Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ στέλνουν και δεύτερο αεροπλανοφόρο στη Μεσόγειο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, που έχουν ήδη στείλει ένα αεροπλανοφόρο, συνοδευόμενο από ναυτική δύναμη, στα ανοιχτά του Ισραήλ, είναι έτοιμες “εφόσον χρειαστεί” να αναπτύξουν και ένα δεύτερο στην περιοχή, για “λόγους αποτροπής”, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Τζον Κίρμπι, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, διευκρίνισε ότι το USS Dwight D. Eisenhower ήταν προγραμματισμένο εδώ και καιρό, πριν από τις επιθέσεις της Χαμάς, να κατευθυνθεί προς τη Μεσόγειο και θα μπορούσε, εάν χρειαστεί, να πάει στην Ανατολική Μεσόγειο όπου βρίσκεται ήδη το πρώτο αεροπλανοφόρο, το Gerald Ford, το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο του κόσμου.

Αναφερόμενος στην Χεζμπολάχ, ο Κίρμπι τόνισε ότι οι ΗΠΑ “προφανώς ανησυχούν” για την εκτόξευση ρουκετών από τη λιβανέζικη, φιλοϊρανική οργάνωση προς το βόρειο Ισραήλ. “Παρακολουθούμε με ανησυχία τις επιθέσεις με ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τον Λίβανο στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ, οι οποίες προφανώς έγιναν από τη Χεζμπολάχ”, σημείωσε.

Προς το παρόν πάντως, τόνισε ότι οι ΗΠΑ αναφέρουν ότι δεν έχουν διαπιστώσει “κάποιος άλλος παράγοντας να επιδιώκει σκοπίμως την επέκταση της σύγκρουσης”.

Χεζμπολάχ: Δεν μας τρομάζουν τα αεροπλανοφόρα

Το φιλοϊρανικό κίνημα Χεζμπολάχ του Λιβάνου ανακοίνωσε σήμερα πως η αποστολή αμερικανικών αεροπλανοφόρων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής δεν τρομάζει ούτε τους μαχητές της ούτε τον λαό.

“Διαμηνύουμε πως αυτή η κίνηση δεν θα τρομάξει ούτε τον λαό ούτε τις παρατάξεις μας. Οι αντιστασιακές ομάδες είναι έτοιμες για αντιπαράθεση μέχρι την τελική νίκη και την πλήρη απελευθέρωση”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Η Χεζμπολάχ επισημαίνει πως δεν εξεπλάγη από τη στάση της κυβέρνησης των ΗΠΑ και την υποστήριξή της στο Ισραήλ. “Θεωρούμε τις ΗΠΑ συμμέτοχες στη σιωνιστική επίθεση και τις καθιστούμε συνυπεύθυνες για τις δολοφονίες, τα εγκλήματα, την πολιορκία, την καταστροφή σπιτιών και τις φριχτές σφαγές ανυπεράσπιστων αμάχων, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων”, υπογραμμίζει.

Απηύθυνε επίσης κάλεσμα σε όλες τις αραβικές και ισλαμικές χώρες, “που γνωρίζουν τη μαύρη αλήθεια για τις ΗΠΑ και τις επιθέσεις τους εναντίον των λαών του Ιράκ, της Συρίας και του Αφγανιστάν”, να καταδικάσουν την αμερικανική παρέμβαση.

Related posts

Υεμένη: Ταχεία εξάπλωση της χολέρας σε περιοχές ελεγχόμενες από τους Χούθι

admin

Κατώτερες των προσδοκιών της αγοράς οι εξαγωγές και οι εισαγωγές της Γερμανίας τον Αύγουστο

admin

Το Ιράν συνέλαβε 35 άτομα για το μακελειό στο Κερμάν – Τατζίκος τζιχαντιστής ο ένας βομβιστής αυτοκτονίας

admin

Επικεφαλής PEGA: Το θέμα των παρακολουθήσεων είναι ζήτημα κράτους-δικαίου

admin

Πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς: Συνάντηση του ΥΠΕΞ των ΗΑΕ με αξιωματούχο της Παλαιστινιακής Αρχής

admin

Χαμάς: Το Ισραήλ σαμποτάρει τις διαπραγματεύσεις

admin

Η Μπουρκίνα Φάσο εκφράζει “αλληλεγγύη” στον στρατό του Μαλί μετά την έκθεση του ΟΗΕ

admin

Allianz: Εκτόξευση των κερδών το α’ τρίμηνο, κάτω όμως από τις εκτιμήσεις

admin

Γερμανία: Ματαιώσεις πτήσεων και σιδηροδρομικών δρομολογίων στο Μόναχο λόγω χιονόπτωσης

admin