Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Κατώτερες των προσδοκιών της αγοράς οι εξαγωγές και οι εισαγωγές της Γερμανίας τον Αύγουστο

Οι εξαγωγές της Γερμανίας μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Αύγουστο, σύμφωνα με στοιχεία της ομοσπονδιακής στατιστικής υπηρεσίας, που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη, καθώς η ασθενής ζήτηση παγκοσμίως πλήττει τις εξαγωγές της χώρας.

Οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 1,2% τον Αύγουστο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία, σε σύγκριση με την πρόβλεψη μείωσης 0,4% σε δημοσκόπηση του Reuters.

Ο Αύγουστος ήταν ο δεύτερος συνεχόμενος μήνας που σημειώθηκε μείωση των εξαγωγών, μετά από μια αναθεωρημένη προς τα κάτω πτώση 1,9% τον Ιούλιο.

Ο οικονομολόγος της ING Carsten Brzeski είπε ότι η μείωση της παγκόσμιας ζήτησης επιδεινώνει τα διαρθρωτικά προβλήματα: “Ως αποτέλεσμα, το εμπόριο δεν είναι πλέον ο ισχυρός ανθεκτικός μοχλός ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας όπως ήταν, αλλά μάλλον ένα βαρίδι”, είπε, προσθέτοντας ότι τα στοιχεία των εξαγωγών αυξάνουν τον κίνδυνο διολίσθησης της οικονομίας σε ύφεση στην τρίτο τέταρτο.

Οι εισαγωγές επίσης μειώθηκαν απροσδόκητα κατά 0,4% τον μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία. Είχε προβλεφθεί να αυξηθούν κατά 0,5%.

Το ισοζύγιο εξωτερικού εμπορίου παρουσίασε πλεόνασμα 16,6 δισ. ευρώ (17,45 δισ. δολάρια) τον Αύγουστο, έναντι ανοδικά αναθεωρημένου πλεονάσματος 17,7 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Εκτός από την Κίνα, οι εξαγωγές σε όλους σχεδόν τους προορισμούς που σχετίζονται με τις γερμανικές εταιρείες μειώθηκαν τον Αύγουστο, με σημαντική μείωση 2,6% στις εξαγωγές της ευρωζώνης και στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 1,3%. Οι εξαγωγές προς την Κίνα αυξήθηκαν κατά 1,2%, ανέφερε το γραφείο.

Το κλίμα στη γερμανική εξαγωγική βιομηχανία ήταν αισθητά χειρότερο τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με έρευνα του Ifo τον περασμένο μήνα, καθώς οι εξαγωγές σε όλες τις βασικές περιοχές μειώνονται επί του παρόντος.

Related posts

ΗΠΑ: Καταδικάζουν επίθεση του Ιράκ κατά αμερικανικής βάσης στη Συρία – Την αποδίδουν στο Ιράν

admin

Οι ξένες αεροπορικές εταιρείες ακυρώνουν πτήσεις προς το Ισραήλ

admin

Η Ν. Αφρική ζητεί πρόσθετα έκτακτα μέτρα από το Διεθνές Δικαστήριο κατά του Ισραήλ

admin

Φυλακισμένος πρώην πράκτορας του FBI που κατασκόπευε για τη Ρωσία βρέθηκε νεκρός στο κελί του

admin

Τουρκία: Στο 105,19% ο ανεπίσημος πληθωρισμός – Το “μαγείρεμα” στοιχείων από την κυβέρνηση Ερντογάν

admin

Γερουσιαστής Κρις Βαν Χόλεν: Ναι για τα F-16 αλλά με αυστηρή επιτήρηση της Τουρκίας

admin

ΗΠΑ: Ο γιος του Μπάιντεν συμφώνησε να δηλώσει ένοχος για φοροδιαφυγή και άλλα αδικήματα

admin

Το Βερολίνο αναστέλλει τη χρηματοδότησή του στην Unwra

admin

Οι μεγαλύτερες κεντρικές τράπεζες του κόσμου στη στροφή της νομισματικής πολιτικής

admin