάλει στην άρση νομοθετικών και θεσμικών στρεβλώσεων, που λειτούργησαν σαν τροχοπέδη για τη ναυπηγική και ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία, ενεργοποιώντας τη δυναμική της στο έπακρον. Υιοθετώντας πολιτικές εξωστρέφειας, σκοπός είναι η θεσμική θωράκιση του ελληνικού βιομηχανικού οικοσυστήματος, αλλά και η ανάπτυξη σχέσεων αμοιβαίας συνέργειας με εργατικά σωματεία και αρμόδιους φορείς, ώστε να επαναπροσδιοριστεί ένα βιώσιμο αναπτυξιακό πλαίσιο, με επίκεντρο τους εργαζόμενους και το περιβάλλον.

Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, συνεδρίασε το νέο ΔΣ και η Ε.Ε.Ν συγκροτήθηκε σε σώμα. Η σύνθεση που προκύπτει διαμορφώνεται ως εξής:

Πρόεδρος: Παναγιώτης Ξενοκώστας

Αντιπρόεδρος: Κορκίδης Βασίλειος

Γενικός Γραμματέας: Κεράτσας Κωνσταντίνος

Ταμίας: Σταματόπουλος Ιωάννης

Σύμβουλοι: Αχλαδίτης Κωνσταντίνος, Μαυρίκος Νικόλαος, Ξηραδάκης Παύλος

Related posts

ΕΥ: Αναφορά με βάση τους δείκτες μέτρησης Stakeholder Capitalism Metrics

admin

Δεύτερη επένδυση άνω των 100 εκατ. της Pfizer στη Θεσσαλονίκη

admin

Lavipharm: Στα €5,73 εκατ. τα προσαρμοσμένα EBITDA τo 2022

admin

Συνεργασία ManpowerGroup Ελλάδας και Elevate Greece

admin

Εγγυημένα κέρδη €100.000 στην ειδική κλήρωση του Λαϊκού Λαχείου

admin

Ανοίγει τις πύλες του το 2025 το Radisson Blu στη Μάνη

admin

Στην Intracom Defence αξιωματικοί και σπουδαστές της Σχολής Πολέμου της ΠΑ

admin

Νέα επένδυση €50 εκατ. στο Public από τον όμιλο Olympia

admin

Συνεταιριστική Ασφαλιστική: Επιτεύχθηκαν οι βασικοί στρατηγικοί στόχοι το 2022

admin